مدیر عامل کارگزاری بانک ملت:
زمان عرضه سهام بانک ملت قابل تخمین نیست
ایلنا- مدیرعامل کارگزاری بانک ملت گفت: زمان عرضه سهام بانک ملت مشخص نیست و زمان اجرایی شدن این عرضه را نمیتوان ظرف مدت یک ماه آینده تخمین زد.
محمد غفارزاده به تصویب عرضه سهام بانک ملت در بورس اشاره کرد و اظهار داشت: نزدیک به یک سال است که مراحل تشریفاتی و قانونی عرضه سهام بانک ملت در بورس طی شده و از سوی بانک ملت نیز تمامی شروط هیات پذیرش بورس محقق شده است.
وی افزود: سازمان خصوصیسازی، بانک ملت، شرکت بورس و شرکت کارگزاری بانک ملت برای پذیرش ۵درصدی این سهام اعلام آمادگی کردند و طی این فرآیند در انتظار تبدیل بانک ملت از شرکت سهامی خاص به سهامی عام قرار داریم که این کار زمانبر است.
مدیرعامل کارگزاری بانک ملت به نحوه قیمتگذاری این سهام اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه سازمان خصوصیسازی متولی این امر است، تخمین زمان و قیمت عرضه به عهده این سازمان است که انتظار داریم سهام بانک ملت با قیمتی مناسب و جذاب به بازار عرضه شود، در حال حاضر نمیتوان قیمت عرضه اولیه به بازار را مشخص کرد، بلکه این عرضه با تعهد پذیرهنویسی از سوی موسسات سرمایهگذاری قیمتگذاری خواهد شد.
وی در پایان زمان اجرایی شدن عرضه سهام بانک ملت را نامشخص دانست و افزود: با توجه به اینکه مدتها است عرضه سهام بانکها به بورس از برنامههای سازمان خصوصیسازی است، در حال حاضر زمان اجرایی شدن این عرضه را نمیتوان ظرف مدت یک ماه آینده تخمین زد و شرکت کارگزاری بانک ملت منتظر اعلام آمادگی از سوی سازمان خصوصیسازی و بانک ملت است تا فعالیت خود را آغاز کند.
تعهد پذیرهنویسی در عرضه بانک ملت، مانع فشار نقدینگی
در همین رابطه، مدیر عملیات تالار کارگزاری بانک کشاورزی گفت: تعهد پذیرهنویسی در عرضه سهام بانک ملت مانع فشار نقدینگی به بازار خواهد شد. همایون دارابی به نحوه عرضه ۵درصدی سهام بانک ملت اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجا که شاخص بازار سرمایه از تیرماه سالجاری دوهزارو ۹۰۰ واحد بالا بوده که با۳۰ درصد کاهش با افت شاخصها روبهرو شدیم، در چنین شرایطی عرضه ۵درصدی سهام بانک ملت به بورس مستلزم برنامهریزی و مدیریت مناسب است.
وی افزود: ارزیابی قیمت این سهام توسط موسسه تامین سرمایه پذیرهنویسی امین صورت میگیرد که براساس توافق این موسسه با سازمان خصوصیسازی، این موسسه موظف است قیمت مناسبی برای عرضه سهام تعیین کرده و آن را به بازار عرضه کند و در صورت عدم استقبال بازار از قیمت سهم موسسه مزبور موظف به خرید سهام است.
کارشناس کارگزاری بانک کشاورزی عرضه غیرکارشناسانه سهام بانک ملت را بستری برای اعمال فشار به بازار سرمایه دانست و افزود: در صورتی که عرضه سهام بانک ملت به بازار با دقت و کارشناسانه صورت نگیرد، فشار بالایی را به بازار اعمال خواهد کرد زیرا بازده کوتاه مدت عرضههای اولیه نسبت به شرایط کل بازار غیرعادی و در صورتی که تعهد پذیرهنویسی برای این امر نباشد، بازار سرمایه فشار نقدینگی بسیاری را متحمل خواهد شد.
دارابی، به اثرات نامشهود بحران جهانی بر نظام بانکداری اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس اصل ۴۴ عرضه سهام شرکتهایی مثل فولاد مبارکه که از قیمتهای جهانی تبعیت میکنند، به دلیل بروز بحران جهانی با مشکل روبهرو خواهد شد، اما عرضه سهام شرکتهایی مثل مخابرات و بانکها که از تاثیر مستقیم این بحران دور هستند، کمتر شاهد افت شاخصها خواهند بود، چرا که رشد شاخص اینگونه شرکتها تحت شرایط حاکم بر داخل کشور است که آن نیز با مدیریتی مناسب مهار شدنی است.
کارشناس کارگزاری بانک کشاورزی با تاکید بر سود کم بانکهای دولتی در ادامه افزود: با توجه به اینکه بانکهای دولتی از سود کم و دارایی بالایی برخوردارند و ریسکپذیری آنها به دلایل متعدد از جمله بدهی دولت به بانکها، مطالبات مشکوکالوصول، سود کمتر آنها به بانک خصوصی به همراه تورم نیروی انسانی، بدهی به صندوق بازنشستگی بالا رفته است که به موجب این عوامل فشار بسیاری به ساختار مالی بانکها وارد شده است.
دارابی مساله قیمتگذاری سهام بانک ملت را مهمترین چالش عرضه آن دانست و افزود: بانک ملت از دارایی بالا و تعداد بیش از سه هزار شعبه برخوردار است که هنگام تعیین قیمت، پارادوکس ایجاد شده و از آنجا که بانک ملت به عنوان اولین بانک دولتی به بازار عرضه میشود، باید قیمتگذاری آن کارشناسانه صورت گیرد.
وی به مزایای خصوصی شدن بانک ملت اشاره کرد و گفت: با خروج بانک از ساختار دولتی این بنگاههای اقتصادی میتوانند، با دوری گزیدن از فشار تاثیرات دستوری دولتی سیستم جدیدی را تجربه کرده و به سود بیشتری دست یابند که برای اشخاصی که میان مدت به خریداری سهم میپردازند، سرمایهگذاری در سهام بانک ملت که از دارایی بالا و سود پایینی برخوردار است، مفید خواهد بود.
ارسال نظر