رییس ستاد اصل ۴۴ شرکت نفت:
شرکتهای ماندگار واگذار نمیشوند
ایسکانیوز: در راستای اجرای اصل ۴۴ در شرکت نفت، شرکتهای مشمول در صورتی که مقدار چسبندگی آنها به واحدهای تولیدی ماندگار مشکلزا نباشند، واگذار میشوند.
در حال حاضر وزارت نفت پس از ابلاغ سیاستهای کلی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، کمیتههای جداگانه در شرکتهای ملی نفت، گاز و پتروشیمی و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تحت نظارت یک کمیته مرکزی در وزارت نفت تشکیل داده تا به بررسی شرکتهای قابل واگذاری به بخش خصوصی بپردازد.
در این خصوص «علی کاردر» رییس ستاد فرعی اصل ۴۴ شرکت نفت اظهار داشت: با ابلاغ و بیانیه مقام معظم رهبری درخصوص اجرای اصل ۴۴ و خصوصی سازی در کشور حجم بسیار زیادی از بخش نفت مورد نظر قرار میگرفت.
وی افزود: به این خاطر در چهار شرکت اصلی شرکت ملی نفت ایران، پالایش و پخش شرکتهای گاز و پتروشیمی که تحت پوشش وزارت نفت هستند، ستادهایی با مسوولیت شناسایی و تقویم و به تعبیری پیگیری اصل ۴۴، فعال شدند. کاردر ادامه داد: وظیفه ستاد فرعی اصل ۴۴ شرکت نفت، شناسایی شرکتهای مشمول واگذاری و شرکتهایی که طبق بیانیه و قانون جدید اصل ۴۴ قابل واگذاری نبوده و واحدهای ماندگار در صنعت نفت، است.
وی تصریح کرد: کلیه اقدامات اجرایی در قبل، حین و بعد از واگذاری شرکتهای فوق در حیطه وظایف ستاد فرعی اصل ۴۴ در شرکت نفت است.
رییس ستاد فرعی اصل ۴۴ شرکت نفت اظهار داشت: در شناسایی صورت گرفته در صنعت نفت ۱۵ شرکت جزء صدر اصل ۴۴ قرار گرفتهاند که شرکتهای تولید و استخراج نفت و گاز در کشور هستند.
وی خاطرنشان کرد: این شرکتها در دست دولت باقی میمانند چرا که درآمد اصلی دولت را شامل میشوند.
کاردر اضافه کرد: ۱۹ شرکت نیز در زمره شرکتهای غیر اصل ۴۴ بوده و قابل واگذاریاند و باید تعیین تکلیف شوند، از این شرکتها تعدادی مشمول واگذاری، تعدادی شرایط ادغام و تعدادی هم شرایط انحلال را دارند.
بنابراین گزارش، از سویی به دلیل قدمت بالای صنعت نفت در ایران و تجربه کشور در اعطای امتیازات اکتشاف و تولید در دهههای قبل از انقلاب به خارجیان، استراتژیک بودن نوع کالاها و خدمات تولیدی این صنعت و نیز ایجاد محدودیتهای خاص کشور در بخش بالا دستی از لحاظ حجم سرمایه مورد نیاز و نیروی انسانی متخصص و با تجربه، تفاوتهای چشمگیری در واگذاری شرکتهای وابسته این صنعت با سایر بنگاههای دولتی وجود دارد که سبب شده تا سازوکار و روند خصوصی سازی آن با سایر بخشهای اقتصادی کشور متمایز باشد.
رییس ستاد فرعی اصل ۴۴ شرکت نفت درخصوص شرایط واگذاری شرکتهای مشمول اظهار داشت: سرنوشت بخشی از این شرکتها بعد از مشخص شدن وضعیت و اینکه مقدار چسبندگی آنها به واحدهای تولیدی ماندگار خیلی مشکلزا نباشد و نیز در آینده مشکلی در بخش تولید به وجود نیاورند، واگذار میشوند.
وی گفت: شرکت هایی که تا الان وضعیتشان مشخص شده از زیر مجموعههای شرکت پتروایران بودند که یک شرکت بالا دستی است و فعالیتهای بالا دستی را به صورت پیمانکاری انجام میدهد.
کاردر اضافه کرد: شرکتهای پتروپارس، حفاری شمال، شرکت هلیکوپتری و شرکت O۱ که کارهای مهندسی توسعه را انجام میدهد از جمله واگذاریهایی هستند که بعد از واگذاری میتوانند در بخشهای دیگری هم فعالیت کنند.
وی در مورد میزان پیشرفت واگذاریها اظهارداشت: تاکنون بیشتر کار آمادهسازی شرکتها برای واگذاری انجام شده و به سازمان خصوصیسازی معرفی شدند و از این به بعد سازمان وظیفه ادامه کارها را به عهده دارد.
ارسال نظر