مدیرعامل شرکت صنایع کیمیای غرب گستر خبر داد:
احتمال خروج سرمایه گذار خارجی تنها تولید کننده اسیدسیتریک کشور
گروه بورس - در حالی که سرمایهگذاران خارجی با وجود شرایط موجود، کمتر تمایل به سرمایهگذاری در کشور دارند، شرکت فوگل بوش با ۲۵درصد سرمایهگذاری به عنوان یکی از معتبرترین شرکتهای اروپایی در راه انداختن شرکت صنایع کیمیای غرب گستر مشارکت کرده است.
این در حالی است که با گذشت سالها از سرمایهگذاری در شرکت صنایع کیمیای غرب گستر، این شرکت به دلیل فشارهای مالی نتوانسته است روزهای پر سود را تجربه کند.
از سوی دیگر وجود تعرفه ۴درصدی برای واردات محصولات چینی نیز این مشکل را دو چندان کرده است. به گفته مدیرعامل شرکت صنایع کیمیای غرب گستر، تولید اسیدسیتریک در این شرکت به روش بیوتکنولوژی که یکی از هفت صنعت نوین دنیا است، برای اولین بار در کشور و منطقه خاورمیانه به منظور تامین کلیه نیاز داخلی و ورود به بازار جهانی به مرحله اجرا درآمده است.
مهندس محمدرضا قدوسی در این باره افزود: فوگل بوش علاوهبر سرمایهگذاری دراین شرکت، با توجه به پشتوانه علمی و امکانات لازم و با همکاری پرسنل مجرب و متخصص شرکت مزبور و توانمندی متخصصان ایرانی محصول این شرکت را از نظر کیفی تایید میکند. وی به خبرنگار ما گفت: با وجود اینکه تمام امکانات برای منحصر به فرد بودن ایران در تولید محصول اسیدسیتریک در خاورمیانه فراهم است، اما مسائلی که در خصوص بدهی به بانکها وجود دارد، باعث شده تا نتوانیم پاسخگوی مشتریان خود باشیم. مدیرعامل شرکت صنایع کیمیای غرب گستر با اشاره به این که بدهی بانکی شرکت بالغ بر هفتاد میلیارد ریال در بخش ریالی و ۱۹میلیون یورو در بخش ارزی است، خاطرنشان کرد: راهاندازی بزرگترین کارخانه بیوتکنولوژی ایران هزینههای بیش از ۶۵۰ میلیارد ریال در برداشته که بخشی از آن را از سیستم بانکی و مابقی را از آورده سهامداران و به خصوص شرکت «سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی« تامین کردهایم.
وی گفت: اکنون پس از آغاز به کار شرکت از خرداد ماه سال ۸۶ و ورود محصول به بازار، رقابت با محصولات چینی نیز آغاز شد که در مقابل ورود این محصولات با تعرفه ۴درصدی در داخل کشور فعالیت بسیار سختی را داشتیم. وی در پاسخ به این پرسش که دلیل سود ده نبودن شرکت با این تفاسیر که اسیدسیتریک میتواند یک محصول استراتژیک به حساب آید، اظهار داشت: زمانی که ما اقدام به اخذ وام از سیستم بانکی کردیم، نرخ یورو ۷۰۰ تومان بود اما اکنون قیمت یورو در حدود ۱۴۰۰تومان است که ما به التفاوت چنین رقمی برای پرداخت، بیش از ۱۸میلیارد تومان است. وی گفت: علاوه بر پرداخت این ما به التفاوت که در استهلاک و بازپردخت وام تاثیر بسزایی دارد، تعرفه ۴ درصدی محصولات چینی نیز این فشار را مضاعف میکند. قدوسی افزود: تمامی این موارد قدرت شرکت را در گرفتن سهم مناسب بازار سلب میکند. وی به این نکته اشاره کرد که شرکت صنایع کیمیای غرب گستر ازنظر کیفیت مدعی است و حتی مورد تایید کیفی هم قرار گرفته است، عنوان کرد: ما نگران کنار کشیدن سرمایهگذار خارجی شرکت هستیم.
وی افزود: چنانچه تعرفه واردات تغییر یابد و سیستم بانکی نیز درخصوص نرخ ارز به نتیجه مطلوبی برسد، شرکت صنایع کیمیای غرب گستر میتواند تا دو سال آتی نه تنها بدهیهای خود را جبران کند، بلکه به سود دهی مطلوب هم برسد. قدوسی گفت: با این حال شرکت در حال حاضر به دلیل خلوص ۹۹/۹۹درصدی اسیدسیتریک تولیدی، خواهان بسیاری را در اروپا و کشورهای منطقه برای این محصول دارا است. وی تاکید کرد، در حالی که تمام تلاش دولت برای ایجاد اشتغال است، چرا باید واحد تولیدی با ارزش افزوده بالا و سرمایهگذاری خارجی به علت عدم نقدینگی به تعطیلی کشیده شود که ناچار به اخراج متخصصان و کارشناسان خود باشد. گفتنی است شرکت صنایع کیمیای غرب گستر در سال ۸۱ اقدام به اخذ وام از سیستم بانکی برای راهاندازی و نصب کارخانه خود کرده است.
ارسال نظر