طی یک ماه گذشته رخ داد
بازدهی مثبت صندوقهای سرمایهگذاری در بازار منفی
ایمان مقدسیان، کارشناس اداره امور نماد مالی بورس، گفت: «صندوقهای سرمایهگذاری برای تحقق بخشیدن به اهداف خود باید حدی از تنوع بخشی را در پرتفوی سرمایهگذاری خود رعایت کنند. در امیدنامه صندوقهای سرمایهگذاری شرایطی در جهت رسیدن به این تنوع بخشی پیشبینی شده است.»
وی ادامه داد: بدین شکل که صندوقهای سرمایهگذاری در سهام، میتوانند حداکثر ۳۰درصد در سهام و حق تقدم طبقهبندی شده در یک صنعت سرمایهگذاری کنند و حداکثر ۱۰درصد از کل داراییهای صندوق را به سهام و حق تقدم منتشره از طرف یک ناشر اختصاص دهند.»این کارشناس افزود: «البته رعایت این الزامات در دو ماه اول فعالیت صندوق اجباری نیست، تجربه فعالیت صندوقهایی که بیشتر از چهار ماه فعالیت داشتهاند، نشان میدهد صندوقهایی که این الزامات را به طور کامل رعایت کردهاند، بازدهی بیشتری را کسب کردهاند و در طول دوره فعالیت خویش ثبات بیشتری هم داشتهاند.»
مقدسیان با اشاره به بازدهی مثبت اکثر صندوقها گفت: «از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس سه صندوق کارگزاری بانک ملی، پیشتاز و نهایتنگر پربازدهترین صندوقها بودهاند و بازدهی آنها پس از گذشت 140، 143 و 190 روز از فعالیتشان برابر با 86/49 و 48درصد بوده است و این سه صندوق در طول دوره فعالیت خود ثبات نسبتا بالایی هم در بازدهی داشتهاند.»
وی عملکرد صندوقها را اینگونه بیان کرد: «در هفته منتهی به روز سهشنبه مورخ ۹مهر ۸۷ بازده متوسط هفتگی صندوقهای سرمایهگذاری منفی ۳۷صدم درصد بود، این در حالی است که شاخص بازده نقدی و قیمت در تاریخ ۳مهر ۸۷ برابر با ۴۷هزار و ۱۱۹ و در تاریخ ۹ مهر ۸۷ برابر با ۴۶هزار و ۷۶۰ بود که نشان میدهد در این مدت رشد شاخص برابر با منفی ۷۶صدم درصد بوده است و به طور میانگین عملکرد صندوقها بهتر بوده است. پربازدهترین صندوقها در هفته گذشته با ۳۵/۱درصد، صندوق سرمایهگذاری کارگزاری بانک صادرات بود. پس از این صندوق، صندوقهای سرمایهگذاری آگاه و سهم آشنا با ۹۳ و ۴۶صدم درصد بازده بیشتری نسبت به صندوقهای دیگر داشتند.»
از لحاظ ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری (در سهام)، صندوق سرمایهگذاری پیشتاز با 3/26میلیارد ر یال بزرگترین صندوق محسوب میشود و پس از این صندوق، صندوقهای سرمایهگذاری حافظ و نهایتنگر با 3/15 و 6/14میلیارد ریال بزرگترین صندوقهای سرمایهگذاری هستند.
در ماه گذشته در حالی که شاخص بازده نقدی و قیمت در تاریخ ۹ شهریور ۸۷ برابر با ۴۷هزار و ۴۵۹ و در تاریخ ۹ مهر ۸۷ برابر با ۴۷هزار و ۷۶۰بود و رشد شاخص منفی ۴۷/۱درصد بود، میانگین وزنی بازدهی ماهانه ۱۳ صندق سرمایهگذاری برابر با ۴۷صدم درصد بود و صندوقهای سرمایهگذاری توانستند عملکرد مثبت خود را در شرایط منفی بازار حفظ کنند. پربازدهترین صندوقها طی ماه گذشته صندوق سرمایهگذاری آگاه، کارگزاری بانک سپه و کارگزاری بانک ملی بودند که با حدود ۱۴، ۵ و ۴درصد، بیشترین بازدهی را طی یک ماه گذشته داشتهاند. صندوق سرمایهگذاری گلچین با ۸۶/۱۲درصد بازدهی منفی کمترین بازدهی را طی یک ماه گذشته کسب کرد. تاکنون ۸۴۳سرمایهگذار حقیقی در صندوقها سرمایهگذاری کردهاند و ۵۷درصد مالکیت صندوقهادر اختیار آنها است. صندوق سرمایهگذاری پیشتاز با ۲۳۸سرمایهگذار حقیقی که ۸۷درصد ارزش کل داراییهای صندوق متعلق به آنها است، بیشترین مخاطب را در بین سرمایهگذاران حقیقی دارا است.
لازم به ذکر است که در شماره روز شنبه شاخص بازده نقدی و قیمت صفر ذکر شده بود که جمله صحیح بدین شکل است: شاخص بازده نقدی و قیمت در تاریخ 27شهریور 87 برابر با 47107 و در تاریخ 3مهر ماه 87 برابر با 47119بود که رشدی در حدود صفر درصد را نشان میدهد.
ارسال نظر