پرسش و پاسخ(۸۸۹۸۰۴۵۵)
تحلیل بنیادی «بکاب» - ۱۵ مهر ۸۷
بخش دوم
درخواست از خوانندهای بدون ذکر نام از طریق تلفن: لطفا یک تحلیل بنیادی از وضعیت شرکت جوشکاب یزد ارائه دهید.
بخش دوم
درخواست از خوانندهای بدون ذکر نام از طریق تلفن: لطفا یک تحلیل بنیادی از وضعیت شرکت جوشکاب یزد ارائه دهید.
پاسخ: در مطلب روز گذشته، بررسی وضعیت بنیادی جوشکاب یزد از منظر مقایسه چند نسبت مهم مالی ارائه شد. مطلب را با تخمینی از سود آوری آتی شرکت و ارزشگذاری سهم ادامه میدهیم. به جدول زیر توجه کنید:
محاسبه بر اساس ارقام جدول فوق نشان میدهد که نرخ رشد سود آوری هندسی شرکت در این بازه زمانی حدود 30 درصد بوده است. مبنا قرار دادن این نرخ رشد برای تخمین سود سالهای آتی از مفروضات خوش بینانه خواهد بود و احتمالا تصویر دقیقی از ارزش گذاری سهم را منعکس نخواهد کرد. به همین دلیل در اینجا از یک روش محافظه کارانه استفاده میکنیم که در آن ابتدا سود آوری سال مالی جاری مورد محاسبه قرار گرفته و سپس سود به دست آمده برای چند سال مالی آتی نیز بدون تغییر لحاظ شده است. برای محاسبه سود سال مالی منتهی به 31 شهریور 88 باید بر تخمین درآمد فروش و بهای تمام شده متمرکز شویم. همانطور که دیروز اشاره شد، انواع کابل برق و جوش عمده ترین بخش بودجه فروش (بیش از 95 درصد) را تشکیل میدهند. این در حالی است که مصرف مس با 85 درصد از کل هزینه مواد مستقیم، اصلی ترین جزء بهای تمام شده است (حدود75 درصد). به منظور برآورد تحلیلی از سود سال مالی مورد اشاره بر تغییرات احتمالی همین دو سرفصل تمرکز میکنیم و سایر سرفصل های بودجه را با توجه به اهمیت کمتر در تعیین سودآوری، مطابق پیش بینی خود شرکت در نظر میگیریم. اکنون به جدول زیر توجه کنید: (ارقام به میلیون تومان در هر تن)
همانطور که ارقام جدول نشان میدهند قیمت فروش محصولات جوشکاب همگام با نرخ جهانی مس افزایش یافته است. در بودجه اخیر ارائه شده توسط شرکت، قیمت های فروش برای سال مالی منتهی به 31 شهریور 88 با تغییر خاصی نسبت به سال مالی قبل مواجه نشده اند. با فرض تحقق این مساله ( ثبات قیمت فروش)، قیمت خرید مواد اولیه نقش موثری در تعیین سود آوری شرکت خواهد داشت.
یک محاسبه ساده نشان میدهد که اگر قیمت خرید مس در سال مالی مذکور
7 هزار دلار در نظر گرفته شود (که با توجه به روند کنونی قیمت های جهانی فرض محافظهکارانهای خواهد بود) بهای تمام شده «بکاب» با کاهشی حدود 390 میلیون تومان مواجه میشود که با انتقال اثر آن به سر فصل سود پس از کسر مالیات،
پیش بینی EPS هر سهم «بکاب» با ۱۹۷ ریال افزایش از ۱۴۲۶ ریال کنونی به ۱۶۲۳ ریال میرسد.
حال با مبنا قرار دادن تحقق همین فرضیه برای سود سال مالی منتهی به 31 شهریور 88 و نیز عدم تغییر سود آوری در چند سال مالی آتی و حفظ سیاست تقسیم سود کنونی، اقدام به ارزش گذاری سهم میکنیم:
بر اساس فرضیات جدول فوق و در نظر گرفتن P/E=3 و نرخ تنزیل 30 درصدی، ارزش ذاتی فعلی هر سهم «بکاب» برابر 5470 ریال به دست میآید. بدیهی است کارشناسان میتوانند با تغییر مفروضات این تحلیل به ارقام متفاوتی در زمینه ارزشگذاری سهم دست یابند.
Shahriary_sh@yahoo.com
ارسال نظر