«شپنا» و «وپترو» آبانماه واگذار میشوند
ایسنا- رییس سازمان خصوصیسازی آخرین تصمیمات جلسه هیات عالی واگذاری را تشریح کرد.
غلامرضا حیدری کرد زنگنه، رییس سازمان خصوصیسازی، به جلسه هیات عالی واگذاری اشاره کرد و گفت: در این جلسه واگذاری ۳۲درصد پتروشیمی جم بابت مطالبات بازنشستگان به سازمان بازنشستگی به تصویب رسید.
وی افزود: در این جلسه در مورد واگذاری پنج درصد از پتروشیمی جم از طریق بورس تصمیمگیری نشد.
زنگنه خاطرنشان کرد: همچنین در جلسه هیات واگذاری تصمیم گرفته شد ۱۰۰درصد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از طریق مزایده عمومی قیمتگذاری شود.
وی از واگذاری بلوک ۲۵درصدی پالایشگاه اصفهان در روز ۱۲ آبان از طریق بورس خبر داد و گفت: ۴۹درصد شرکت افرانت، ۳۶درصد شرکت مقرهسازی، ۲۸درصد روغن نباتی شیراز از طریق مزایده و ۲۵درصد پالایشگاه اصفهان و ۳۱درصد شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی از طریق بورس واگذار میشود که آگهی این شرکتها از امروز در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر میشود.
رییس سازمان خصوصیسازی یادآور شد: بلوک ۲۵درصدی پالایشگاه اصفهان در روز یکشنبه ۱۲ آبان و شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی در روز ۸ آبان از طریق بورس واگذار میشود و پاکتهای مزایده شرکت مقرهسازی، روغن نباتی شیراز و افرانت در روز ۸ آبان بازگشایی میشود.
آغاز واگذاری پتروشیمیها از ماه جاری
همچنین رییس ستاد اصل ۴۴ شرکت ملی صنایع پتروشیمی آخرین وضعیت واگذاری شرکتهای پتروشیمی، وضعیت خوراک و قراردادهای بلندمدت، شرکتهای آماده واگذاری و نحوه واگذاری شرکتهای پتروشیمی را اعلام کرد.
مهدی آقاجانی، رییس ستاد اصل ۴۴ شرکت ملی صنایع پتروشیمی آخرین وضعیت واگذاری شرکتهای پتروشیمی را مورد توجه قرار داد و گفت: سازمان خصوصیسازی در نظر دارد شرکتهای پتروشیمی را با توجه به کشش بازار در مهر ماه واگذار کند؛ بنابراین واگذاری شرکتهای پتروشیمی از ماه جاری و با توجه به کشش بازار آغاز میشود.
وی با بیان اینکه پتروشیمی تبریز، جم و خراسان از آمادگی بیشتری برای واگذاری برخوردار است، عنوان کرد: هر کدام از شرکتهایی که از وضعیت مناسبتر و سودآوری بیشتری برخوردار باشند، به صورت تکتک واگذار میشوند، زیرا در حال حاضر بازار سرمایه کشش لازم برای واگذاری یکجای شرکتها را ندارد.
وی با بیان اینکه صورتهای مالی شرکتهای پتروشیمی حسابرسی شده و مجامع آنها برگزار شده است، وضعیت خوراک شرکتها را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: موضوع خوراک شرکتهای پتروشیمی برطرف شده و خوراک آنها به قیمت آزاد و بینالمللی دریافت میشود، بنابراین مشکل تامین خوراک برای شرکتهای پتروشیمی وجود ندارد، ولی باید طبق نظر سازمان خصوصیسازی قرارداد بلندمدت تامین خوراک با پالایش و پخش منعقد شود.
انعقاد قرارداد بلندمدت خوراک
آقاجانی در ادامه در مورد زمان عقد قرارداد بلندمدت تامین خوراک شرکتهای پتروشیمی اظهار کرد: ظرف دو ماه آینده همه شرکتهای پتروشیمی، قراردادهای بلندمدت خوراک با شرکت ملی پالایش و پخش و وزارت نفت منعقد میکنند، بنابراین مشکل قرارداد بلندمدت آنها نیز برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به واگذاری هلدینگی شرکتهای پتروشیمی تاکید کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به واگذاری تکتک شرکتهای زیرمجموعه خود راضی نیست و پیشنهاد داده است که خود شرکت NPC خصوصی شده یا حداقل شرکتها به صورت چند هلدینگ واگذار شوند، زیرا در صورت واگذاری هلدینگی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به اهداف مورد نظر خود که توسعه صنعت پتروشیمی است، دست مییابد.
وی با بیان اینکه واگذاری هلدینگی تشریفات خاص خود را دارد، خاطرنشان کرد: واگذاری یک باره شرکتهای پتروشیمی از واگذاری تکتک شرکتهای زیرمجموعه زودتر انجام میشود و در این صورت قدرت رقابت بینالمللی حفظ میشود.
وی در ادامه اضافه کرد: با واگذاری شرکتهای پتروشیمی به صورت یکجا برخی نهادها مانند صندوق بازنشستگی به دنبال خرید پتروشیمی بوده و به راحتی میتوانند ۲۰درصد شرکتهای پتروشیمی را خریداری کنند.
«خصوصیسازی» تصمیمگیر نهایی
آقاجانی در ادامه اضافه کرد: سازمان خصوصیسازی در واگذاری شرکتها اختیار داشته و در صورتی که قصد داشته باشد شرکتها را به صورت تکتک واگذار کند، شرکت ملی صنایع پتروشیمی کاری نمیتواند انجام دهد، زیرا شرکت ملی پتروشیمی به دلیل دغدغههایی که برای توسعه پتروشیمی دارد، واگذاری هلدینگی شرکتها را مد نظر دارد، ولی در نهایت اختیار واگذاری با سازمان خصوصیسازی است.
رییس ستاد اصل ۴۴ شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به اینکه تحقیق علمی به منظور واگذاری هلدینگی شرکتها صورت گرفته است، تصریح کرد: مدیرعامل شرکت بورس نیز از ایده شرکت ملی صنایع پتروشیمی مبنی بر واگذاری هلدینگی پشتیبانی کرده است. این در حالی است که سازمان خصوصیسازی که متولی قضیه است هنوز موافقت نکرده است، زیرا واگذاری تکتک شرکتهای پتروشیمی برای سازمان خصوصیسازی بسیار راحتتر است.
۱۹ شرکت در لیست واگذاری
آقاجانی اعلام کرد: در حال حاضر از ۲۲ شرکتی که باید در سال ۸۶ واگذار میشد سه شرکت پتروشیمی رازی، امیرکبیر و فنآوران واگذار شده است و تا پایان سال نیز باید ۱۹ شرکت باقی مانده واگذار شوند.
ارسال نظر