مدیرعامل «کچاد»: با وجود پیشبینی یک میلیون تن در بودجه ۸۷
چادرملو امسال ۵/۱میلیون تن گندله تولید میکند
گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سنگآهن چادرملو جزئیات آغاز فاز اجرایی مرحله دوم طرح توسعه این شرکت را تشریح کرد. محمود نوریان در گفتوگویی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس شرکت چادرملو اجرای ۵ خط ۷/۱میلیون تنی پیشبینی شده بود، گفت: در فاز نخست سه خط تولید با ظرفیت ۷/۱میلیون تن اجرا شده بود، اما در فاز دوم خط چهارم تولید کنسانتره اجرا شد که این خط در سال گذشته به بهرهبرداری رسید. وی با اشاره به آغاز به کار این خط در مهرماه سال گذشته گفت: پس از آنکه یک سال از تولید موفق این خط میگذرد، بعد از ماه مبارک رمضان بهرهبرداری از این خط ۷/۱میلیون تنی به همراه آغاز به کار احداث خط پنجم طی مراسمی با حضور وزیر صنایع به طور رسمی آغاز میشود.
مدیرعامل «کچاد» افزود: با آغاز به کار خط چهارم تولید کنسانتره، این خط در ۵/۵ ماه پایانی سال گذشته، ۶۴۰هزار تن کنسانتره تولید کرد و هماکنون نیز مطابق ظرفیت اسمی خود تولید میکند، ضمن اینکه قرارداد خط پنجم تولید کنسانتره نیز اخیرا با طرف خارجی نهایی شده و پیشبینی میشود این خط تا سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری برسد که آغاز احداث این خط نیز به طور رسمی به زودی طی مراسمی آغاز خواهد شد.
نوریان درباره این طرح توضیح داد: به منظور اجرای مرحله دوم توسعه چادرملو با احداث خط پنجم کارخانه تغلیظ در مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو قراردادی بین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و مشارکت ایریتک/ ایراسکو برای انجام خدمات، مدیریت، مهندسی، تامین تجهیزات داخلی و خارجی و همچنین اجرا و راهاندازی منعقد شد که ظرفیت تولید این خط معادل ۷/۱میلیون تن است.
وی گفت: تجهیزات پروژه از دو بخش ساخت داخل وخارج تشکیل میشود که شرکت ایراسکو تامین تجهیزات خارجی و شرکت ایریتک تامین تجهیزات ساخت داخل را در این پروژه به عهده خواهند داشت.وزن تجهیزات کل پروژه نیز حدود ۳۶۰۰ تن است که حدود ۲۲۰۰ تن از این تجهیزات از منابع داخل کشور تامین میشود.نوریان در ادامه اظهارات از تولید ۵/۱میلیون تن گندله در چادرملو تا پایان سالجاری خبر داد و افزود: این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که پیشبینی ما برای سال ۸۷ تولید تنها یک میلیون تن گندله بود.
وی با بیان اینکه ظرفیت این تولید گندله در شرکت سالانه ۴/۳میلیون تن است، گفت: با توجه به تکنولوژی جدید به کار گرفته شده در گندلهسازی چادرملو به صورت کوره دوار که برای نخستین بار در کشور اجرا شده است، این خط نیاز به تعمیرات و نگهداری دارد، در حالی که این خط گندلهسازی هماکنون مطابق ظرفیت روزانه خود که ۱۱هزار و ۵۰۰تن است، تولید میکند، ولی به دلیل همین تعمیر و نگهداریها در برخی از روزهای سال نمیتواند تولید داشته باشد، ضمن این که مشکلات حملونقل ریلی ما را ناچار به استفاده از خط زمینی برای حمل کنسانتره به کارخانه گندلهسازی کرده است.
مدیرعامل چادرملو تصریح کرد: سال آینده گندلهسازی چادرملو به ظرفیت اسمی خود خواهد رسید و اگر بحث تعمیر و نگهداری مطرح نبود، امسال بیش از ۵/۱میلیون تن گندله در چادرملو تولید میشد.
او درباره صادرات گندله گفت: گندله در چادرملو به منظور مصرف داخلی تولید میشود، ولی مازاد بر نیاز داخل قابلیت صادرات را دارد که هماکنون مقداری گندله به بندرعباس جهت صادرات حمل شده است.
گفتنی است، خط پنجم تولید کنسانتره چادرملو با قراردادی به ارزش ۵/۳۸میلیون یورو و ۷/۳۳۱میلیارد ریال در ۱۸۰کیلومتری شمال شرق یزد احداث میشود.
ارسال نظر