گروه بورس -علیرضا باغانی: مدیرعامل شرکت نورد و لوله اهواز اعلام کرد: فروش «فاهواز» امسال بیشتر به‌صورت کارمزدی انجام می‌پذیرد.

عباس نگارستانی در گفت‌و‌گویی در پاسخ به این پرسش که چرا درآمد حاصل از فروش شرکت در سه ماه اول امسال رقمی معادل ۵/۱۱میلیارد تومان یعنی یک ‌سوم درآمد ۳۴میلیارد تومانی شرکت در مدت مشابه سال قبل شده است، گفت: این اتفاق به‌دلیل افزایش فروش کارمزدی شرکت بوده است، درحالی که در سال گذشته فروش مستقیم ما بیشتر بود، ولی در سال‌جاری به‌دلیل وضعیت نامناسب نقدینگی و عدم ارائه تسهیلات بانکی، ما به فروش کارمزدی روی آوردیم؛ به این معنی که اسلب را شرکت‌ها یا اشخاص دیگری خریده و در اختیار ما قرار می‌دادند و ما برای آن‌ها ورق تولید می‌کردیم و درصدی را به‌عنوان کارمزد می‌گرفتیم. او درباره تفاوت فروش مستقیم و فروش کارمزدی گفت: در فروش کارمزدی فقط درصدی به عنوان کارمزد گرفته می‌شود، درحالی که سود یا زیان فروش مستقیم مربوط به تولید‌کننده است.

وی درباره فروش کارمزدی گفت: اگر فروش کارمزدی به ازای هرکیلو ۷۰تومان عایدی داشته باشد، تنها ۱۰ تا ۱۵تومان آن سود بوده و مابقی آن هزینه‌ها و بهای تمام شده است.

مدیرعامل «فاهواز» تاکید کرد: اگر نورد و لوله اهواز فروش غیرکارمزدی داشت، امسال به‌طور قطع زیانی معادل هر کیلو ۳۵۰تومان اعلام می‌کرد، اما با تدابیر اتخاذ شده، ما توانستیم با فروش کارمزدی، درآمد حاصل از فروش قابل توجهی را در سه‌ماهه داشته باشیم.

نگارستانی در پاسخ به این پرسش که کاهش قیمت جهانی فولاد چه تاثیری بر فعالیت‌های «فاهواز» دارد، گفت: تداوم کاهش قیمت‌های جهانی فولاد در ۶ماهه به‌طور قطع درصورت‌های مالی شرکت تاثیرگذار است و اگر این روند ادامه پیدا کند، در ۶ماه دوم سال وضعیت درآمد شرکت متاثر خواهد شد.

نگارستانی در پاسخ به پرسشی دیگر در باره کاهش هزینه‌های عملیاتی شرکت در سه ماه گذشته از ۷/۲میلیارد تومان در سه ماهه سال گذشته به یک‌میلیارد تومان در سه ماه اول سال‌جاری گفت: هزینه‌های عملیاتی شرکت به دلیل بهینه‌سازی سیستم انرژی و برق و تعدیل نیروی انسانی صورت گرفته است.

وی درباره پیش‌بینی هزینه عملیاتی ۶/۳میلیارد تومانی برای سال جاری گفت: با توجه به قطعی‌های مکرر برق و اینکه در تابستان امسال یک ماه بدون برق بودیم، به نظر می‌رسد این هزینه عملیاتی تحقق پیدا کند.

وی درباره پوشش بدهی ۲۸۰میلیارد تومانی شرکت گفت: این بدهی ۱۳برابر سرمایه شرکت است و با توجه به چشم‌انداز موجود، پوشش آن در شرایط کنونی میسر نیست.

وی همچنین گفت: در شرایط کنونی تحقق درآمد ۱۶۱میلیارد تومانی شرکت هم در سال جاری بسیار دشوار شده است.

گفتنی است، نورد و لوله اهواز طی سه ماه مبلغ ۲۹۰ریال به ازای هر سهم زیان حاصل کرده است، این در حالی است که برای امسال در خرداد و شهریورماه جاری مبلغ ۵۰۰ریال سود برای هر سهم پیش‌بینی کرده بوده است.

«فاهواز» با سرمایه ۱۲۰میلیارد ریالی در بازار دوم بورس حضور دارد.

پیش‌بینی امسال درآمد حاصل از فروش نورد و لوله اهواز در مقایسه با عملکرد واقعی سال‌مالی قبل ۶۱درصد افزایش نشان می‌دهد.

این شرکت سال گذشته یک هزار و ۴میلیارد و ۳۹۷میلیون ریال درآمد حاصل از فروش کسب کرده است. از سوی دیگر پیش‌بینی امسال فروش «فاهواز» مبلغ یک هزار و ۶۱۲میلیارد و ۳۰۰میلیون ریال اعلام شده است. «فاهواز» در سه ماه منتهی به خردادماه توانست مبلغ ۱۱۴میلیارد و ۹۴میلیون ریال درآمد حاصل از فروش محقق کند.

بنابراین اطلاعات، پیش‌بینی امسال سود عملیاتی نورد و لوله اهواز مبلغ ۲۷۵میلیارد و ۴۵میلیون ریال اعلام شده است که در مقایسه با عملکرد واقعی سال‌مالی قبل ۵۳۶درصد افزایش داشته است.

در سه ماه منتهی به خردادماه معادل ۱۹میلیارد و ۳۹میلیون ریال محقق شده است.

این در حالی است که سال گذشته نورد و لوله اهواز مبلغ ۱۴۴میلیارد و ۹۱۴میلیون ریال سود عملیاتی پیش‌بینی کرده بود که در پایان سال‌مالی ۸۶ مبلغ ۴۳میلیارد و ۲۳۱میلیون ریال برای سود عملیاتی پوشش داده است.