حقیقی‌ها نظاره‌گر بودند، بازار منفی ماند

گروه بورس- اعظم شریفی: احتیاط و انتظار برای تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی با رصد اخبار گوناگون مهم‌ترین ویژگی معامله‌گران در بازار این هفته بود. به گزارش خبرنگار ما، بحث‌های گوناگون برای طرح تحول و بودجه سال ۹۱ همچنین عوارض‌های صادراتی و... از نکاتی بود که معامله‌گران را بارها با اخبار ضد و نقیض در این خصوص مواجه کرد تا خرید و فروش حقیقی‌ها را به حاشیه براند. به این ترتیب بازار این هفته دوباره بر مدار تک سهم‌ها حرکت کرد هرچند در پایان هفته گروه ساختمانی مورد توجه معامله‌گران قرار گرفت، اما به جز معاملات بلوکی بانک‌ها خبری از نمادهای بزرگ بازار که شاخص را تحت تاثیر قرار می‌دهند، نبود.

بر این اساس در این هفته نیز شاهد تغییر مالکیت عمده از حقیقی به حقوقی به میزان ۲۲۰ میلیارد ریال بودیم.

رونق معاملات بلوکی بانک‌ها

در معاملات روز شنبه معاملات عمده در بانک پاسارگاد در آستانه برگزاری مجامع آغاز شد تا خریدهای سنگینی از سوی حقوقی‌ها در این نماد رقم بخورد. در این بین اما حضور

آتیه‌اندیشان مس و همیاری کوثر چشمگیر بود.در این روز تدبیر خریدار ۵۰۰ هزار سهمی در نماد «وبوعلی» بود. همچنین توسعه صنعتی به خریدهای کم‌حجم خود در دو نماد بیمه البرز و داروسازی جابرابن حیان ادامه داد. روز شنبه با نوسان‌های منفی بازار، معادن و فلزات در سه نماد «بکام»، چادرملو و گل‌گهر خریدهای کم‌حجمی را انجام داد. صندوق نفت و مهرگان هم از دیگر خریداران روز شنبه در دو نماد سنگ‌آهنی بودند.

اما معاملات بلوکی در روز شنبه ادامه داشت، تا جایی که بانک انصار با یک بلوک ۱۱۴ میلیونی در کنار معاملات سنگین بانک پاسارگاد خودنمایی کرد. فروش ۸۰ میلیون سهم بانک انصار از سوی شرکت پارس مدینه نور و گروه بین‌المللی تهران و فن‌آور صورت گرفت. خریدار این بلوک سرمایه‌گذاری یمین بود. همچنین سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی در نماد پتروشیمی شازند اقدام به خرید ۸۰۰ هزار سهمی کرد.

سامان گستر نیز از دیگر نمادهای پرمعامله بازار روز شنبه بود که یک حقیقی اقدام به فروش ۴۴۰ هزار سهم در «ثامان» کرد.

ایران ترانسفو و عرضه‌کنندگان حقوقی

در همین حال روز یکشنبه نیز حمایت حقوقی‌ها از زیرمجموعه‌های خود و نیز نمادهای عمده بازار قابل رصد بود. به طوری که سرمایه‌گذاری یمین یک بلوک ۴۴ میلیونی را در نماد بانک انصار خریداری کرد. از سوی دیگر عرضه بلوک ۱۷۵ میلیونی بانک پاسارگاد توسط تامین مسکن گروه مالی پاسارگاد صورت گرفت. آتیه اندیشان مس و موسسه همیاری کوثر هم از دیگر فروشندگان بانک پاسارگاد بودند. در این روز صندوق بازنشستگی نفت فعال بود و خریدهای حمایتی را در نمادهای آس‌پ، فولاد خوزستان، چادرملو و رایان سایپا انجام داد. از سوی دیگر سرمایه‌گذاری مهرگان نیز به خریدهای خود در نماد گل‌گهر و چادرملو ادامه داد. این در حالی است که بنیاد مستضعفان عرضه‌کننده ۳۰۰ هزار سهمی بانک سینا بود. از سوی دیگر صندوق بازنشستگی ملی مس، بانک دی، تعاونی اعتبار فرشتگان و سرمایه‌گذاری اعتماد جم به ترتیب در نمادهای ملی مس، بیمه دی، لیزینگ غدیر و سرامیک‌های صنعتی اردکان خریدهایی را انجام دادند. در این روز گروه راهبران آرمان خرید ۴۰۰ هزار سهمی را در نماد «رکیش» رقم زد. ایران ترانسفو دیگر نماد پرتحرک روز یکشنبه بود که فروش ۳ میلیون سهمی صباتامین و خرید ۶۰۰ هزار سهمی از سوی سرمایه‌گذاری ملی را شاهد بود.

تمرکز حقیقی‌ها بر تک‌سهم‌ها

در معاملات روز دوشنبه بزرگان بازار از آخرین فرصت‌ها برای به مجمع رفتن با نماد بانک پاسارگاد استفاده کردند که به جابه‌جایی بیش از ۳۰۰ میلیون سهم در این نماد منجر شد.

روز دوشنبه در ایران دارو شرکت سرمایه‌گذاری اعتلا البرز فروشنده ۳۰۰ هزار سهمی و مدیریت سرمایه‌گذاری ملی ایران خریدار ۴۵۰ هزار سهمی بودند. در همین حال فروش بانک سینا از سوی بنیاد مستضعفان ادامه یافت. همزمان با بازگشایی پارس الکتریک این نماد با جهش قیمتی و صف خرید سنگین مواجه شد که سرمایه‌گذاری توسعه ملی تنها عرضه‌کننده ۶۳۰ هزار سهمی بود. ایران و فرانسه نیز در این روز برای حمایت از «وصنعت» اقدام به خرید ۷۰۰ هزار سهمی کرد، این در حالی است که معاملات نماد سخت آژند از سوی معامله‌گران حقیقی و حقوقی پرحجم بود. روز دوشنبه نیز دلیران پارس و حقیقی‌ها فروشنده «ثاژن» و پیشگامان توسعه شهری خریدار بیش از ۵ میلیون سهم سخت آژند بود. فروش ۵ میلیون سهم صنعت بیمه هم دیگر اقدام دلیران پارس در بازار روز دوشنبه بود.

تجارت الکترونیک پارسیان و کارت اعتباری کیش نیز از دیگر نمادهایی بودند که با خریدهایی از سوی سرمایه‌گذاری آتیه پارسیس پارس و گروه اقتصادی آرمان مواجه شدند.

پایان هفته راکد بورس

از سوی دیگر بازار روز سه‌شنبه همزمان با آغاز نمایشگاه به معاملات رکودی خود ادامه داد، به طوری که تنها بخش قابل توجه معاملات به جابه‌جایی ۱۱۸ میلیونی در نماد بانک انصار اختصاص داشت. مطابق روال گذشته سرمایه‌گذاری یمین خریدار ۱۱۷ میلیونی انصار بود و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی به همراه صندوق ذخیره بسیجیان و شرکت بین‌المللی نگار نصر فروشندگان اصلی بانک انصار بودند.

روز سه‌شنبه سخت آژند همچنان پرطرفدار بود تا جایی که پیشگامان توسعه شهری عرضه‌کننده دو میلیون سهم در این نماد بود. آس‌پ نیز دیگر ساختمانی مورد توجه بازار روز سه‌شنبه بود که بین‌المللی توسعه ساختمان فروشنده و صندوق بازنشستگی نفت خریدار اصلی این نماد بودند. «فخور»، «کچاد»، «ولساپا» و «ومعادن» از دیگر خریدهای صندوق نفت در این روز بودند. از سوی دیگر ایران و فرانسه از «وصنعت» حمایت کرد و «ونیکی» نیز خریدار اصلی ایران ترانسفو در نوسان‌های منفی بود.

روز سه‌شنبه صندوق بازنشستگی وظیفه از کارافتادگی و پس‌انداز کارکنان بانک‌ها نیز به حمایت از بازار پرداخت و در نمادهای مسکن شمال شرق، نفت بهران و امید خریدار بود.