حقیقی‌ها فروشنده شدند و حقوقی‌ها خریدار

گروه بورس- اعظم شریفی: معامله‌گران بازار سرمایه دو هفته کاری سال جدید را با تب و تاب خاصی آغاز کردند. به گزارش خبرنگار ما، امیدواری‌های سهامداران به بهبود بازار در آغاز سال جدید خیلی زود به یاس تبدیل شد تا امید بازار به حمایت حقوقی‌ها از بازار باشد. معامله‌گران که هفته اول کاری فروردین‌ماه را با بازدهی ۶/۲ درصدی شروع کرده بودند، در هفته دوم شاهد عرضه‌های سنگین به خصوص از سوی حقیقی‌ها بودند. معامله‌گرانی که در هفته اول حضور قاطع خود را با تغییر مالکیت چشمگیر از حقوقی به حقیقی به خصوص در نمادهای بزرگی مانند اخابر، شپدیس و نفت و گاز پارسیان نشان داده بودند، در بیشتر روزهای هفته جاری در حال شناسایی سود و عرضه سهام کوتاه‌مدت خود بودند.حرکت بازار به سمت نمادهای بزرگ از جمله گروه صادرکننده و پتروشیمی‌ها رشد بازار را در حالی رقم زد که نمادهای قندی با بازدهی خیره‌کننده سال قبل نتوانستند از صف‌های فروش خارج شوند. به این ترتیب اولین هفته کاری بورس تهران شاهد تغییر مالکیت ۳۷ میلیارد ریالی از حقوقی به حقیقی بود. اما در هفته دوم باوجود شروع جدی‌تر بازار، مجموع اخبار منفی به خصوص در گروه خودرو و بانکداری موجی منفی را در بازار پدید آورد تا بازدهی بازار در مرز ۶/۱ درصد قرار گیرد. همین امر در کنار عرضه‌های سنگین موجب شد تا سهامداران برای تصمیم‌گیری‌های بعدی در انتظار موج پس از استراحت بازار باشند.

حقوقی‌ها حمایتگر زیرمجموعه‌ها

اولین روز شروع بازار پس از تعطیلات نوروزی همچنان حقوقی‌ها با حجم معاملات پایین به کار خود ادامه دادند.

روز دوشنبه توسعه صنعتی از یک طرف خریدار بیمه البرز و از طرف دیگر عرضه کننده سهام آلومینیوم ایران بود، همچنین توسعه معادن و فلزات خریدار تعداد اندکی از سهام چادرملو بود.

اما دانایان پارس هم خریدار ۳ سهم اعتبار ایران، صنایع آذرآب و توس‌گستر بود، در حالی که در نماد ماشین‌سازی اراک، سامان فرهنگیان با خرید ۵/۲ میلیون سهم این شرکت حمایتگر فاراک بود.همچنین روز دوشنبه سرمایه‌گذاری سمند فروش‌های بسیار اندکی را در نماد بانک پارسیان و سرمایه‌گذاری رنا انجام داد، ضمن این که صندوق بازنشستگی نفت در نمادهای حمل‌ونقل‌ توکا، پتروشیمی زاگرس، «رتاپ»، پتروشیمی خارک و توکا فولاد خریدهای اندکی را تجربه کرد. ملی انفورماتیک هم روز سه‌شنبه خریدار ۱۵۰ هزار سهمی خدمات انفورماتیک بود و سرمایه‌گذاری ملی فروشنده ۱۵۰ هزار سهمی قند پیرانشهر بود.افزون بر این، در نماد قندی قنیشا همچنان نور همدانیان خریدار این سهم بود و دلیران پارس هم خریدهای بسیار خوبی را در نمادهای سرمایه‌گذاری صنعت بیمه، بانک دی و سرمایه‌گذاری شاهد تجربه کرد.اما بیمه کوثر در این روز همچنان خریدار نمادهای کوچک پارس پامچال، کاشی سینا، کاشی سعدی و گرانیت بهسرام بود و در نماد فارسیت دورود هم اشخاص حقیقی اقدام به جابجایی سهام خود در این نماد نمودند.

آغاز حمایت از قندی‌ها!

اما روز سه‌شنبه در نماد بانک پارسیان فروشنده بلوک ۱۰۹ میلیونی سهام این بانک شرکت ایران و شرق بود و از طرف دیگر شرکت مهرآفرینان دوران، خریدار بلوک وپارس بود.

ضمن اینکه فولاد صبا نور کماکان خریدار سهام معادن و فلزات بود، همچنین تجلی سامانه بیش از ۷۰۰ هزار سهم «کروی» را خریداری کرد.در این روز، توسعه صنعتی به مانند روز دوشنبه خریدار اندک بیمه البرز و فروشنده ۱۱۰ هزار سهمی آلومینیوم ایران بود، در حالی که معادن و فلزات نیز خریدهای اندکی را در دو نماد سنگ‌آهنی و نماد کابل‌های شهید قندی رقم زد.دانایان پارس به خرید سهام توس‌گستر اکتفا کرد، سامان فرهنگیان نیز همچنان خریدار دو نماد ماشین‌سازی اراک و ایران ارقام بود.روز سه‌شنبه در نماد بانک پارسیان، سرمایه‌گذاری سمند ۲۹۹ هزار سهم این بانک را به فروش رساند و سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی نفت هم خریدار سهام شرکت‌های حمل‌ونقل‌ توکا، تجارت الکترونیک پارسیان، پالایش نفت اصفهان، فولاد خوزستان و توکا فولاد بود. روز سه شنبه شرکت ملی انفورماتیک همچنان خریدار سهام خدمات انفورماتیک بود و از این سهم حمایت کرد. همچنین صندوق بیمه نیروهای مسلح خریدار سهام کاشی سینا بود.صندوق آتیه کارکنان بانک ملت هم این بار در نقش خریدار بانک ملت ظاهر شد، هر چند این نماد در نهایت با صف فروش مواجه شد. اما در نمادهای قندی نور همدانیان خریدار قنیشا بود و کشت و صنعت ملی نیز خریدار قند پیرانشهر بود.دلیران پارس به خریدهای خود در دو نماد بانک دی و سرمایه گذاری بیمه ادامه داد، در شرایطی که همچنان بیمه کوثر خریدار سهام شرکت‌های تکین‌کو، پگاه خراسان، چینی ایران، کاشی سینا، کاشی سعدی و گرانیت بهسرام بود.