رشد صندوقها در سایه بازگشایی سنگآهنیها
در این هفته بازگشایی سنگآهنیها هم به کمک صندوقها آمد زیرا صندوقها ارزش این سهام متوقف را بعضا تا ده درصد نسبت به قیمت بسته شدن در محاسبه ارزش واحدهای سرمایهگذاری کاهش داده بودند که با بازگشایی متعادل سنگآهنیها، این کاهش ارزش از میان رفت.
بر این اساس در هفته منتهی به 11 بهمنماه، از میان 60 صندوق سرمایهگذاری 43 صندوق توانستند بازدهی مثبتی برای خریداران خود به ارمغان بیاورند. در این میان 14 صندوق نیز با بازدهی منفی روبهرو شده و 3 صندوق نیز بدون تغییر به کار خود پایان دادند.
از ۴۳ صندوقی که با بازدهی مثبت همراه بودند، ۲۰ صندوق توانستند بازدهی یک درصد و بالاتر از آن را ثبت کنند که در این میان صندوق بانک اقتصاد نوین با بازدهی هفتگی ۵/۱۸ درصد در صدر ایستاد. این جهش خیرهکننده صندوق اقتصاد نوین احتمالا به بازگشایی نمادهای قندی مربوط بوده است.
پس از اقتصاد نوین، صندوقهای نقش جهان با بازدهی 8 درصد، پاسارگاد با بازدهی 9/6 درصد و بانک مسکن با بازدهی 9/5 درصد رتبههای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادند. پس از صندوقهای یادشده، صندوقهای آگاه، پیشرو و ممتاز بازدهی بالای 5 درصد و صندوقهای عقیق، بانک گردشگری، سهم آشنا، بانک دی، پیشتاز، خبرگان، ارگ، تدبیرگران آگاه، سینا، یکم سامان، بورس 24، کارگزاری بانک صادرات و کارگزاری بانک ملی بازدهی بین یک تا 5 درصد سود را نصیب دارندگان واحدهای سرمایهگذاری خود کردند.هفته گذشته بازده شاخص کل به 1/1 درصد رسید و به این ترتیب 17 صندوق توانستند از شاخص کل سبقت بگیرند.
در همین حال سه صندوق تدبیرگران فردا، توسعه فردا و نواندیشان بدون تغییر ارزش واحدهای سرمایهگذاری هفته را سپری کردند.
در میان 14 صندوقی که با بازدهی منفی همراه شدند، صندوق صبا با افت 6/2 درصد در پایینترین رده قرار گرفت.
فصل سرد صندوقها
نگاهی به عملکرد سه ماهه صندوقهای سرمایهگذاری حاکی از آن است که این ابزارهای نوپای بازار نتوانستهاند بازدهی نه چندان مناسبی را نصیب سرمایهگذاران کنند. بر این اساس بازدهی نیمی از صندوقها در سه ماهه اخیر منفی بوده است. در این شرایط تنها بازدهی 7 صندوق بالای 5 درصد میباشد.
آمارهای موجود نشان میدهد در دوره یادشده، صندوق سینا با بازدهی ۵/۱۰ درصدی در مقام نخست قرار دارد. رتبه دوم نیز به صندوق توسعه صادرات تعلق دارد. بازدهی این صندوق در سه ماهه اخیر به ۵/۷ درصد رشد رسیده است. بانک مسکن نیز با بازدهی ۱/۷ درصد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که در دوره مورد گزارش، صندوق بورس بیمه با بازدهی منفی ۴/۱۱ درصد، ضعیفترین عملکرد را داشته است.
صندوق کارآفرینان برتر با بازدهی منفی 8/10 و صندوق صبا با بازدهی منفی 2/9 هم در این دوره عملکرد نامناسبی را از خود بر جای گذاشتند.
سال رشد صندوقها
براساس اطلاعات منتشر شده درخصوص فعالیت صندوقها، در یک ساله اخیر بازدهی بیشتر صندوقها مثبت بوده و تنها دو صندوق بورس بیمه و رضوی زیانده بودهاند.
مقام نخست بازدهی در یک سال اخیر به صندوق کارگزاری بانک صادرات رسیده است که توانسته در این مدت ۳/۴۵ درصد بازدهی را نصیب خریداران خود کند. صندوق سینا با بازدهی ۱/۳۵ درصد و صندوق امید ایرانیان با بازدهی ۲/۳۴ درصد در مقامهای بعدی قرار دارند.در شرایطی که شاخص کل بازار در یک سال اخیر بیش از ۲۵ درصد رشد داشته است، تنها ۹ صندوق توانستهاند بازدهی بیش از شاخص بازار را تجربه کنند.
جدول زیر وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری را براساس عملکرد هفتگی مرتب کرده است:
ارسال نظر