معاون ناشران بورس اوراق بهادار تهران از عرضه قطعی ۵ درصد از سهام شرکت حمل‌و‌نقل بین المللی خلیج فارس در روز یکشنبه هفته جاری خبر داد. به گزارش خبرنگار ما علی سنگینیان در گفت‌و‌گویی افزود: سرانجام پس از گذشت حدود ۶ ماه از تعویق عرضه سهام «حفارس» در بورس تهران، سهام این شرکت اصل چهل و چهاری روز یکشنبه در بازار عرضه خواهد شد.

او با بیان اینکه بورس از مدت‌ها پیش منتظر نامه بازرگانی دولتی در خصوص تعهد ۴ میلیارد تومانی مربوط به بیمه مسوولیت بود، گفت: خوشبختانه این نامه امروز در اختیار ما قرار گرفت و این ابهام هم برطرف شد، بر این اساس ۵ درصد از سهام «حفارس» که روز یکشنبه مهلت عرضه سهام آن در بورس به پایان می‌رسید، به طور قطعی وارد بورس تهران خواهد شد.

معاون ناشران بورس با بیان اینکه این شرکت اصل چهل و چهاری پیش از این به فعالان بازار سرمایه معرفی شده است، گفت: حفارس در تابستان امسال معارفه برگزار کرده بود، از این رو نیازی به معارفه مجدد ندارد و برای عرضه سهام آن در بورس هیچ مشکلی وجود ندارد.

او روش ورود حفارس در بورس تهران را عرضه اولیه دانست و حجم عرضه اولیه سهام این شرکت را ۵ درصد عنوان کرد.

علی صحرایی مدیر بازار بورس تهران نیز در اطلاعیه‌ای جزئیات عرضه حفارس در روز یکشنبه را تشریح کرده است.

به گفته این مقام مسوول‌، روز یکشنبه ۱۷ میلیون و ۴۵۰ هزار سهم حمل‌و‌نقل خلیج فارس معادل ۵ درصد از سهام این شرکت اصل چهل و چهاری از سوی بازرگانی دولتی ایران به عنوان چهارصد و شصت و یکمین شرکت در گروه حمل‌و‌نقل زمینی در بورس تهران عرضه می‌شود.

از سویی دیگر، عبدالکریم نعناکار مدیر عامل این شرکت اصل چهل و چهاری از «حفارس» به عنوان بازوی اجرایی وزارت بازرگانی در توزیع آرد و گندم کشور یاد کرد و افزود: این شرکت در ۳ حوزه حمل‌و‌نقل جاده‌ای، بین‌المللی و داخلی فعالیت می‌کند و دامنه فعالیت شرکت از تخلیه و بارگیری، انبار داری غلات و ارائه خدمات فنی و مهندسی گسترده است، تا جایی که شرکت در سال ۸۹ بالغ بر ۵/۱۳ میلیون تن کالا جابه‌جا کرد.

نعناکار افزود: حمل‌و‌نقل خلیج فارس دو سیلوی روباز و فلزی ۳۵۰ و ۷۰ هزار تن در اختیار دارد و از قابلیت ذخیره سازی ۴۲۰ هزار تن گندم برخوردار است؛ به طوری که در حال حاضر ۵۰ درصد از گندم مصرفی استان‌های تهران و البرز در این سیلوها ذخیره سازی و نگهداری می‌شود.

او با بیان اینکه حمل‌و‌نقل خلیج فارس یک مجموعه لجستیکی محسوب می‌شود، گفت: این شرکت از یک مرکز معاینه مکانیزه فنی خودروهای سنگین برخوردار است که علاوه بر رساندن نفع به خودروهای سنگین شرکت به سایر خودروهای سنگین هم خدمات فنی ارائه می‌دهد. تا جایی که این مرکز بزرگ‌ترین مرکز فروش و خدمات پس از فروش خودروهای سنگین کشور محسوب می‌شود که وسعتی ۱۵ هکتاری در ترمینال مرکزی حمل‌و‌نقل خلیج فارس قرار دارد و عایدی خوبی هم برای شرکت دارد.

نعناکار در ادامه با اشاره به وجود ۲۳ شعبه و ۸۱ نمایندگی‌ حمل‌و‌نقل خلیج فارس در سراسر کشور گفت: شرکت یک نمایندگی هم در اربیل عراق دارد و با در اختیار داشتن ۴۹۲ دستگاه کامیون کشنده فعال و ۱۴۳ دستگاه وسایط نقلیه سبک ملکی، ۲‌هزار و ۵۰۰ کامیون تحت پیمان و ۷۰ هزار دستگاه کامیون تجاری نقش مهمی در صنعت حمل‌و‌نقل کشور ایفا می‌کند.

وی از مذاکره برای ورود «حفارس» به حوزه حمل‌و‌نقل دریایی خبر داد و افزود: این شرکت فاز نخست حمل‌و‌نقل ترکیبی را راه اندازی خواهد کرد تا به بزرگ‌ترین واحد حمل‌و‌نقل کشور تبدیل شود.

وی به پایان مشکلات عرضه اولیه این شرکت اشاره کرد و افزود: خوشبختانه تعهد بیمه مسوولیت شرکت را بازرگانی دولتی پذیرفت و زمینه ورود حمل‌و‌نقل خلیج فارس در بورس فراهم شد.