صدای سهامدار
تصویری از پارس الکتریک
بخشی از سهام شرکت پارس الکتریک در سال ۷۱ به سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) واگذار شد و در سال ۸۴ نیز با واگذار شدن ۷/۷ درصد دیگر از سهام دولت، مالکیت تامین اجتماعی به بیش از ۵۵ درصد رسید. همچنین در حال حاضر شرکت سرمایهگذاری ملی مالک ۱۵ درصدی سهام پارس الکتریک است.
موضوع فعالیت کارخانههای پارس الکتریک و شرکتهای فرعی آن بیشتر در زمینه تاسیس و ایجاد کارخانههای صنعتی و تولیدی، تهیه، توزیع و فروش انواع لوازم صنعتی برقی و الکتریکی و قطعات مربوطه است.
فعالیتهای عملیاتی
پس از اینکه شستا مالکیت ۴ کرسی هیات مدیره را در سال ۸۳ به دست آورد، شرکت دچار کاهش سود عملیاتی شدیدی شد، به گونهای که از سال ۸۲ تا ۳ ماهه سال ۹۰ به مدت ۹ سال پیاپی فعالیت شرکت منجر به زیان عملیاتی شده است و مدیریت شرکت (سرمایهگذاری تامین اجتماعی)، طی این مدت شروع به فروش داراییهای شرکت به منظور جبران این زیانها کرده است.
فروش داراییهای ثابت
شستا با استفاده از مالکیت ۵۵ درصدی و تصاحب ۴ کرسی هیات مدیره، طی این مدت شروع به فروش داراییهای ثابت شرکت از جمله زمین و ساختمان، فروشگاهها، سرقفلیها و املاک مسکونی که تحت تملک شرکت قرار داشته، با بهایی کم و گاه قسطی به سایر زیرمجموعههای تامین اجتماعی کرده است. از جمله میتوان به تعمیرگاه مرکزی شرکت با ۷۶۰۰ متر زمین به همراه ساختمانهای موجود با کاربری تجاری اداری، واقع در خیابان آزادی جنب میمنت به قیمت حدود ۴۳ میلیارد تومان بدون هیچ گونه مزایده و به صورت قسطی اشاره کرد که در اختیار سازمان املاک و مستغلات تامین اجتماعی قرار گرفته است.
همچنین فروش چند مغازه و ملک در نقاط مختلف تهران و خطوط تولید تلویزیون، قالبها، تجهیزات و سایر داراییها.. که متاسفانه بهرغم فروش این همه دارایی چیزی نصیب سهامداران جزء نشده است.
تعطیلی زیرمجموعهها
از ۱۱ شرکت زیر مجموعه پارس الکتریک، فعالیت شرکتهای پرسا رایانه، پارس گالری، پیوند جامع، پارس نیک و پارس گراندیک متوقف است.
همچنین فعالیت شرکت طراحی و مهندسی ساخت صنعت که داراییهای زیادی دارد بنا به تصمیم مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده مورخ ۱۰/۶/۸۸ بیش از یک سال متوقف اعلام شده، اما شرکت از انحلال آن به بهانه استفاده از انبارها سرباز میزند.
شرکت الکترونیک سیرجان نیز در سال ۸۵ متهم به قاچاق کالا شده بود و بنا به رای دادگاه مورخ۱۶/۸/۸۹، این حکم تایید و دفتر مرکزی شرکت پلمب شده و شرکت محکوم به ۵۴ میلیارد ریال جریمه شده و از آن تاریخ فعالیت شرکت متوقف شده است.
از سوی دیگر، فعالیت گروه صنعتی عالم آرا به دلیل زیاندهی متوقف بوده و در تاریخ ۷/۳/۸۵ با تغیر کاربری و تولید لولههای جیارپی بار دیگر در سال۸۸ فعال شده است. البته تامین اجتماعی مالکیت ۴۰ درصدی این شرکت را دارد و مالک اصلی آن سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است.
در حال حاضر فقط شرکتهای طراحی بازرگانی پارس و خدمات پارس فعالیت جزئی دارند که دلیل آن استفاده تامین اجتماعی از داراییهای (ساختمانها و انبارها) این شرکتها است.
شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی به جای تمرکز به فعالیت عملیاتی، شرکت پارس الکتریک را تبدیل به یک شرکت انبارداری کرده به گونهای که درآمد شرکت از محل اجاره سالن تولید و انبار و پارکینگ و سود حاصل از سپردههای بانکی (طبق گزارش حسابرسی شده سال ۸۹) بالغ بر ۶۴ میلیارد ریال میشود، یعنی برای هر سهم ۲۲۰ ریال، این در حالی است که سود سال مالی ۹۰ را به دلیل زیان عملیاتی هرساله (۶۰ ریال) پیش بینی کرده است.
همچنین اقدامات دیگری در شرکت صورت گرفته که به ضرر و زیان سهامداران منجر شده و تعدادی از آنها به شرح زیر است:
زمین میمنت: به دنبال انتقال زمین میمنت، اعضای
هیات مدیره با اعتراض به مالیات ۷/۵ میلیارد ریالی، موجب تاخیر در انتقال سند میشوند، بهدنبال این تاخیر متممی به قرارداد اضافه میشود که بابت هر روز تاخیر در انتقال سند، از سال ۸۷ روزانه مبلغ ۵ میلیون تومان بابت جبران ضرر و زیان به شرکت سازمان مستغلات تامین پرداخته شود. به این ترتیب سالانه نزدیک به ۲ میلیارد تومان برای سرمایهگذاری تامین اجتماعی درآمد تولید میشود. یادآور میشود تاکنون خبری رسمی مبنی بر انتقال سند منتشر نشده است.
این مطلب با افشای یکی از سهامداران در مجمع عمومی ۸۹ و با تایید مدیر عامل مشخص شد، جالب این که حسابرس معتمد بورس نیز در گزارش خود به این موضوع اشاره نکرده است، بنابراین از سازمان بورس به عنوان حامی سهامداران انتظار پیگیری میرود.
همچنین اجاره ساختمان اسفندیار (متعلق به شرکت مهندسی و طراحی پارس) به صنایع عمومی تامین (مالک جدید)، از سالها پیش و به بهای نازل، همینطور اجاره قسمتی از شرکت اصلی به تامین تله کام به صورت طولانیمدت و به بهای اندک از این جمله است. این مشکلات وقتی جانکاهتر میشود که متوجه میشویم بهرغم زیانهای متوالی طی ۹ سال پیدرپی، پرسنل مدیریتی سازمان تامین اجتماعی برای اعضای موظف حقوق ۴ میلیون تومانی و برای اعضای غیرموظف حق جلسه ۳۵۰ هزار تومانی با احتساب ۱۸ جلسه، و پاداشهای ۴۴۰ میلیون ریالی برای این هیات مدیره تعیین میکند.
وضعیت فعلی شرکت پارس الکتریک
طی مجمع عمومی سال ۸۹، با دلایل گوناگون و پس از ۹ سال زیان عملیاتی، هیات مدیره فعالیت در صنعت صوتی تصویری را فاقد توجیه اقتصادی دانست؛ بنابراین کلیه فعالیتهای عملیاتی متوقف شده و خطوط تولید فروخته شده است. در گزارش ۳ ماهه نیز میزان تولید صفر گزارش شده همچنین فعالیت عملیاتی اغلب شرکتهای زیرمجموعه متوقف شده و در حال تعطیل به سر میبرند در این وضعیت، شستا سهام پارس الکتریک را به صنایع عمومی تامین (عضو سازمان تامین اجتماعی)منتقل کرده که این جابجایی در هنگام طرح تحقیق و تفحص مجلس، سوالبرانگیز است، با این حال سهامدار عمده با وجود گذشت ۹ ماه از سال۹۰ انگیزهای برای تصمیم برای آینده شرکت ندارد. بنابراین با استعانت از خداوند متعال از عالیجنابان: حافظی (ریاست سازمان تامین اجتماعی)، یزدانجو (مدیرعامل سرمایهگذاری تامین اجتماعی)، حسینی (مدیرعامل صنایع عمومی تامین) درخواست دارم با نظارت بهتر به شرکتهای زیرمجموعه، اعتماد سهامداران و افرادی که با اطمینان به سلامت این نهاد داراییهایشان را در این مجموعه سرمایهگذاری کردند، بازگردانند.
ارسال نظر