تشکیل صفهای فروش در فرابورس
روز گذشته سه نماد مزبور با توجه به صف فروش تشکیل شده با افت قیمت مواجه شدند و هر کدام ۵ درصد افت قیمت را در کارنامه خود ثبت کردند. این در حالی است که نماد معاملاتی بالاست بیشترین رشد نرخ را در بازار دیروز تجربه کرد و هر سهم این شرکت با ۵ درصد افزایش قیمت به نرخ ۱۳ هزار و ۹۲۳ ریال رسید.همچنین در مجموع دیروز حدود ۹ میلیون سهم در بازار دادوستد شد و ارزش کل معاملات به رقم ۱۱۴ میلیارد و ۱۱۴ میلیون ریال رسید، که بیشترین حجم معاملات مزبور را سرمایهگذاری خوارزمی و بانک الکترونیکی آرین به ترتیب با جابهجایی ۴ میلیون و ۳/۱میلیون سهم به خود اختصاص دادند. همچنین بیشترین ارزش معاملات دیروز در اختیار نماد معاملاتی همراه اول بود. هر سهم «همراه» در این بازار با ۲۴۵ ریال کاهش به قیمت ۴۱ هزار و ۶۸۴ ریال رسید و تعداد ۶۹۴ هزار سهم آن در بازار دیروز خرید و فروش شد. ارزش ناشی از این معاملات معادل ۲۸ میلیارد و ۹۴۵ میلیون ریال بود.
بازار پر رونق مشارکت
از سوی دیگر بازار اوراق مشارکت فرابورس روز گذشته را در شرایط مساعدی به پایان برد. بر این اساس، دیروز ۸۰ برگه گواهی سپرده سعدی، دو هزارو ۳۷۰ برگه مشارکت نفت، دو هزارو ۷۰ برگه اجاره ماهان، ۶۰ برگه مشارکت توسعه و ۱۸هزار و۲۷۰ برگه گواهی سپرده کشاورزی به ارزش هر برگه یک میلیون ریال جابهجا شد.
عرضه ناموفق «توس»
از سوی دیگر عرضه بلوک ۳۵ درصدی از سهام شرکت سپیده جام توس در بازار سوم فرابورس بی نتیجه ماند. روز گذشته تعداد ۱۶۴ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۷۵۰ سهم شرکت سپیده جام توس معادل ۳۵درصد به ارزش ۲/۵۱ میلیارد ریال و به قیمت پایه هر سهم ۳۱۲ریال عرضه شد که خریداری برای این عرضه بلوکی حضور نداشت.
بازگشایی «شکبیر»
پس از آنکه شرکت پتروشیمی امیر کبیر با سرمایه سه هزار میلیارد ریالی و تعداد سه میلیارد سهم در بازار پایه فرابورس درج شد، امروز نماد معاملاتی این شرکت، در بازار پایه بدون محدودیت دامنه نوسان قیمت، گشایش مییابد.همچنین قیمت پایانی معاملات براساس میانگین موزون قیمتهای معامله شده در حراجهای تک قیمتی همان روز تعیین میشود. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در راستای بازگشایی نماد «شکبیر»، از راهاندازی رسمی بازار پایه در فرابورس خبر داد و افزود: با راه اندازی بازار پایه فرابورس، شرکتهایی که سهام آنها در بورس و فرا بورس دادو ستد نمیشود، میتوانند در این بازار حضور داشته باشند.
به گزارش سنا، دکتر صالح آبادی با اشاره به الزام قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر دادو ستد سهام همه شرکتهای سهامی عام از طریق بازار سرمایه گفت: بر همین اساس بازار پایه فرا بورس به انجام مبادلات سهام شرکتهایی که در هیچ یک از بازارهای بورس و فرا بورس دادو ستد نشدهاند، کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سهام شرکتهای بورس کالا و بورس اوراق بهادار نیز میتوانند در این بازار مبادله شوند؟ ابراز داشت: سهام این دو شرکت نیز می تواند در کنار سایر شرکتها در بازار پایه دادو ستد شود.
ارسال نظر