گروه بنگاه‌ها- زهرا مجتهد: افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی شرکت سرمایه‌گذاری غدیر در راه است. مهندس محسن معماری، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری غدیر، روز گذشته در جمع خبرنگاران ضمن بیان مطلب فوق گفت: شرکت سرمایه‌گذاری غدیر تا پایان سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه ۹۰ سرمایه خود را معادل ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد و در این افزایش سرمایه برای سهامداران شرکت، سهام جایزه نیز در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به این مطلب که شرکت سرمایه‌گذاری غدیر از یک گروه قوی و هماهنگ برخوردار است، تصریح کرد: این هماهنگی مرهون رابطه سه عنصر سهامداران، مدیرعامل و کادر اجرایی است که منجر شده تا شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به برنامه‌های خود با دقت و سرعت بیشتری دست یابد.

مهندس معماری در خصوص سهام عرضه شده از سوی غدیر از جمله «باغمیشه» و «فولاد آلیاژی» عنوان کرد: سهامداران این شرکت‌ها در روزهای آینده شاهد رشد قیمت، به تبع خبرهای خوب از سوی غدیر برای سهام شرکت باغمیشه و فولاد آلیاژی خواهند بود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلایل افت شاخص در بازار سرمایه و افت قیمت سهام غدیر اظهار داشت: اگر سازمان بورس به جای وجهه انتظامی که به خود گرفته است، فضای فرهنگ‌سازی ایجاد کند و در کنار آن به اطلاع‌رسانی از طریق مصاحبه، فیلم و ... بپردازد، سرمایه‌های بیشتری جذب خواهد کرد.

وی ادامه داد: به هر حال ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه و ۲۳۰ هزار میلیارد تومان سپرده بانکی می‌تواند به مجرایی نظیر بورس وارد شود که بورس را از وضعیت فعلی به سطحی بالاتر بکشاند.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری غدیر با اشاره به این مطلب که پول در دست مردم وجود دارد اما اطلاع و آگاهی در زمینه سرمایه‌گذاری در میان آحاد بسیار اندک است، افزود: اگر فاندها و صندوق‌های حرفه‌‌ای در بازار تقویت شوند و فرهنگ مراجعه به این صندوق‌ها در میان عموم ایجاد شود، در چنین شرایطی که بازار نزولی یا به یک باره صعودی می‌شود، بازیگران بازار قادر خواهند بود که با امنیت بیشتری از نوسانات عبور کرده و به موقع به بازار وارد یا از آن خارج شوند.

وی افزود: افزایش حوزه‌های مختلف برای فعالیت در بورس نظیر بازارهای «فیوچرز» و «آپشن» نیز می‌تواند به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بازار کمک کند.

مدیرعامل «وغدیر» معتقد است که در شرایط فعلی، بازار سهام حبابی نیست و شاخص بورس تا دستیابی به ۳۰ هزار واحد فاصله چندانی ندارد.

مهندس معماری یادآور شد: با عرضه‌های کلانی که طی ۳ سال گذشته داشتیم، همچنین خریدهایی که از سوی مجموعه‌هایی نظیر صندوق‌های بازنشستگی، شبه‌دولتی‌ها و ... شاهد بودیم، بازیگران در صحنه بازار سرمایه تغییر یافته و این بازیگران با سرمایه‌هایی قوی در بازار حضور پیدا کردند و اگر اراده شود که فعل و انفعال اقتصادی در بازار صورت بگیرد، دیگر بندها و ستون‌های بازار سرمایه پرتعداد و قوی‌تر در بازار عمل خواهند کرد. وی معتقد است که ریزشی که در سال ۸۴ رخ داد و سهام غدیر را نیز متاثر کرد، به دلیل حضور همین بازیگران قوی نمی‌تواند در بازار سرمایه رخ دهد.

وی در این جلسه به تحلیل بازارهای موازی از جمله طلا، ارز و مسکن با بازار سرمایه پرداخت و گفت: «غدیر» با بررسی کامل این بازارها به دید واضح‌تری از بازارهای رقیب دست پیدا کرده است.

وی ادامه داد: اگرچه طلا در جهان و ایران به عنوان کالای تجاری محسوب می‌شود و از رشد‌های قیمتی مطلوبی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است، اما در کشور ما به دلیل در پیش گرفتن سیاست‌های کنترلی برای عدم رشد کاذب قیمت و نبود شبکه اقتصادی منسجم در بخش طلا امکان خرید در حجم بالا و دسترسی آسان به طلا به نحوی که هر زمان اراده کنند بخرند یا بفروشن، وجود ندارد.

مهندس معماری ضمن اشاره به این مطلب که در خصوص بازار ارز نیز همین شرایط وجود دارد تصریح کرد: نگه داشتن دلار برای سرمایه‌گذاری با توجه به سیاست‌هایی که دولت در نظر دارد، از دورنمای روشنی برخوردار نیست و در این زمینه فارکس می‌تواند بازاری برای مبادله دلار با مشاهده نوسانات باشد که در ایران روی فارکس فعالیت سازمان‌ یافته و کارشناسی انجام نشده است.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری غدیر در ادامه ضمن اعلام P/E معادل ۱۲ برای حوزه مسکن خاطرنشان کرد: این بازار موازی با بازار سرمایه نیز بازاری قابل اتکا برای سرمایه‌گذاری نیست. به طور مثال در یکی از مناطق متوسط رو به بالای شهر تهران فردی ملکی با متراژ ۱۰۰ مترمربع خریداری کند و بابت هر مترمربع بین ۵/۳ تا ۴ میلیون تومان پول بپردازد و ماهانه بین ۲ تا ۵/۲ میلیون تومان ملک را اجاره دهد در سال بالغ بر ۳۰ میلیون تومان از سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون تومانی خود بهره خواهد برد که از این رقم سرمایه‌گذاری زیر ۱۰ درصد بازدهی کسب می‌کند.

وی افزود: بنابراین با وجود آنکه بحث حبابی شدن را برای بورس مطرح کرده‌اند، هنوز به P/E معادل ۵/۸ نرسیده است.