اعتماد مردم به صندوقهای سرمایهگذاری در حال افزایش است
گروه بنگاهها-هاشم گرانفر: صندوقهای سرمایهگذاری ابزار مالی جدیدی هستند که نقش موثر و بسزایی در رشد و پویایی بازارهای مالی کشورها ایفا میکنند. این صندوقها شرایطی را فراهم کردهاند تا افراد بهطور غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند. راهاندازی بیش از ۸۰ صندوق سرمایهگذاری، حضور بیش از ۶۴ هزار سرمایهگذار و عبور ارزش این صندوقها از مرز ۱۸هزار میلیارد ریال نمایانگر این مطلب است که اعتماد مردم به صندوقهای سرمایهگذاری در حال افزایش است. این صندوقها با هدف جمعآوری وجوه از سرمایهگذاران و تشکیل سبدی از داراییها (مطابق موضوع فعالیت صندوق) تشکیل میشوند. یکی از وظایف شرکتهای تامین سرمایه، مدیریت داراییهای افراد و شرکتها میباشد. این شرکتها با ایفای نقش به عنوان واسطه در بازار مالی، ضمن فراهم کردن ابزارهای لازم تامین مالی برای افراد و شرکتها، داراییهای آنان را نیز با تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری، مدیریت میکنند. در این صندوقها تلاش میشود تا با تخصیص بهینه منابع و با توجه به پذیرش ریسک مورد قبول، بیشترین بازدهی نصیب سرمایهگذاران شود. در ادامه مصاحبهای با مدیر عامل تامین سرمایه بانک ملت، دکتر قاسمی ارمکی صورت پذیرفته که به نظر خوانندگان میرسد:
نحوه برخورد مالیاتی با صندوقهای سرمایهگذاری چگونه است؟
بر اساس تبصره یک ماده ۷ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید مصوب ۱۳۸۸، تمام درآمدهای صندوقهای سرمایهگذاری از پرداخت مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهد بود. همچنین بر اساس همین ماده، درآمد حاصل از صدور و ابطال گواهیهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری، از پرداخت مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهد بود.
چرا خرید صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت را به سرمایهگذاران پیشنهاد میکنید؟
این صندوقها اکثر وجوه دریافتی از سرمایهگذاران را در سبدی از اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایهگذاری و آن را اداره میکنند. ویژگی خاص این صندوقها این است که ریسک آنها پایین است و جریانات نقدی و زمانبندی پرداخت سودها و اصل سرمایه توسط آنها از اطمینان بالایی برخوردار است. مزایای ویژه این صندوقها عبارتند از نقدشوندگی بالای واحدهای سرمایهگذاری، مدیریت تخصصی و حرفهای، امکان متنوعسازی سرمایهگذاریها با هزینه اندک و نیز هزینههای پایین مدیریت و اداره صندوق در نتیجه صرفه جویی به مقیاس است.
خصوصیات صندوق سرمایهگذاری ملت ایران زمین چیست؟
صندوق از نوع صندوقهای با درآمد ثابت تضمین شده است که عمده داراییهای خود را در اوراق بهادار با درآمد ثابت و سپردهها سرمایهگذاری میکند. مدیریت این صندوق بر عهده تامین سرمایه بانک ملت است و ضامن نقدشوندگی بانک ایران زمین و ضامن سودآوری آن بانک ملت است. سرمایه اولیه این صندوق پانصدمیلیارد ریال است. عمر آن دو سال (قابل تمدید) و سود تضمین شده صندوق نرخ علیالحساب ۲۰ درصد سالانه است. مقاطع زمانی تقسیم سود حاصله در صندوق، فصلی و در پایان روز آخرین ماه هر فصل میباشد که با پرداخت سود به سرمایهگذاران، قیمت واحدها به قیمت مبنا برمیگردد. واحدهای سرمایهگذاری صندوق از طریق شعب منتخب بانک ایران زمین خرید و فروش میشوند.
تفاوت صندوق سرمایهگذاری ملت ایران زمین با اوراق مشارکت یا صکوک ۲۰درصدی با توجه به پرداخت سود در مقاطع سه ماهه چیست؟
اوراق مشارکت و صکوک ۲۰ درصدی در مقاطع سه ماهه سود به صورت مقطوع به حساب سرمایهگذار واریز میکنند، اما در صندوق سرمایهگذاری ملت ایران زمین با تضمین سود سالانه۲۰ درصد علاوه بر پرداخت سود در مقاطع سه ماهه با توجه به مدیریت بهینه داراییهای صندوق بسته به شرایط بازار بورس و اوراق بهادار سود سالیانه بین ۲۱ تا ۲۴ درصد نیز به حساب سرمایهگذار واریز میگردد. ضمنا بازخرید واحدهای سرمایهگذاری صندوق پس از ۹۰ روز بدون نرخ شکست میباشد.
ارسال نظر