گذری به بازارهای جهانی
مهمترین اخبار بازارهای کالایی جهان از نگاه «دنیایاقتصاد» - ۲ شهریور ۹۱
گروه بورس جهانی - بازارهای کالایی آسیا روز گذشته متاثر از گزارش کسری تجاری ژاپن، بازارهای کالایی اروپا متاثر از اخبار مربوط به افزایش هزینههای استقراض در فروش اوراق قرضه اسپانیا و بازارهای کالایی ایالات متحده متاثر از گزارش اخیر وزارت بازرگانی در رابطه با سفارشات کالاهای بادوام و پیش بینی پیرامون افزایش ۵/۲ درصدی سفارش تقاضا تا پایان سالجاری حرکت نوسانی را تجربه کرد. اخبار نفت و فرآوردههای نفتی: معاملات نفت که طی چند هفته گذشته در محدوده قیمتی ۹۰ تا ۹۶ دلار به ازای هر بشکه دنبال شده همچنان با مقاومت بازار برای کاهش رو به رو است. سرمایهگذاری دولت روسیه در بخش تصفیه و پالایش صنعت نفت نشان از این دارد که خروجی نهایی تولید در بلندمدت در این کشور رو به افزایش است. البته گزارشهای پیرامون کاهش ذخایر نفت جهان روی روند بازار تاثیر محسوسی گذاشته اما علاوه بر پارامترهای مربوط به رشد اقتصادی جهان مسائل مربوط به بحران سیاسی منطقه روی تغییرات قیمتی تاثیرگذار بوده است. کارشناسان البته چشمانداز قیمت نفت در روزهای آینده را منوط به دورنمای روشن از اقتصاد جهان و بحث ادامه دار بودن نرخ رشد اقتصادی قدرتهای بزرگ اقتصادی می دانند.
اخبار فلزات پایه و اساسی: «دورنمای بازار فلزات پایه مثبت است» این چکیده گزارشی از موسسه بارکلیز پیرامون تقاضا برای مواد اولیه و معدنی به همراه فلزات پایه همچون مس و سنگ آهن است. این در حالی است که شرکت بی اچ پی بیلیتون
(B.H.P Biliton) بزرگترین شرکت معدنی جهان و سومین صادرکننده بزرگ سنگآهن پیش بینی مثبتی از آینده مس کرده است. همچنین برخی گزارشها نشان میدهد که تولید فولاد جهان در ماه ژوییه افزایش محسوسی داشته است.
اخبار فلزات گرانبها: معاملات طلا همچنان که پیشبینی میشد در هفته پیش رو با همان دامنه نوسان قیمتی رو به رو است. جلسات مربوط به رهبران اعضای منطقه یورو و تاکید بر حل مشکلات این منطقه و انتظار سرمایهگذاران برای تصمیمگیری نهایی بانکهای مرکزی جهان پیرامون سیاستهای پولی در پایان ماه اوت و اواسط ماه سپتامبر تغییرات طلا را در همان محدوده یک هزار و ۶۲۰ تا یک هزار و ۶۵۰ دلار به ازای هر اونس نگه داشته است. برخی پیشبینیها از رسیدن قیمت طلا به سطح ۲هزار دلار به ازای هر اونس خبر میدهند.
ارسال نظر