مرکز خدمات فولاد ایران- تولید جهانی فولاد خام در سال ۲۰۱۰ حدود یک‌میلیارد و ۳۹۲ میلیون تن بوده است، در حالی که سال ۲۰۰۹ این رقم یک میلیارد و ۲۱۹ میلیون تن ثبت شده است. برآورد‌های سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که تولید فولاد خام جهان در سال اخیر بی‌سابقه بوده و به اوج قبل از رکود در سال ۲۰۰۷ رسیده است. تولید دسامبر مشابه نوامبر بوده، همه کشور‌ها به‌جز کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۰ رشد داشته اند.

چین از سال ۲۰۰۱ سهم خود را در تولید فولاد خام جهان بالا برد و عامل رشد تولید فولاد خام جهان بوده است، برای اولین بار در دهه اخیر سهم خود را از ۴/۴۶ درصد سال ۲۰۰۹ به ۹/۴۴ درصد در سال ۲۰۱۰ کاهش داد. به‌جز چین، آمار حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۰ سهم سایر کشور‌های جهان از تولید فولاد خام ۱/۵۵ درصد کل جهان بوده و در حالی که سال ۲۰۰۹ این رقم ۴/۵۳ درصد بوده است.

امید به افزایش قیمت فولاد در آینده در میان دست اندرکاران

بنا به گزارش اخیر استیل ایندکس تعداد کارخانه‌هایی که در شمال آمریکا، اروپا و آسیا انتظار کاهش تقاضا و قیمت‌ها در آینده را دارند نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است و این امر نشانگر این مساله است که اکثر کارخانه‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی اخیر پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها طی سه ماه آینده افزایش یابد یا ثابت باشد.

تنها ۵ درصد کارخانه‌های شرکت‌کننده در این نظر سنجی در جهان بر این باورند که تقاضا در آینده کاهش خواهد یافت که افتی ۴ درصدی را نسبت به هفته گذشته تجربه کرده است.

در این میان، ۵۲درصد کارخانه‌ها نیز پیش‌بینی می‌کنند که سطح تقاضا در آینده افزایش یابد و ۴۳ درصد بر این باورند که سطح تقاضا در آینده ثابت خواهد بود.

۴ درصد کارخانه‌ها در اروپا هم پیش‌بینی می‌کنند که سطح تقاضا طی سه ماه آینده کاهش یابد که افتی ۹ درصدی را نسبت به هفته گذشته تجربه کرده است.

۵ درصد کارخانه‌ها در آمریکا نیز بر این باورند که سطح تقاضا در آینده پایین خواهد آمد که یک درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است. ۶۴ درصد کارخانه‌ها در آمریکا نیز بر این باورند که سطح تقاضا در آینده افزایش خواهد یافت.

۶۸ درصد کارخانه‌های شرکت‌کننده در این نظر سنجی در جهان نیز پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها طی سه ماه آینده افزایش یابد که افتی ۲ درصدی را نسبت به هفته گذشته نشان می‌دهد. ۱۲ درصد کارخانه‌ها نیز بر این باورند که قیمت‌ها در آینده نزولی خواهد بود که افتی ۶ درصدی را طی این مدت تجربه کرده است. ۶۷ درصد کارخانه‌ها در اروپا هم پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها در آینده افزایش یابد که کاهشی ۳ درصدی را طی این مدت تجربه کرده است. ۷ درصد نیز پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها طی سه ماه آینده پایین بیاید.

تعداد کارخانه‌هایی که در شمال آمریکا در انتظار افزایش قیمت در آینده هستند، ۷ درصد نسبت به هفته گذشته کاهش یافته و به ۶۵ درصد رسیده است، اما تعداد کارخانه‌هایی که پیش‌بینی می‌کنند قیمت‌ها در آینده کاهش یابد، ۴ درصد نسبت به هفته قبل پایین آمده و به ۱۷ درصد رسیده است.

موجودی اکثر کارخانه‌ها در جهان و اروپا تغییری را نسبت به هفته گذشته نشان نمی‌دهد.