سهیل روشن*
در تحلیل‌های اخیر شاخص میانگین صنعتی داوجونز سیگنال رشد ارائه و این طور عنوان شد که محدوده ۱۱۱۷۵ واحد از اهمیت بالایی برخوردار است.

شاخص مذکور در مدت اخیر که سیگنال رشد دریافت شده است از محدوده ۱۰ هزار واحد تا محدوده ۱۱۱۷۲ واحد رشد را تجربه کرده است. حال این طور به نظر می‌رسد که پس از افزایش حدود ۱۱۷۲ واحدی شاخص داوجونز و همزمان با برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا، در بورس نیویورک نشانه‌هایی از افت پتانسیل و دو دل بودن بازار مشاهده می‌شود.
همچنین سیگنال‌هایی مبنی بر خروج نوسان‌گیران و در سقف بودن شاخص دریافت می‌شود. با این حال نتایج این انتخابات و سخنان رییس بانک مرکزی ایالات متحده در روز جمعه به همراه اعلام تعداد مشاغل ایجاد شده در بخش غیرکشاورزی این کشور می‌تواند تاثیر مستقیمی بر وضعیت بازار و تعیین روند آن داشته باشد. اما از دیدگاه تکنیکال، شاخص در محدوده قله تاریخی خود از آوریل سال جاری قرار گرفته است. کندل‌های شاخص به‌صورت دوجی و به نشانه مردد بودن بازار در حال تشکیل است. با این وجود در صورت کاهش شاخص حمایت‌های پیش رو عبارتند از: 11040 واحد در محدوده خط روند کوتاه مدت و میانگین متحرک 20 روزه شاخص، 10890 واحد در محدوده تصحیح 6/23 درصد فیبوناچی کوتاه مدت، 10715 واحد در محدوده تصحیح 2/38 درصد فیبوناچی کوتاه مدت و میانگین متحرک 55 روزه شاخص، باند 11570 تا 11590 واحد در محدوده تصحیح 50 درصد فیبوناچی کوتاه مدت، 8/61 درصد فیبوناچی بلند مدت و میانگین متحرک 200 روزه شاخص، 10435 واحد در محدوده تصحیح 8/61 درصد فیبوناچی کوتاه مدت و خط حمایتی چنگال اندروز. براساس آنچه گفته شد شاخص با احتمال کاهش تا سطوح حمایتی فوق همراه است.
* کارشناس اقتصاد
Soheyl.Roshan@yahoo.com