رکود بازار صادرات سنگآهن هند تا سال ۲۰۱۳
مرکز خدمات فولاد ایران- پیشبینی میشود که حجم صادرات سنگآهن هند تا سال ۲۰۱۳ به آرامی کاهش یافته و سپس بالا برود. حجم صادرات سنگآهن طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ در حدود ۱۱۵ میلیون تن بود که اوج صادرات این محصول از هند بود. چین با واردات حدود ۷۵ درصد سنگآهن هند، بزرگترین مقصد صادرات این کشور بود.
از آنجایی که میزان صادرات سنگآهن در هند در سال ۲۰۰۹ به بالاترین میزان خود رسیده بود، احتمال افزایش بیشتر حجم صادرات این محصول در این کشور پایین است.
افزایش تقاضای سنگآهن در بازار داخلی این کشور و احتمال اعمال محدودیتهایی برای صادرات این محصول به دلیل تقاضای صنعت فولاد این کشور نیز از دلایل دیگر کاهش سنگآهن هند میباشد. در حال حاضر تعرفه گمرکی صادرات سنگآهن درجه یک هند ۵ درصد و سنگآهن کلوخه این کشور ۱۵ درصد است. حجم صادرات سنگآهن در اکثر کشورهای دنیا به دلیل بالا بودن تقاضای داخلی، کاهش یافته و هند نیز از این قافله مستثنی نیست. تعرفه گمرکی صادرات کک و زغال سنگ چین نیز بالاست و کشور برزیل هم در نظر دارد تا تعرفه گمرکی صادرات سنگآهن را بالا ببرد.
هماکنون حجم صادرات سنگآهن هند از ایالت کارناتا به دلیل بالا بودن تقاضای این محصول در بازار داخلی این منطقه کاهش یافته است، به همین دلیل احتمال پایین بودن صادرات سنگآهن در این کشور طی سه سال آینده در بازار قوت گرفته است. به دنبال این امر، پیشبینی میشود که میزان حملونقل دریایی این کشور نیز طی این مدت کاهش یابد.
طی سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ در حدود ۲۰۵ میلیون تن سنگآهن در هند تولید شد که ۱۳۰ میلیون تن آن سنگآهن درجه یک و ۵۹ میلیون تن آن سنگآهن کلوخه و مابقی گندله بوده است.
دولت هند در نظر دارد تا در آینده میزان سرمایهگذاری در بخش زیربنایی را افزایش دهد. به علاوه پیشبینی میشود که میزان تقاضای بخش اتومبیلسازی و مسکن نیز افزایش یابد. با توجه به تمام مسائل ذکر شده احتمالا تقاضای فولاد در هند در آینده رشد چشمگیری را تجربه خواهد کرد. ولت هند بودجه اختصاص یافته به فعالیتهای زیربنایی را بالا برده و این بودجه را طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ به ۱۰۲۵ تریلیون دلار خواهد رساند که این امر تاثیر بسزایی بر رشد تقاضای فولاد در این کشور خواهد داشت.
ارسال نظر