نفت صعود موقت خود را آغاز کرد
هفته خوش یمن برای نفت
در عین حال قرار است پرداختها را نیز کاهش دهد که نتیجه این سیاست تعدیل نسبی کسری بودجه دولت مرکزی است. دولت آمریکا در حدود 16 تریلیون دلار کسری بودجه دارد و این رقم بیش از 100 درصد تولید ناخالص داخلی آن است (بررسی این موضوع در گزارشهای پیشین در همین صفحه «دنیایاقتصاد» آمده است).
اما در این بین سخن از برنامه جدیدی تحت عنوان نقشهB است که توسط جمهوریخواهان مطرح شده و براساس آن افزایش مالیاتها که اوباما سقف آن را ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار دلار به بالا تعیین کرده بود، یک میلیون دلار تعیین شده است که البته به گفته جان بوهنر، این رقم میتواند به ۵۰۰ هزار دلار نیز برسد.
این موضوع در حال حاضر مورد اختلافی بین دموکراتها و جمهوریخواهان است. به عبارتی تصویب این قانون قطعی بوده و تنها سقف درآمدهای مشمول مورد اختلاف دو گروه است. البته اوباما گفته است که این طرح را وتو خواهد کرد. اوباما قصد دارد تا قبل از تعطیلات کریسمس اجرای طرح مالیاتی خود را آغاز کند.
بر این اساس در هفته گذشته به گفته ویکتور شام، مدیر مرکز تحقیقات IHS در سنگاپور و کسی که پیشبینی کرده بود به زودی قیمت نفت به ۹۰ دلار در هر بشکه خواهد رسید، نفت با آنکه روند رو به رشدی را طی کرده اما نیم نگاهی به شرایط پیشرو دارد؛ شرایطی که چندان پایدار نیست.
البته این تحلیلگر بازار نفت، شرایط خوب عرضه نفت را در میانمدت بر تعدیل پیشبینیهای بدبینانه در زمینه قیمت موثر دانسته و معتقد است قیمت نفت اگرچه با یک نگاه جانبی سختگیرانه همراه است، اما این نگاه به دلیل عرضه مناسب نفت در میانمدت تعدیل میشود.
این در حالی است که ذخایر نفت در آمریکا نیز به دنبال افزایش تقاضای پالایشگاهها در ایالات متحده کاهش یافته و این موضوع نیز بر قیمت نفت اثر مثبت داشته است. میزان ذخایر نفت در ایالات متحده به 6/371 میلیون بشکه رسیده که کمترین رقم از 12 اکتبر تاکنون است. در عین حال مصرف نفت افزایش یافته که این دومین جهش در سال 2012 محسوب میشود. البته این افزایش تقاضا در مورد سوختهای حرارتی و گازوئیل نیز به همین شکل افزایشی بوده است.
اما عواملی نیز بر قیمت نفت در هفته گذشته اثر داشته است. به عنوان مثال در این هفته گزارش فدرال رزرو آمریکا از رشد ۱/۱ درصدی تولیدات صنعتی در ماه نوامبر که اخیرا منتشر شده یکی از عوامل موثر بر قیمت نفت بود. در عین حال شاخص قدرت خرید چین نیز با ۱/۰ واحد افزایش مواجه شد به طوریکه به گفته بانک HSBC این شاخص از ۸/۵۰ به ۹/۵۰ رسیده است.
به گفته مایکل مک کارتی، رییس گروه تحلیل بازار در موسسه CMC سیدنی استرالیا، بر خلاف مشکلات موجود در ایالات متحده و مسائلی که به نظر میرسد بازار نفت در گروی تحقق کامل نتایج آن است (مانند فیسکال کلیف)، بسیاری از فاکتورهای خارج از این کشور بر چشمانداز مثبت بازار اثر دارد که خروج چین از رکود یکی از این موارد است.
سازمان انرژی آمریکا پیشبینی کرده میزان مصرف نفت در چین ۱۱۵ هزار بشکه نسبت به میزان قبلی آن افزایش یابد و به ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
در طرف دیگر آمارهای بلومبرگ پیش از این پیشبینی کرده بودند میزان کاهش عرضه جهانی نفت در هفته قبل به حدود یک میلیون و 750 هزار بشکه برسد اما پیشبینی جدید این مرکز از کاهش 964 هزار بشکهای خبر میدهد که این رقم نشان میدهد لااقل وضعیت از آنچه پیشبینی میشود بهتر است.
در عین حال خبرها از سازمان انرژی آمریکا حکایت از آن دارد که کاهش ذخایر نیز بیش از پیشبینیها بوده است (یک میلیون و ۹ هزار بشکه در مقایسه با پیشبینی یک میلیون بشکهای). از طرفی تقاضا نیز افزایش یافته است و ۱۳/۱ میلیون بشکه بیش از رقم ماه اکتبر است.
به هر حال سرمایهگذاران در وضعیت چندان خوشایندی به سر نمیبرند، چرا که تا نتایج مربوط به گفتوگوهای بودجه مشخص نشود، نمیتوان تحلیل مشخصی از بازار ارائه کرد. البته به قول آدیسون آرمسترانگ، یک تحلیلگر بازار نفت در استانفورد، گفتوگوها خوشبینانه است و احتمال این که توافقاتی در این زمینه حاصل شود بالا است.
وی قیمت نفت را بالاتر از ۹۰ دلار در روزهای آینده پیش بینی کرده است. تکنیکالها نیز معتقدند رسیدن قیمت نفت آمریکا در هفته گذشته به قیمتی بالاتر از ۹۰ دلار نشانه آن است که قیمت نفت برای روند صعودی خود آماده میشود. اگر اینچنین باشد، رسیدن قیمتها تا سطح ۹۵ دلار امری بعید نیست. در این بین تحلیلهای فاندامنتال نیز این موضوع را حمایت میکنند.
در این مورد دو تحلیل خوشبینانه و بدبینانه وجود دارد که در حد بدبینانه آن احتمال آنکه قیمت در هفته جاری به 87 دلار برسد کم نیست. تحلیلگران تکنیکال سطوح حمایتی قیمتی 89 دلار تا 87 دلار را ممکن میدانند و در عین حال معتقدند قیمتها تا سطح 5/92 دلار میتوانند افزایش یابند. در این بین سطوح مقاومت 30/90 تا 5/92 دلار قابل بررسی و ذکر است.
ارسال نظر