خبر
دلی که دیگر در بورس نمیتپد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه(سنا) و همانطور که در خبر صفحه ۲۵ امروز آمده است، دل که پیش از این سهام خود را در بورس نزدک آمریکا، هنگ کنگ و اس اند پی معامله میکرد در پی تصمیم به خصوصی شدن از بازارهای جهانی خداحافظی می کند.
شرکت دل، به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کامپیوترهای شخصی و خانگی از بورس خداحافظی میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه(سنا) و همانطور که در خبر صفحه ۲۵ امروز آمده است، دل که پیش از این سهام خود را در بورس نزدک آمریکا، هنگ کنگ و اس اند پی معامله میکرد در پی تصمیم به خصوصی شدن از بازارهای جهانی خداحافظی می کند. دل یکی از صدها شرکتی است که کامپیوترهای شخصی تولیدی خود را در اختیار مشتریان حقیقی یا حقوقی قرار میدهد. شرکت دل، قبل از استفاده از تجارت الکترونیکی، اکثر سفارشهای خود را از طریق تلفن اخذ و با استفاده از پست آنها را برای خریداران خود، ارسال میکرد. با توجه به فروش ۲۵ درصدی شرکت فوق از طریق وب میتوان به جایگاه و اهمیت موضوع تجارت الکترونیکی بیش از گذشته واقف شد. شرکت دل زمانی برای خود رونق داشت و یکی از بزرگان صنعت ساخت نوتبوک و کامپیوترها به شمار میرفت، اما در دو سال اخیر با مشکلات متعددی روبهرو شده است و دیگر محبوبیت قبلیاش را ندارد.
علاوه بر این، برخی از بانکها نیز در حال همکاری با شرکت دل هستند و به نظر میرسد این شرکت قصد دارد تا با همکاری این بانکها خود را از گودال سهامداران بیرون بکشد و مانند سابق شرکتی خصوصی شود.
در این بین، مایکروسافت به همراه شرکت خصوصی سیلور لیک پارتنرز (Silver Lake Partners) وارد مذاکره با مایکل دل، مدیرعامل شرکت دل شده تا با یک سرمایهگذاری، سهام مدیریتی این سازنده کامپیوتر را به دست آورد.
در این معامله ۲۴ میلیارد دلاری، مایکل دل بنیانگذار و مدیرعامل شرکت دل نقش اصلی را بازی کرده است. مایکل دل، برای خرید سهام شرکت ۲ میلیارد دلار وام هم از شرکت مایکروسافت دریافت کرده است. سهامداران دل هم اکنون به ازای هر سهمشان ۶۵/۱۳ دلار سود دریافت خواهند کرد.
شرکت دل طی سالهای گذشته تلاش زیادی کرده تا صنعت کامپیوترهای شخصی را پررونق و پایدار نگه دارد. این حرکت آقای دل هم به او آزادی عمل بیشتری خواهد داد تا ایدههای خودش را برای تحول در شرکتش عملی کند.
حال باید ببینیم با این تحول مهم در شرکت دل، طی سالهای آینده شاهد چه تغییراتی خواهیم بود. پیشبینی میشود اگر مایکروسافت در سهام مدیریتی دل شریک شود، به یکی از بزرگترین صاحبان حقوقی دل تبدیل خواهد شد. البته به نظر میرسد که مایکروسافت به طور روزانه بر عملکرد دل دخالتی نخواهد داشت، اما بر اساس این قرارداد، دل از این پس از نرمافزار ویندوز مایکروسافت در ابزارهای خود بهره خواهد برد. این در حالی است که دل هماکنون نیز یکی از بزرگترین سازندگان کامپیوتری است که از ویندوز این شرکت استفاده میکند. البته سرمایهگذاری مایکروسافت در دل، به تلاشهای پیچیده و بغرنج دل برای خصوصی شدن سروسامان خواهد داد. از زمان علنی شدن خبر تصمیم دل برای خصوصی شدن، سهام دل با ۲ درصد رشد به ۱۲/۱۳ دلار رسید، در حالی که سهام مایکروسافت با ۰۴/۰ درصد افت به ۱۵/۲۷ دلار معامله شد.
ارسال نظر