اوضاع نوسانی بازارها پیش از تصمیم فدرال رزرو
بازارهای جهانی سهام و کالایی تحت تاثیر تصمیم فدرال رزرو و نشست دو روزه این فدرال با نوسان همراه شد. در این روز، مبادلات بازار سهام و کالا به حالت انتظار به سر بردند و البته در این میان بازار شاهد نوساناتی از سوی سرمایهگذاران نیز بود. معاملات سهام و کالایی دیروز با وجود اینکه انتظار امیدواری سرمایهگذاران به بهبود اقتصادی با توجه به نتایج نشست فدرال رزرو دارد، اما به دلیل انتشار دادههای ضعیف اقتصادی مسکن و انتشار گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول با کاهش شاخص قیمت سهام روبهرو بود.
در بازار توکیو که به دلیل آغاز تعطیلات عمومی در ژاپن در برخی از کالاها با نبود معامله همراه شده است، قیمت فلزات گرانبها همچون طلا، نقره، پلاتینیوم و پالادیوم تغییری نکرد. در بخش معاملات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی، دادوستدها با افزایش قیمتها همراه شد.
در بازار کالایی شانگهای، بیشتر محصولات مورد معامله در این بازار با کاهش قیمت مواجه شدند. طلا، آلومینیوم، مس، روی، میلگرد، سیم مفتول و سرب از جمله محصولاتی هستند که معاملات آنها افزایش قیمت داشت.
در بازار تجاری نیویورک قیمت نفت به ازای هر بشکه با تکانههای منفی همراه شد و به سطح 86 دلار رسید، این در شرایطی است که به دلیل منفی شدن بازارهای سهام و نبود اعتماد به بازار قیمتها اندکی کاهش یافتند. در بورس کالایی نیویورک تنها کالایی که با نوسان همراه شد طلا بود، اما این نوسان به گونه ای بود که سطح قیمتها به بالای یک هزارو 800 دلار به ازای هر اونس رسید. در واقع به گفته تحلیلگران، تعیین نرخ بهره از سوی کشورها و در چند مدت اخیر بحث تغییر آن از سوی بانک مرکزی اروپا باعث شده عنوان شود که یکی از دلایل نوسانات اخیر همین مساله باشد.
در کنار مبادلات طلا که با نوسانات شدیدی طی چند روز اخیر همراه بوده، دادوستد نقره به بالای سطح ۴۰ دلار به ازای هر اونس انجام می شود. دادوستد مس نیز به ازای هر پوند با تکانههای مثبتی مواجه شد، اما همچنان زیر سطح ۸/۳دلار معامله می شود تا نشان داده شود نوسانات رو به پایین فلزات نیز در یک ماه اخیر قابل توجه بوده است و به نظر، همه این نوسانات به بحران مالی ایالات متحده و نگرانی نسبت به بدهیهای مستقل منطقه یورو بر میگردد.
در بازار کالایی شیکاگو بیشتر محصولات همزمان با انتشار گزارش اخیر سازمان فائو که نسبت به افزایش قیمت غلات و مواد غذایی هشدار داده بود با رشد نرخ همراه شدند. ذرت، سویا، روغن سویا، کنجاله سویا، گندم و جو از جمله کالاهایی بودند که با رشد نرخ مواجه شدند. دادوستد برنج در شرایطی حالت نوسانی داشت که پنبه و شکر با کاهش نرخ همراه شدند.
ارسال نظر