رکورد شکنی بازار فلزات گرانبها
رویای طلای ۲ هزار دلاری دور نیست
با تداوم سقوط شاخصهای معتبر سهام و کالا در بازارهای جهانی، تقاضا برای طلا به بالاترین سطح تاریخی رسید و رکورد قیمتی این فلز به بیش از یک هزار و ۸۷۰ دلار رسید.
با تداوم سقوط شاخصهای معتبر سهام و کالا در بازارهای جهانی، تقاضا برای طلا به بالاترین سطح تاریخی رسید و رکورد قیمتی این فلز به بیش از یک هزار و ۸۷۰ دلار رسید.
به عقیده تحلیلگران، رشد بیش از حد قیمت طلا نشان از آن دارد وخامت و نگرانیهای آینده اقتصادی با وجود انتشار تعدادی از گزارشهای امیدوارکننده و نشست سران برخی از کشورهای صنعتی اروپایی قابل رفع نیست، زیرا تردید سرمایهگذاران باعث شده اعتماد از بازار سلب شود و به دلیل نبود سرمایهگذاری جدید، بازارها در آستانه سقوط جدیدی قرار گرفتهاند. این در شرایطی است که معاملهگران رکورد بالای سطح قیمتی طلا در حال حاضر را ناشی از موج دوم افزایش قیمتها میدانند. برخی نیز پیشبینی میکنند دوره افت کوتاه قیمتها فرا رسیده است، زیرا حباب ایجاد شده در طلا با وجود به حد اشباع رسیدن تقاضای طلا در جهان، در آستانه ترکیدن است. اما بازارهای کالایی جهان همانند بازارهای سهام، نوسانات پی در پی روبه پایینی را تجربه کردند. در بازار کالایی توکیو قیمت طلا و پلاتینیوم به دلیل افزایش تقاضا با روند افزایشی مواجه شد. دادوستد نقره و پالادیوم بدون تغییر نرخ، روبهرو بود. معامله سایر کالاها همچون گازوئیل و نفت خام با شیب مثبت قیمتها همراه بود. در بازار کالایی شانگهای، تنها کالایی که با افزایش قیمت همراه شد طلا بود، معامله سایر کالاها با افت نرخ روبهرو شد. آلومینیوم، مس، روی، میلگرد، سیم مفتول، سرب و نفت کوره از جمله محصولاتی بودند که در بازار با کاهش قیمت مواجه شدند. در بازار تجاری نیویورک، قیمت هر بشکه نفت خام با کاهش طی دو روز متوالی، به سطح 80 دلار رسید. این در شرایطی بود که دادوستد سایر کالاهای گرانبها همچون پلاتینیوم و پالادیوم با افزایش قیمت دنبال شد. در بازار کالایی نیویورک نیز قیمت طلا و نقره با افزایش تقاضا برای این کالاها به رکورد جدیدی رسیدند. به دلیل نوسانات مس، قیمت این کالا به ازای هر پوند در سطح 3 و 4 دلار معامله میشد. در بازار کالایی شیکاگو نیز روند قیمتها با افت همراه بود.
ارسال نظر