نشست سران بی نتیجه ماند، تقاضا برای طلا بالا رفت
پازل ابهام برانگیز آینده اقتصاد جهان تکمیل شد
مبادلات بازارهای جهانی سهام و کالا با وجود اینکه انتظار بود پس از جلسه سران دو کشور آلمان و فرانسه در پاریس به نتیجهای برسند، اما به دلیل نبود راه حل مناسب برای مساله یورو و کسری بودجه کشورهای اروپایی، حرکت بازارهای جهانی با شیب منفی رو بهرو شد. این در شرایطی بود که در بازار دیروز قیمت طلا با رشد ادامه دار دنبال شد و نزدیک سطح یک هزار و ۸۰۰ دلار رسید. سطح قیمتی دیگر کالاها حالت نوسانی داشت، به طوری که در برخی از معاملات، قیمتها افزایشی و در برخی دیگر کاهشی بود، البته با انتشار گزارش ارتقای اعتبارات آمریکا و افزایش تولیدات صنعتی بازارها تا حدودی با آرامش سپری شده بودند. در این میان دادوستد هر بشکه نفت خام نیز با حالت نوسانی روی سطح ۸۷ دلار رسید. پیشبینی کارشناسان حاکی از آن است که تردیدها هنوز درباره آینده نگران کننده اقتصاد جهان وجود دارد و انتظار بر این است با حرکت موجود در رشد اقتصاد جهان که از سوی نهادهای اقتصادی بینالمللی همچون صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی با هشدار نسبت به آینده همراه شده، اوضاع ابهام برانگیز همچنان وجود خواهد داشت و در پی آن احتمال افت بازارهای سهام و کالا نیز وجود دارد.
در بازار توکیو برخلاف بازارهای کالایی جهان، قیمتها تغییری نکرد. دادوستد طلا، نقره، پلاتینیوم و پالادیوم با همان قیمتهای روز ماقبل از سر گرفته شد. این در حالی بود که معامله سایر کالاها نیز تغییری نداشت.
در بازار کالایی شانگهای، واکنش قیمتها با شیب رو به بالایی همراه بود. دادوستد طلا رشد اندکی داشت. معامله آلومینیوم، مس، روی، سیم مفتول و سرب با افزایش تقاضا مواجه شد در پی این افزایش تقاضا قیمت این کالاها نیز به تبع رشد کرد. دادوستد میلگرد و نفت کوره برخلاف معامله سایر کالاها با نوسان قیمت مواجه شد. به نظر می رسد با توجه به تقاضای بالای مس و سایر مواد اولیه در چین و برداشتن محدودیتهای واردات و صادرات در این کشور بازارها تا حدودی آینده رو به بهبودی داشته باشند.
در بازار تجاری نیویورک قیمتها با نوسان نرخ رو بهرو شد، اما باز در پی کاهش قیمت نفت و ابهام در مورد آینده، تقاضا برای سرمایهگذاری در بخش طلا بالا رفت. براساس گزارش صندوق بینالمللی حمایت از طلا، در حال حاضر ذخایر و سرمایهگذاری در بخش طلا به بالاترین سطح رسیده است. این در حالی بود که معامله مس و سایر فلزات همچون نیکل، روی و سرب در بازارهای دیگر با نوسان همراه بود.
در بورس کالایی شیکاگو، دادوستد سویا، گندم، برنج، جو و پنبه به دلیل مسایل پیش روی بازار عرضه و تقاضای این محصولات با افزایش نرخ روبهرو شد. این در شرایطی است که معامله ذرت، روغن سویا، کنجاله سویا و شکر نیز کاهش اندکی را تجربه کرد. براساس گفته فعالان، علاوه بر اوضاع بازار عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی مساله خشکسالی و اوضاع آب و هوایی از دلایل افزایش قیمتها بوده است.
ارسال نظر