با وجود رونق گرفتن دوباره بازارهای کالایی و سهام، نگرانیها همچنان ادامه دارد
آینده دراماتیک اقتصاد جهان
دادوستدهای بازارهای سهام و کالایی جهان دیروز تحت تاثیر بیانیه فدرال رزرو درباره تعیین نرخ بهره که سعی شده این نرخ در سطح پایینی نگه داشته و راه حلهای بیشتر برای تقویت اقتصاد به آینده موکول شود، با امیدواری نسبت به روزهای ماقبل دنبال شد. در واقع پس از اینکه فدرال رزرو اعلام کرد در پی حمایت تقویت اقتصاد و بهبود روند رو به رشد است، بازارهای جهانی با واکنش مثبتی معاملاتشان را از سر گرفتند.
در عین اینکه روند مبادلات بهتر شده است اما همچنان ابهام در مورد آینده اقتصادی باعث شده سرمایهگذاران با دیده تردید بنگرند، برخی حتی پا را فراتر از این اوضاع قرار دادهاند و مدعی هستند حال و آینده اقتصاد جهانی درام خواهد بود.
در بازار کالایی توکیو قیمتها رشد کرد. طلا و سایر فلزات گرانبها با افزایش نرخ مواجه شدند، این در حالی بود که پلاتینیوم نوسان نرخ داشت. معامله دیگر محصولات همچون گازوییل، نفت خام و نفت سفید برخلاف روز ماقبل افزایشی بود.
در بورس کالایی شانگهای، تنها کالایی که تکانههای منفی را مشاهده کرد طلا بود. معامله فلزاتی همچون آلومینیوم، مس، روی، میلگرد و سرب با رشد مواجه شدند. این در حالی بود که دادوستد نفت کوره نیز شاهد افزایش قیمت بود. پس از اینکه دو سه روز پیش قیمت کالاها و سهام در بازارهای آسیایی افت محسوسی را تجربه کرد در بازارهای دیروز این روند حالت عکس به خود گرفت و بازارهای سهام و کالایی بهبود یافتند.
در بورس تجاری نیویورک مبادلات در آغاز با تکانههای مثبتی پیگیری شد. دادوستد هر بشکه نفت خام پس از اینکه روز سه شنبه به ۷۳ دلار به ازای هر بشکه رسید، دیروز دوباره به ۸۱ دلار رسید تا نگرانی برخی از کشورها مبنی بر افت نرخ نفت به زیر ۸۰ دلار رفع شود. معامله سایر محصولات در بورس تجاری نیویورک تغییر قیمتی نداشت.
در بورس کالایی نیویورک دادوستد همه کالاها در سطح بالایی به صورت نوسان رو به بالا دنبال شد. مس پس از اینکه روز گذشته به سطح پایین 4 دلار رسید دوباره هر پوند از آن بیش از 4 دلار معامله شد.
طلا و نقره نیز به تاثیر از اوضاع نگرانکننده جهانی و کاهش نرخ ارزهای معتبر همچون دلار و یورو با افزایش نرخ همراه شد. این در حالی بود که نوسان قیمتی برای این کالا همچنان متصور میشود. همچنین براساس برخی از گزارشها، یکی از موسسات چینی پیشبینی کرده قیمت طلا تا پایان سال ۲۰۱۱ به رکورد یک هزار و ۹۰۰ دلار برسد.
در بورس شیکاگو دادوستد همه محصولات کشاورزی با شیب افزایشی پیگیری شد. پس از اینکه اوضاع بازارها تا حدودی بهبود پیدا کرد قیمت بیشتر محصولات کشاورزی همچون ذرت، سویا، روغن سویا و کنجاله سویا افزایش یافتند. همچنین از دیگر کالاهایی که دادوستد آنها با رشد نرخ روبه رو شدند میتوان به گندم، برنج، جو، پنبه و شکر اشاره کرد. اوضاع هشداردهنده جهانی و خشکسالیهای پی در پی باعث شده روند صعودی غلات و مواد غذایی با رشد همراه شود.
ارسال نظر