گذری به بازارهای جهانی
مهمترین اخبار بازارهای کالایی جهان از نگاه «دنیایاقتصاد» - ۵ مهر ۹۱
اخبار فلزات گرانبها - در دو روز گذشته قیمت طلا در بازارهای جهانی پس از آنکه مشکلات اقتصادی و بحران یونان و اسپانیا دوباره در مرکز توجه قرار گرفت، نشانههایی از ضعف را نشان داد. بر این اساس دیروز هم تا حدودی گرایش به کاهش نرخ وجود داشت. طلا دیروز در هر اونس با قیمت یک هزار و ۷۶۴ دلار و ۷۸ سنت معامله شد. تحلیلهای تکنیکال نشان میدهد طلا در تلاش است تا در هفته جاری پس از یک کاهش به یک هزار و ۷۵۰ دلار و ۶۷ سنت برسد. البته گمانهزنیهایی هم وجود دارد که قیمت طلا به یک هزار و ۷۶۹ دلار و ۹۳ سنت و در نهایت به سطح بعدی قیمت خود که یک هزار و ۷۷۴ دلار و ۹۶ سنت است برسد.
قیمت نقره هم دیروز در محدوده ۳۴ دلار و ۵ سنت
(۱/۰ درصد بالاتر از روز دوشنبه) بود. تحلیلهای تکنیکال نشان میدهد که قیمت نقره انتظار دارد به سطح حمایتی ۳۳ دلار و ۷۰ سنت برسد. البته انتظار میرود سطح بعدی قیمت نقره ۳۴ دلار و ۶۰ سنت باشد.
اخبار انرژی - تضعیف دلار در بازارهای جهانی باعث شد تا روز سه شنبه قیمت نفت تا حدودی بتواند کاهش قیمت روز قبل را جبران کند. در نتیجه دیروز قیمت نفت تگزاس آمریکا (تحویل نوامبر) نزدیک به ۶ درصد رشد کرد و ۹۲ دلار و ۵۵ سنت بسته شد در حالی که معاملات خود را با قیمت ۹۲ دلار و ۵ سنت آغاز کرده بود و در طول معاملات دیروز رکورد ۹۲ دلار و ۷۵ سنت را هم زد. پایینترین قیمت نفت دیروز ۹۱ دلار و ۸۰ سنت بود. به گفته کارشناسان در شرایط فعلی قیمت نفت شدیدا تحت تاثیر نوسان دلار است و بازار نفت در انتظار گزارش هفتگی موسسه انرژی آمریکا در خصوص تقاضای این کشور است.
اخبار فلزات پایه - روز گذشته قیمت مس در بازار شانگهای با افزایش مواجه شد و به ۹ هزار و ۳۹۴ دلار در هر تن رسید.
این در حالی است که دیروز متال بولتن گزارشی از تولید مس مفتول ژاپن اعلام کرد که بر اساس آن تولید این کالا به پایینترین حد در ۴ سال اخیر خواهد رسید. بر اساس این گزارش در تازهترین معاملات انجام شده انتظار میرود تا ۳۱ ماه مارس ۲۰۱۳ تولید ژاپن به ۷۸۸ هزار و ۱۰۰ تن برسد که در صورت تحقق این امر این نخستین باری خواهد بود که در ۴ سال اخیر تولید ژاپن به پایین تر از ۸۰۰ هزار تن میرسد. قیمت مس دیروز در بورس لندن با نرخ ۸ هزار و ۲۲۰ دلار و ۲۵ سنت معاملات خود را آغاز کرد و با رشد ۲۰ دلاری مواجه شد و در بالاترین حد به ۸ هزار و ۲۰۰ دلار تا ۸ هزار و ۲۴۴ دلار در هر تن رسید.
ارسال نظر