گروه بورس جهانی- کتایون دارابی: اعلام اجرای طرح سیاست انبساطی (QE3) از سوی بانک مرکزی آمریکا و اختصاص 40 میلیارد دلار نقدینگی برای خرید اوراق قرضه در هر ماه بازار فلزات پایه را در هفته اخیر تحت تاثیر قرار داد. گفته می‌شود اجرای سیاست‌های انبساطی سبب تزریق نقدینگی و افزایش قدرت خرید و تقاضا برای فلزات می‌شود.

البته برخی از کارشناسان به اجرای طرح QE۱و QE۲ و اختصاص ۳/۲ تریلیون دلار نقدینگی به این طرح‌ها اشاره کرده و می‌گویند: اگر چه اجرای این دو طرح تا حدودی موفقیت‌آمیز بود، اما انتظارها را کاملا برآورده نکرد و به همین دلیل نگرانی در خصوص اجرای طرح QE۳ هنوز در بازارهای آمریکا مطرح است.
در همین حال هفته گذشته اگر چه بازار فلزات پایه با افت و خیز همراه بود، اما بسیاری از کارشناسان بازار روند بازار فلزات را مثبت ارزیابی کرده و می‌گویند: افت قیمت برخی از فلزات مانند مس تنها به دلیل افزایش قیمت این کالا در هفته‌های اخیر و تحت تاثیر احتمال اجرای طرح سیاست انبساطی رخ داد و در هفته گذشته نرخ مس اصلاح شده و دوباره به روند قبلی بازگشت؛ اتفاقی که به گفته کارشناسان بازار منطقی به نظر می‌رسد.
پیمان ارمغان، کارشناس بازار فلزات در این باره می‌گوید: قیمت مس در هفته‌های اخیر از ۷هزار و ۸۰۰ دلار در هر تن تا ۸ هزار و ۳۰۰ دلار متاثر از اعلام خبرهایی امیدوارکننده افزایش یافت، اما پس از فروکش کردن هیجان بازار و اثرات ناشی از آن، قیمت مس روند اصلاحی در پیش گرفت.
سعید سلیمانی، کارشناس تامین سرمایه پارسیان نیز با اشاره به اینکه بازار فلزات پایه متاثر از اقتصاد تاثیرگذار آمریکا، اروپا و چین است، می‌گوید: روند بازار فلزات پایه در هفته‌های اخیر مثبت بوده؛ چرا که اکثر شاخص‌های تولیدی در آمریکا مثبت ارزیابی شده است.
در عین حال بانک مرکزی آمریکا هم در ماه سپتامبر اعلام کرد که به نتیجه رسیده تا نرخ بهره کوتاه مدت را پایین نگه دارد و تا سال ۲۰۱۵ آن را به صفر برساند. این موضوع سبب افزایش نرخ رشد خواهد شد و به این ترتیب نرخ بهره بلندمدت کاهش خواهد یافت و در نتیجه هزینه‌های سرمایه‌گذاری در بلندمدت کاهش می‌یابد و بیشتر افراد راغب می‌شوند تا در سرمایه گذاری‌های بلندمدت شرکت کنند. این روند می‌تواند به ایجاد کارخانه و همچنین افزایش تقاضا برای خرید مواد منجر شود.
به گفته این کارشناس در اروپا هم اخبار نگران کننده و ناامیدکننده کاهش یافته است، چین هم اجرای سیاست‌های تسهیل کمی را در پیش گرفته است که نتیجه آن واردات فلزات اساسی و در نتیجه افزایش تقاضا و روند مثبت قیمت‌ها در آینده خواهد بود.

افت و خیزها در بورس فلزات لندن
گروه بورس جهانی - روند مبادلات فلزات در معاملات روز هفدهم سپتامبر در بورس لندن نوسانی بود. در این روز قیمت آلومینیوم، سرب، مس و روی با افت قیمت، اما آلیاژآلومینیوم، نیکل و قلع با رشد همراه شد.
به این ترتیب روز گذشته بیشترین افت قیمت متعلق به مس بود، به طوری که هر تن مس با افت 108 دلار و 50 سنت در معاملات روز هفدهم سپتامبر مواجه شد. از این رو این کالا با نرخ 8 هزار و 293 دلار معامله شد. خرید نقدی آن 8 هزار و 292 دلار و 50 سنت بود. در عین حال بیشترین افزایش قیمت فلزات در این روز متعلق به نیکل بود. در این روز این کالا نسبت به مبادلات روز چهاردهم سپتامبر 430 دلار رشد داشت و با قیمت 17 هزار و 955 دلار معامله شد. خرید نقدی آن هم 17 هزار و 950 دلار بود. همچنین در این روز آلیاژآلومینیوم و قلع هم با افزایش قیمت همراه شدند، به طوری که آلیاژآلومینیوم 70 دلار و قلع هم 215 دلار رشد قیمت را تجربه کردند.
البته در این روز آلومینیوم، سرب و روی روند منفی داشتند، به طوری که سرب ۱ دلار و ۵۰ سنت، روی ۱۹ دلار و ۵۰ سنت و آلومینیوم هم ۱۵ دلار افت قیمت داشتند.
در همین حال در این روز خرید نقدی بیلت روند ثابتی داشت، اما فروش نقدی این کالا با افت 5 دلاری مواجه شد. خرید و فروش 3 ماهه بیلت هم در این روز نسبت به مبادلات چهاردهم سپتامبر 10 دلار افت را به ثبت رساند. مبادلات مولیبدن در این روز ثابت بود، اما نرخ کبالت افت داشت. به این ترتیب خرید و فروش نقدی و 3 ماهه کبالت به ترتیب با افت 3500 و 3250 دلاری مواجه شد. علاوه بر این خرید و فروش 15 ماهه کبالت هم با افت 3375 دلاری روبه‌رو شد.