شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

لیدر بازار به زیر صد هزار دلار سقوط کرد؛

قیمت بیت‌‌‌کوین در هفته‌‌‌های اخیر با نوسانات چشمگیری روبه‌رو بوده است. پس از اینکه این رمزارز محبوب به رکورد تاریخی ۱۰۸هزار دلار در تاریخ ۲۷آذر رسید، در روز‌های اخیر روند نزولی را تجربه کرد و با افت ۱۲ درصدی به کانال حدود ۹۴هزار دلار در ساعت ۱۴ تاریخ ۳۰آذر بازگشت. این کاهش قیمت موجب ایجاد سوالات…

اتریوم به کف ۳ هزار دلار رسید؛

این روزها بازار رمزارزها که پیش‌تر با روند صعودی قوی و رشد خیره‌‌‌کننده‌‌‌ای مواجه بودند، در شرایطی متفاوت قرار گرفته اند. پس از ماه‌‌‌ها افزایش قیمت و ثبت رکوردهای جدید در قیمت بیت‌‌‌کوین و سایر رمزارزها، اکنون بازارها در مسیر نزولی قرار گرفتند. به‌‌‌ویژه بیت‌‌‌کوین که در روزهای اخیر تا مرز…

    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • لیدر بازار به زیر صد هزار دلار سقوط کرد؛

    نبض بیت کوین در ایران

    قیمت بیت‌‌‌کوین در هفته‌‌‌های اخیر با نوسانات چشمگیری روبه‌رو بوده است. پس از اینکه این رمزارز محبوب به رکورد تاریخی ۱۰۸هزار دلار در تاریخ ۲۷آذر رسید، در روز‌های اخیر روند نزولی را تجربه کرد و با افت ۱۲ درصدی به کانال حدود ۹۴هزار دلار در ساعت ۱۴ تاریخ ۳۰آذر بازگشت. این کاهش قیمت موجب ایجاد سوالات و نگرانی‌‌‌هایی در میان سرمایه‌‌‌گذاران در سراسر جهان، و به ‌‌‌ویژه در ایران شد، آیا این کاهش موقتی بوده یا نشانه‌‌‌ای از ادامه روند نزولی بازار است؟
  • اتریوم به کف ۳ هزار دلار رسید؛

    روزهای زمستانی کریپتو

    این روزها بازار رمزارزها که پیش‌تر با روند صعودی قوی و رشد خیره‌‌‌کننده‌‌‌ای مواجه بودند، در شرایطی متفاوت قرار گرفته اند. پس از ماه‌‌‌ها افزایش قیمت و ثبت رکوردهای جدید در قیمت بیت‌‌‌کوین و سایر رمزارزها، اکنون بازارها در مسیر نزولی قرار گرفتند. به‌‌‌ویژه بیت‌‌‌کوین که در روزهای اخیر تا مرز ۹۴هزار دلار سقوط کرد موجب نگرانی برخی از سرمایه‌‌‌گذاران شده و بسیاری از افراد در حال ارزیابی شرایط جدید برای تصمیم‌‌‌گیری‌‌‌های آتی خود هستند.
  • کاهش فعالیت کاربران در شبکه کاردانو

    در روزهای اخیر، قیمت کاردانو (ADA) شاهد روند نزولی چشمگیری بوده است. این کاهش قیمت که به ۰.۸۹۸ دلار رسید، نزدیک به ۸درصد کاهش را نشان می‌دهد. این اتفاقات، به‌‌ویژه پس از چند هفته نوسان در بازار ارزهای دیجیتال، باعث نگرانی‌هایی در مورد آینده کوتاه‌‌مدت کاردانو شده است. تحلیلگران بازار معتقدند که دو عامل اصلی در این کاهش قیمت نقش داشته‌‌اند، کاهش شدید فعالیت کاربران در شبکه کاردانو و وجود مقاومت‌‌های قوی در سطح قیمتی ۰.۹۰ دلار.
  • توزیع ۲۲۵ میلیون دلار به قربانیان هک

    پس از گذشت تقریبا شش سال از هک بزرگ صرافی کریپتوپیا، این صرافی ورشکسته با همکاری شرکت تصفیه‌‌‌کننده خود، گرانت تورنتون، بالاخره تصمیم به آغاز توزیع دارایی‌‌‌های به سرقت‌رفته به کاربران آسیب‌‌‌دیده گرفت. هک صرافی کریپتوپیا در سال ۲۰۱۹ باعث شد تا میلیون‌‌‌ها دلار از دارایی‌‌‌های دیجیتال کاربران از جمله بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال به سرقت برود و تا مدت‌‌‌ها کاربران منتظر بازپرداخت خسارات خود بودند.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • تصمیم جدید بانک‌مرکزی چه چالش‌هایی به همراه دارد؟

    تحول دیجیتال در اقتصاد ایران

    بلاک‌چین و رمزارزها مزایای متعددی دارند که می‌‌‌توانند تاثیرات مثبتی بر حوزه‌‌‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فناوری بگذارند و نواقص ارز فیات را که در حال حاضر مبنای تعاملات مالی در دنیاست رفع کرده‌اند.
  • رکوردهای سریالی بیت‌کوین ادامه دارد؟

    پادشاه رمزارزها در قله تاریخی

    بیت‌کوین، رمزارز پرآوازه، همچنان در مسیر صعودی خود قرار دارد و رکوردهای جدیدی را در سال ۲۰۲۴ ثبت می‌کند. در تاریخ ۱۶دسامبر، قیمت بیت‌کوین برای نخستین بار از مرز ۱۰۷‌هزار دلار عبور کرد و به بالاترین سطح خود رسید. این جهش قیمت، پیش‌بینی‌‌‌ها برای ادامه روند صعودی و رسیدن به سطوح قیمتی بالاتر را تقویت کرده است. به نظر می‌رسد بیت‌کوین نه‌تنها به عنوان یک دارایی دیجیتال به بلوغ رسیده، بلکه به یکی از ابزارهای کلیدی در عرصه‌‌‌های مالی و اقتصادی تبدیل شده است.
  • ریپل در آستانه جهش بزرگ

    در دنیای ارزهای دیجیتال، هیچ رمزارزی به اندازه ریپل (XRP) در ماه‌‌‌های اخیر توجه‌‌‌ها را جلب نکرده است. این ارز دیجیتال که در طول سال‌های گذشته همواره در سایه سایر پروژه‌‌‌ها قرار داشت، اکنون با تحولات جدید و پیش‌بینی‌‌‌های جذاب، مسیر صعودی جدیدی را آغاز کرده است. اما چه عواملی باعث شده‌‌‌اند که ریپل این‌چنین مورد توجه قرار گیرد و تا کجا می‌‌‌تواند پیش برود؟
  • لیست شدن میم‌کوین CAT و توکن PENGU در بایننس

    بایننس، یکی از صرافی‌‌‌های بزرگ ارز دیجیتال جهان، به‌‌‌تازگی اعلام کرده که دو توکن جدید را به لیست ارزهای قابل معامله خود اضافه خواهد کرد. به گزارش میهن بلاک‌چین، این دو توکن عبارتند از: توکن بومی پاجی پنگوئنز (PENGU) و میم‌کوین سیمونز کت (Simon’s Cat) با نمادCAT . لیست شدن در بایننس، باعث افزایش شدید قیمت میم‌کوین CAT شد. ت
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» عیار بلاک‌چین در اقتصاد ایران را بررسی می‌کند

    فرصتی نو برای اقتصاد دیجیتال

    فناوری بلاک‌چین، به عنوان یکی از نوآورانه‏‏‌ترین دستاوردهای قرن بیست و یکم، در حال دگرگون کردن صنایع مختلف از جمله مالی، بانکی، لجستیک و حتی دولت‌داری است. ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر، به این فناوری نوظهور توجه ویژه‏‏‌ای نشان داده است. در این مقاله، به بررسی وضعیت فعلی بلاک‌چین در ایران، فرصت‏‏‌های پیش رو و چالش‏‏‌های موجود خواهیم پرداخت.
  • عوامل رشد لیدر رمزارزها در سال ۲۰۲۵ بررسی شد

    بیت‌کوین ۱۷۳ هزار دلاری؟

    بیت‌‌کوین، این ارز دیجیتال نوظهور که روزگاری تنها در دنیای زیرزمینی و بین کاربران فناوری‌‌های نوین شناخته شده بود، اکنون به یکی از ارکان اصلی اقتصاد جهانی تبدیل شده است. در ماه‌‌های اخیر، بیت‌کوین به‌‌ویژه در زمینه‌‌های قیمت، پذیرش نهادی و چالش‌‌های قانونی در کانون توجه قرار گرفته است. این رمزارز، در حالی که به‌‌طور مستمر رکوردهای جدیدی در قیمت ثبت کرده، همزمان با چالش‌‌های جدیدی روبه‌‌رو است که می‌تواند تاثیرات مهمی بر آینده آن بگذارد. در این گزارش، به بررسی عواملی که باعث رشد بیت‌کوین در سال ۲۰۲۴ شده، همچنین چالش‌‌های قانونی و تحولات جدید این ارز پرداخته شده است.
  • قوانین سخت‏‏‌گیرانه استرالیا‏‏‌

    استرالیا در اقدامی جدید، قوانین سخت‌‌‌گیرانه‌‌‌تری برای مقابله با جرائم مالی و تقویت نظارت بر بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی مانند صرافی‌‌‌های ارز دیجیتال، خدمات حقوقی و بازار املاک پیشنهاد کرده است.
  • چرا هنگ‌کنگ به یک مرکز ارزهای دیجیتال تبدیل شده است؟

    هنگ‌کنگ به سرعت به یک مرکز پیشرو در حوزه ارزهای دیجیتال تبدیل شده و خود را به عنوان یک مرکز نوآوری مالی در کنار امارات متحده عربی (UAE) و سنگاپور قرار داده است. این شهر محیطی منحصر به فرد برای نوآوری در ارزهای دیجیتال فراهم کرده که از ترکیبی از سیاست‌‌‌های نظارتی قوی و وضعیت ویژه آن به عنوان یک منطقه اداری خاص چین بهره‌‌‌مند است. ایوان ایوانوف، مدیرعامل جهانی WOW Summit، توضیح می‌دهد که روابط ویژه هنگ‌کنگ با سرزمین اصلی چین و مقررات محکم آن، این امکان را فراهم می‌کند که هنگ‌کنگ به عنوان یک فضای آزمایشی برای نوآوری‌‌‌های مالی و تکنولوژیک عمل کند.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با فعالان بازار، قانون جدید رمزپول‌ها را بررسی کرد

    راه‏‏‌ پرچالش تنظیم‏‏‌گری رمزارزها

    تصویب سند چارچوب سیاستگذاری و تنظیم‏‏‌گری رمزپول‏‏‌ها در ایران را می‌توان یک گام به سوی قانونمند شدن این حوزه به حساب آورد. با وجود این مانند هر موضوع کارشناسی دیگری، این سند نیز انتقاداتی را برانگیخت. درحالی‌که برخی این اقدام را مثبت ارزیابی می‌کنند منتقدان معتقدند می‌توان ایراداتی جدی را به سند یادشده گرفت؛ اظهاراتی که نیازمند بررسی دقیق‌تر از سوی افراد صاحب‌نظر و کارشناس در این حوزه است. در همین راستا «دنیای‌اقتصاد» به گفت‌وگو با مدیران عامل برخی از پلتفرم‌های سکوی تبادل فعال رمزارزها در ایران پرداخته است. امیرحسین راد (مدیرعامل نوبیتکس)، بردیا احمدنیا (مدیرعامل ولکس)، احسان قاضی‏‏‌زاده (مدیرعامل بیت مکس) و صالح خواجه‏‏‌دلویی (مدیرعامل هیتو بیت) افرادی هستند که نظراتشان درباره ابعاد مختلف قانون جدید حوزه رمزارزها منعکس شده است. طی مصاحبه‏‏‌های جداگانه، از این افراد سوالات یکسانی پرسیده شده است. بر این اساس، افراد یاد شده به این سوالات پاسخ داده‌اند که «تعریف جدید رمز دارایی تا چه میزان کارشناسی و قابل دفاع است؟»، «آیا بانک مرکزی طبق بند پنجم این سند مبنی بر اعطای مجوزهای دوگانه، توان عملیاتی اجرای چنین استاندارهایی را دارد؟»، «ورود بانک مرکزی به این حوزه را تا چه حد قابل‏‏‌قبول ارزیابی می‏‏‌کنید و تجربه سایر کشورها چگونه بوده است؟»، «تجربه بانک مرکزی در ورود به تنظیم‏‏‌گری حوزه‏‏‌های نوآورانه چگونه بوده و بر این اساس تا چه حد در تنظیم‏‏‌گری رمزدارایی‏‏‌ها می‌تواند موفق عمل کند؟» و «ریسک‏‏‌هایی که ورود بانک مرکزی، که تحت تحریم‏‏‌های بین‌المللی قرار دارد، به حوزه تنظیم‏‏‌گری رمزارزها وارد می‌کند کدام است؟»
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • انتقادات حقوقی به سند بانک مرکزی

    سند سیاستگذاری بانک مرکزی در حوزه رمز دارایی‌‌ها و رمز پول‌‌ها، که به منظور تنظیم و نظارت بر این فضا تدوین شده، با نقدهای فراوانی از جنبه‌‌های حقوقی مواجه است. مهم‌ترین مسائل مطرح‌‌شده در این نقدها، شامل مشکلات در تعاریف و دسته‌‌بندی‌‌های ارائه‌‌شده، ابهام در جایگاه برخی از مصادیق رمز دارایی‌‌ها، و همچنین تداخل و اشتباه در تعیین صلاحیت‌‌های بانک مرکزی، به‌ویژه در حوزه توکن‌‌های کاربردی و رمز دارایی‌‌هایی با پشتوانه طلا و ارز است. در این گزارش به بررسی و تحلیل این مشکلات پرداخته می‌شود.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • روند صعودی متوقف شد؟

    چراغ قرمز بیت‌کوین

    بیت‌‌کوین، پرچمدار ارزهای دیجیتال و یکی از محبوب‌‌ترین دارایی‌‌های سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر، پس از رسیدن به اوج قیمت تاریخی به بالای ۱۰۰‌هزار دلار، در تاریخ ۱۰ دسامبر کاهش قابل‌توجهی به حدود ۹۴‌هزار دلار داشته و تا ساعت یک ظهر دیروز به قیمت ۹۷‌هزار دلار بازگشته است. آیا این کاهش قیمت تنها یک اصلاح کوتاه‌‌مدت بوده یا نشان‌‌دهنده تغییراتی عمیق‌‌تر در روند بازار است؟ «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش، به نقل از کوین تلگراف به بررسی دلایل این کاهش قیمتی و روند احتمالی آینده بیت‌کوین و بازار ارزهای دیجیتال پرداخته است.
  • چین در فکر ذخیره بیت‌کوین

    چانگ‌‌پنگ ژائو، مدیرعامل سابق بایننس و یکی از شخصیت‌‌های برجسته دنیای ارزهای دیجیتال، در سخنرانی اخیر خود در کنفرانس بیت‌کوین که در تاریخ ۹ دسامبر در ابوظبی برگزار شد، پیش‌بینی کرد که چین به‌‌زودی به یکی از کشورهایی تبدیل خواهد شد که ذخیره استراتژیک بیت‌کوین را ایجاد می‌کند.
  • عوامل پشت پرده افت اتریوم

    قیمت اتریوم (ETH) با کاهش قابل‌توجهی روبه‌‌‌رو شده و بسیاری از سرمایه‌‌‌گذاران این سوال را دارند که چرا این کاهش قیمت رخ داده است. در این گزارش، به بررسی علل کاهش قیمت اتریوم و تحلیل وضعیت کنونی آن پرداخته شده است.
  • بررسی سند بانک مرکزی در حوزه رمزارزها

    بانک مرکزی ایران اخیرا سندی در حوزه رمزارزها منتشر کرده که هرچند با تاخیر انجام شده، اما می‌توان آن را گامی مثبت در جهت مقررات‌‌‌گذاری این صنعت تلقی کرد. با این حال، برخی از نکات این سند نیازمند اصلاح و بازبینی هستند تا بتوانند به قوام و رشد بهتر صنعت رمزارز در کشور کمک کنند. در ادامه به نکات مهم و چالش‌‌‌های موجود در این سند پرداخته می‌شود:
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • طرح «ذخیره ملی ارز دیجیتال» در آمریکا چه تاثیری بر بازار جهانی دارد؟

    آینده بیت‌کوین با طرح ترامپ

    طرح رئیس‌‌‌جمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، برای ایجاد یک ذخیره ملی بیت‌کوین نگرانی‌های بسیاری را در بین مقامات اقتصادی، کارشناسان مالی و تحلیلگران حوزه ارزهای دیجیتال به‌‌‌وجود آورده است. در حالی که طرفداران این طرح معتقدند که می‌تواند به نفع صنعت کریپتو و حامیان ترامپ باشد، بسیاری از متخصصان اقتصادی، این طرح را ریسک‌‌‌زا و «توافقی بد» می‌‌‌دانند.
  • «پیپه» از یونی‌‌سوآپ پیشی گرفت

    میم‌‌کوین محبوب پیپه (PEPE) در تاریخ ۷ دسامبر، برای اولین بار از نظر ارزش بازار از توکن یونی‌سوآپ (UNI) پیشی گرفت و رکورد جدیدی در تاریخ خود به ثبت رساند. طبق داده‌‌های کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)، پیپه در حال حاضر با ارزش بازار بیش از ۱۱ میلیارد دلار در مقابل ارزش بازار حدود ۱۰.۶ میلیارد دلار یونی‌‌سوآپ قرار گرفته است.
  • وال‌استریت طعم آلت‌‌‌سیزن را چشید

    بازار کریپتو به سرعت در حال تغییر بوده و وال‌استریت اکنون در حال تجربه طعم آلت‌‌‌سیزن است. در حالی که سرمایه‌گذاران به سمت ارزهای دیجیتال غیر از بیت‌کوین روی آورده‌‌‌اند، اتریوم در هفته پایانی نوامبر موفق شد از بیت‌کوین در جذب سرمایه‌‌‌های جدید پیشی بگیرد. طبق گزارش‌ CoinShares، تنها در یک هفته، صندوق‌های ETF اتر شاهد ورود ۶۳۴ میلیون دلار سرمایه بودند که رکورد جدیدی را در سال ۲۰۲۴ به ثبت رساند. این جریان سرمایه‌گذاری افزایش علاقه سرمایه‌گذاران را به دارایی‌‌‌های دیجیتال غیر از بیت‌کوین نشان می‌دهد، به‌ویژه در شرایطی که انتظار می‌رود قوانین نظارتی در ایالات متحده به نفع بازار کریپتو تغییر کند.
  • استرالیا در مقابله با پول‌‌‌شویی در صنعت کریپتو

    استرالیا در حال ایجاد یک تیم ویژه برای مقابله با سوءاستفاده‌‌‌های احتمالی از دستگاه‌‌‌های ATM کریپتو است. مقامات این کشور نگران استفاده مجرمانه از این دستگاه‌‌‌ها برای پول‌‌‌شویی هستند و قصد دارند قوانین سخت‌‌‌گیرانه‌‌‌تری را اعمال کنند. آژانس اطلاعات مالی استرالیا(AUSTRAC)، در تاریخ ۶ دسامبر اعلام کرد که تمرکز خود را در سال ۲۰۲۵ به صنعت کریپتو معطوف کرده و یک تیم ویژه برای بررسی و نظارت بر تامین‌‌‌کنندگان دستگاه‌‌‌های ATM کریپتو تشکیل خواهد داد. بر اساس گفته‌‌‌های برندن توماس، مدیر اجرایی آژانس اطلاعات مالی استرالیا، دستگاه‌‌‌های ATM کریپتو برای مجرمان جذاب هستند، زیرا آنها امکان انتقال سریع و غیرقابل برگشت پول را فراهم می‌‌‌کنند.
  • رد درخواست‌‌‌ صندوق‌های ETF سولانا

    کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) به نظر می‌رسد که درخواست‌‌‌های پنج شرکت برای تاسیس صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) سولانا را رد خواهد کرد. به گزارش خبرنگار فاکس نیوز، النا ترِت، این آژانس نظارتی حداقل به دو شرکت‌ اطلاع داده که درخواست‌‌‌هایشان به دلیل سیاست‌‌‌های کنونی SEC رد خواهد شد. ترِت در تاریخ ۶ دسامبر اعلام کرد که «اجماع عمومی این بوده که SEC در دولت فعلی هیچ درخواست جدیدی برای‌ ETFهای کریپتو را نخواهد پذیرفت». این اعلامیه در حالی منتشر می‌شود که چند شرکت سرمایه‌گذاری بزرگ اخیرا برای راه‌‌‌اندازی ETF سولانا به SEC درخواست داده‌‌‌اند.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • کریپتو جریان مالی جهانی را متحول می‌کند

    تاج‌گذاری دوباره بیت‌کوین

    روز ۵ دسامبر ۲۰۲۴، بیت‌‌‌کوین (BTC) توانست برای نخستین بار در تاریخ از مرز ۱۰۰ هزار دلار عبور کند و یک دستاورد شگرف را به نام خود ثبت کند. این موفقیت نه تنها یک پیروزی بزرگ برای سرمایه‌‌‌گذاران و فعالان بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود، بلکه به نوعی نماد پذیرش و اعتماد به این ارز دیجیتال در بازارهای جهانی است. بسیاری این موفقیت را تاثیر پیروزی ترامپ می‌دانند.