گام مهم اتریوم برای توکنایز کردن داراییهای دنیای واقعی
طبق توضیحات حامیان این پروپوزال، ERC–۳۶۴۳ واجد شرایط بودن کاربران برای یکتوکن را از طریق یک چارچوب هویت مستقل (SSI) تایید کرده و اعتبارنامههای ناشناس، اما قابل تاییدی را برای آنها صادر میکند.استاندارد ERC–۳۶۴۳ که در سال ۲۰۲۱ پیشنهاد شده بود، براساس استاندارد ERC-۲۰ ساخته شده و دو لایه مجوز مجزا برای افزایش امنیت و انطباق دارد.لایه اول بر هویت و واجد شرایط بودن گیرنده تراکنش متمرکز است و از استانداردهای ERC-۷۳۴ و ERC-۷۳۵ استفاده کرده تا بررسی کند که آیا مطالبات موردنیاز هویت مورد نظر وجود دارد و توسط صادرکنندگان مورد اعتماد آنها تایید شده است یا خیر. لایه دوم محدودیتهای جهانی توکنها (از جمله محدودیتهای مربوط به حجم روزانه، حداکثر هولدرها و گردش کنترلشده و تنظیمشده توکن) را اعمال میکند.
توکنایز کردن داراییهای دنیای واقعی به معنی تبدیل ارزش یکدارایی فیزیکی یا دیجیتالی به یکتوکن دیجیتالی در یک بلاکچین یا دفتر کل توزیعشده است. از مزایای این فناوری میتوان به افزایش نقدینگی، تسویه سریعتر، شفافیت و دسترسی به بازارهای مختلف اشاره کرد. توکنایز کردن امکان معامله بخشی از املاک و مستغلات، آثار هنری، داراییهای مالی و مالکیت معنوی آنها را در شبکه اتریوم فراهم میکند.طبق گزارشهای شرکت رولاند برگر (Roland Berger)، ارزش بازار داراییهای توکنایزشده تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰تریلیون دلار میرسد و در مقایسه با ارزش ۳۰۰میلیارد دلاری فعلی خود به رشد قابلتوجهی خواهد رسید.
شرکتهای سنتی و کریپتویی زیادی معتقدند توکنایز کردن داراییهای دنیای واقعی یکی از بخشهای اصلی دنیای مالی است. از بین بزرگترین شرکتهای فعال در این بخش هم میتوان به گلدمنساکس (Goldman Sachs)، جیپی مورگان (JPMorgan) و سوسایت جنریل (Societe Generale) اشاره کرد. دادههای شرکت وناِک (VanEck) هم نشان میدهد سرمایه کل بازار RWAها در ماه سپتامبر (شهریور) بهرغم رکود بازار کریپتو رشد کرده و به ۳۴۲میلیارد دلار رسیده است.