قواعد دستوری شاخص را حفظ نکرد
گروه بورس- بهزاد بهمننژاد: بازار دیروز در حالی با افت قابل توجه ۹/۰ درصدی شاخص کل مواجه شد که تقریبا تمامی صنایع با این روند همراهی کردند. اما طی روز گذشته، ارزش کل معاملات بورس به ۳۷۱ میلیارد تومان رسید که با حذف معاملات بلوکی «شپنا» به ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد و همچنان نشان از عدم پویایی بازار دارد. نسبت قیمت به درآمد (P/E) بالا در کل بازار، ورود به هفتههای پایانی سال و احتمال افزایش هزینهها در سال آینده از جمله عواملی است که احتمال رشد شاخص تا پایان سال را به شدت کاهش میدهد. به گزارش سنا، خواجه نصیری مدیر نظارت بر بازارها و بورسهای سازمان بورس در رابطه با تغییر قواعد جدید معاملاتی عنوان کرده است: آن بخش از سهامداران حقوقی که با سفارش همزمان خرید و فروش قصد در افزایش نقدشوندگی بازار دارند مشمول سقف فروش نخواهند بود.
گروه بورس- بهزاد بهمننژاد: بازار دیروز در حالی با افت قابل توجه 9/0 درصدی شاخص کل مواجه شد که تقریبا تمامی صنایع با این روند همراهی کردند. اما طی روز گذشته، ارزش کل معاملات بورس به 371 میلیارد تومان رسید که با حذف معاملات بلوکی «شپنا» به 200 میلیارد تومان میرسد و همچنان نشان از عدم پویایی بازار دارد.
نسبت قیمت به درآمد (P/E) بالا در کل بازار، ورود به هفتههای پایانی سال و احتمال افزایش هزینهها در سال آینده از جمله عواملی است که احتمال رشد شاخص تا پایان سال را به شدت کاهش میدهد. به گزارش سنا، خواجه نصیری مدیر نظارت بر بازارها و بورسهای سازمان بورس در رابطه با تغییر قواعد جدید معاملاتی عنوان کرده است: آن بخش از سهامداران حقوقی که با سفارش همزمان خرید و فروش قصد در افزایش نقدشوندگی بازار دارند مشمول سقف فروش نخواهند بود. با این حال، همچنان این قواعد دستوری نتوانسته و نمیتواند به بهبود وضعیت بازار کمک کند؛ زیرا تعادل در عرضه و تقاضا در چنین شرایطی امکان پذیر نخواهد بود. از سوی دیگر، ثبات در بازارهای موازی نظیر سکه و طلا طی روزهای اخیر ایجاد شده است و پیش بینی میشود تا اواسط فروردین ماه سال آینده نیز رکود نسبی در آنها برقرار باشد.
در معاملات روز گذشته، گروه دارویی روند منفی خود را ادامه داد. «تیپیکو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور فعال سهامداران حقوقی در نقش خریدار به خود اختصاص داد.
همچنین، حمل و نقلیها روند نزولی خود را ادامه دادند. «حکشتی» که حدود ۹۰ درصد ارزش بازار این گروه را در اختیار دارد، در حالی بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت که ۹۰ درصد خریداران را سهامداران حقوقی تشکیل داده بودند.
روند منفی گروه رایانهای نیز ادامه یافت. «مداران» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور نسبتا فعال سهامداران حقوقی در نقش خریدار به خود اختصاص داد.
در این شرایط، گروه غذایی مسیر نزولی خود را همگام با بازار ادامه داد. «وبشهر» با حمایت قابل توجه حقوقیها بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار داشت.
گروه ساختمانی نیز روند منفی خود را ادامه داد. «ثاخت» با حضور کامل سهامداران حقیقی، بیشترین حجم معاملات این گروه را در اختیار گرفت.
اما گروه برقی بار دیگر به مسیر نزولی بازگشت. «بترانس» در حالی روز منفی را پشت سر گذاشت که در پیش بینی سود سال آینده خود حدود ۷۳ درصد رشد را اعلام کرده بود. این نماد بیشترین حجم معاملات گروه را با حضور حقوقیها در نقش خریدار در اختیار داشت.
گروه ماشینآلات و تجهیزات نیز روند منفی خود را ادامه داد. «تکنو» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور ۱۰۰ درصدی حقیقیها در اختیار گرفت. P/E پایین این نماد (۳/۴ مرتبه) گرچه در نگاه اول تعجب برانگیز است، اما باید در نظر داشت که این شرکت در گزارش ۹ ماهه خود تنها ۱۰ درصد از پیش بینی EPS خود را محقق کرده است.
در معاملات دیروز، روند منفی گروه لاستیک و پلاستیک ادامه یافت. «پسهند» با P/E عجیب ۳ مرتبه، بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور کامل حقیقیها در اختیار داشت. در خصوص نسبت قیمت به درآمد این نماد باید به افت ۶۲ درصدی پیش بینی EPS آن برای سال آینده نسبت به سال جاری رجوع شود. بر این اساس، اگر پیشبینی جدید در نظر گرفته شود، P/E در حدود ۶/۷ مرتبه خواهد شد که کاملا با متوسط بازار هماهنگ است.
در این شرایط، گروه کاشی و سرامیک روند منفی خود را ادامه داد. «کترام» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور ۱۰۰ درصدی حقیقیها به خود اختصاص داد.
در نهایت، قندیها روند منفی خود را ادامه دادند. این گروه به علت مصرف بالای انرژی از اجرای مرحله دوم هدفمندیها به شدت متاثر خواهند بود. «قپیرا» بیشترین حجم معاملات این گروه را با حضور سهامداران حقیقی در اختیار
گرفت.
ارسال نظر