شماره روزنامه ۶۲۰۰
|

«دنیای اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی بررسی کرد؛

نسبت کفایت سرمایه یکی از شاخص‏‏‌های کلیدی برای ارزیابی سلامت مالی و پایداری بانک‌ها به شمار می‌رود. این نسبت نشان‏‏‌دهنده توانایی بانک در مقابله با زیان‏‏‌های احتمالی و مدیریت ریسک‏‏‌های مالی است. بانک‌ها، به دلیل نقش حیاتی خود در تامین مالی اقتصاد و مدیریت منابع مالی، همواره در معرض ریسک‏‏‌هایی…

زمان تزریق ارزی جدید مشخص شد؛

بررسی‌ها حاکی از آن است که مدل بازارسازی بانک‌مرکزی تغییر کرده است. پیش از این نهاد بازارساز از طریق عرضه مستقیم در بازار آزاد و همچنین انتشار اخبار مثبت در رابطه با میزان درآمد‌های ارزی کشور تلاش می‌کرد تا نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی را کنترل کند. اما با عبور از یک گام مهم در راستای…

    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • نظرسنجی‌ها در خصوص وضعیت بیمه در ایران نشان می‌دهد

    حلقه گمشده صنعت بیمه

    نظرسنجی‌‌‌ها در خصوص وضعیت بیمه در ایران نشان می‌دهد که زیرساخت دیجیتال به‌‌‌عنوان حلقه گمشده صنعت بیمه، همچنان در مسیر توسعه‌‌‌ای خود با چالش‌‌‌هایی روبه‌‌‌رو است. صنعت بیمه به‌‌‌عنوان یکی از ارکان اصلی تامین مالی و کاهش ریسک در جامعه، نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشورها ایفا می‌کند.
  • بیمه ایران؛ صاحب بالاترین ظرفیت نگهداری ریسک و سطح توانگری مالی در صنعت بیمه

    رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بیمه ایران با اشاره به اینکه بیمه ایران بالاترین سطح توانگری مالی را در میان شرکت‌های بیمه دارد، گفت: تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس مجمع بیمه ایران و بالاترین رکن شرکت نیز افزایش سهم بازار و ارتقای شاخص‌‌‌های مالی و بهبود ناترازی‌‌‌ها در کنار آن است.
  • پرداخت ۵۹۳هزار فقره خسارات بیمه بدنه

    از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بیش از ۵۹۳هزار فقره خسارات بیمه بدنه اتومبیل از سوی شرکت‌های بیمه‌ای به ارزش ۱۴.۴همت پرداخت شده است. به گزارش «ایسنا» بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخیرا آمار ۹ماهه صنعت بیمه در سال۱۴۰۳ را منتشر کرده که بر اساس آن بیش از ۵۹.۷میلیون فقره بیمه‌نامه به ارزش ۳۲۴.۸هزار میلیارد تومان صادر شده که حاکی از رشد ۵۹.۳درصدی در حق بیمه تولیدی و ۲۱درصدی در تعداد خسارات پرداختی طی این بازه زمانی است.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • یک بانک خصوصی ۷همت تسهیلات تکلیفی پرداخت کرد

    رنکینگ بانک‌ها در تسهیلات فرزندآوری

    بر اساس آمار منتشر‌شده از سوی بانک مرکزی، در ۹ماه نخست سال ۱۴۰۳، بانک‌ها حدود ۳۵‌‌‌هزار میلیارد تومان به ۴۳۱‌هزار و ۴۹۵ نفر تسهیلات فرزندآوری پرداخت کرده‌‌‌‌اند. در میان ۲۸ بانک ارائه‌‌‌‌دهنده این تسهیلات، بانک ملت با پرداختی در حدود ۷‌هزار میلیارد تومان از فروردین تا پایان آذر ۱۴۰۳، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است.
  • از سوی دبیر شورای عالی بیمه عنوان شد

    نقش ذی‌نفعان در فرآیند تصمیم‏‏‌سازی تقویت شد

    سرپرست دبیرخانه شورای عالی بیمه گفت: نظام‌‌‌نامه شورای عالی بیمه با هدف مشارکت حداکثری ذی‌نفعان در فرآیند تصمیم‌‌‌سازی در صنعت بیمه بازنگری شد.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    شرایط صدور دسته چک تغییر کرد

    دنیای اقتصاد: بنابر اعلام بانک مرکزی، صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه سال جاری فقط با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان امکان‌پذیر است.
  • زمان تزریق ارزی جدید مشخص شد؛

    شکل جدید سیگنال‌دهی ارزی

    بررسی‌ها حاکی از آن است که مدل بازارسازی بانک‌مرکزی تغییر کرده است. پیش از این نهاد بازارساز از طریق عرضه مستقیم در بازار آزاد و همچنین انتشار اخبار مثبت در رابطه با میزان درآمد‌های ارزی کشور تلاش می‌کرد تا نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی را کنترل کند. اما با عبور از یک گام مهم در راستای یکپارچه‌سازی بازار ارز، سیگنال‌دهی به معاملات آزاد از طریق تغییرات بازار رسمی صورت می‌پذیرد.
  • «دنیای اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی بررسی کرد؛

    بحران کفایت سرمایه در بانک‌ها

    نسبت کفایت سرمایه یکی از شاخص‏‏‌های کلیدی برای ارزیابی سلامت مالی و پایداری بانک‌ها به شمار می‌رود. این نسبت نشان‏‏‌دهنده توانایی بانک در مقابله با زیان‏‏‌های احتمالی و مدیریت ریسک‏‏‌های مالی است. بانک‌ها، به دلیل نقش حیاتی خود در تامین مالی اقتصاد و مدیریت منابع مالی، همواره در معرض ریسک‏‏‌هایی همچون ریسک اعتباری، ریسک بازار و ریسک عملیاتی قرار دارند. نسبت کفایت سرمایه ابزاری است که توانایی بانک را در مقابله با این ریسک‏‏‌ها ارزیابی کرده و به حفظ اعتماد عمومی به نظام بانکی کمک می‌کند.
  • چالش‏‏‏‌های نظارتی در صنعت بیمه جهانی

    دنیای اقتصاد: صنعت بیمه یکی از ارکان حیاتی و اساسی سیستم‌‌‌‌های مالی در سراسر جهان است که به عنوان ابزاری برای مدیریت ریسک و ارائه امنیت مالی به افراد و کسب و کارها عمل می‌کند. با این حال، به دلیل پیچیدگی‌‌‌‌های متعدد اقتصادی، اجتماعی و حقوقی، نظارت بر این صنعت همواره چالش‌‌‌‌هایی را به همراه داشته است. به‌‌‌‌ویژه در دنیای امروز، که با تغییرات سریع در تکنولوژی، بازارهای جهانی و نیازهای مصرف‌کنندگان مواجه است، ایجاد و اجرای مقررات موثر برای صنعت بیمه از اهمیت ویژه‌‌‌‌ای برخوردار است.
  • اندر احوالات گواهی سپرده خاص ۳۰ درصدی

    در اواخر سال گذشته (۱۴۰۲)، بانک مرکزی مجوز انتشار و فروش اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری خاص با نرخ سود علی‌‌الحساب ۳۰‌درصد را در یک بازه زمانی معین به بانک‌ها اعطا کرد. صرف‌‌نظر از آثار انتشار این اوراق بر سیاست کنترل مقداری ترازنامه و افزایش قیمت تمام شده منابع در بانک‌ها (نه از محل تجهیز منابع جدید، بلکه از محل تبدیل منابع ارزان‌قیمت به گران‌قیمت)، با نزدیک شدن به زمان سررسید این اوراق، بررسی جوانب اجرایی آن در راستای کسب تجربه و عدم‌‌تکرار تصمیمات مشابه، خالی از لطف نیست.
  • در راستای اصلاح الگوی مصرف و کمک به کاهش ناترازی برق در کشور صورت می‌گیرد

    اعطای ۸ همت تسهیلات با همکاری مشترک صندوق نوآوری و ساتبا

    با حضور وزیر نیرو، تفاهم‌‌نامه همکاری مشترک میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ساتبا، با هدف اعطای تسهیلات به متقاضیان «تعویض موتور کولرهای آبی موجود با الکتروموتورهای راندمان بالا (BLDC)» جهت اصلاح الگوی مصرف و کمک به کاهش ناترازی برق در کشور منعقد شد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • برگزاری نشست سران قوا با موضوع مدیریت بازار ارز؛

    تاکید بر اختیارات کامل بانک مرکزی برای نظارت بر بازار رمزارزها

    دنیای اقتصاد: نشست سران قوا با موضوع مدیریت بازار ارز تشکیل و گزارش رئیس کل بانک مرکزی از مجموع مولفه‌های موثر بر بازار و نرخ ارز در این جلسه ارائه شد.
  • «دنیای اقتصاد» نامه مجلس به رییس‌جمهور را منتشر کرد؛

    دستور دهید بانک مرکزی از بستن درگاه‌ها و حساب‌های رمزارزی خودداری کند

    دنیای اقتصاد: مهدی طغیانی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور خواست تا محدودیت های اعمال شده بر سکوهای تبادل رمزارز را رفع کند.
  • با صدور احکام جداگانه از سوی رئیس جمهور؛

    دو عضو جدید هیأت عالی بانک مرکزی منصوب شدند

    ​دنیای اقتصاد: رئیس جمهور با صدور احکام جداگانه ای به موجب قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی، آقایان دکتر داود دانش جعفری و دکتر محمدعلی نادعلی را به عنوان «عضو هیأت عالی بانک مرکزی» منصوب کرد.
  • از سوی بیمه مرکزی منتشر شد؛

    گزارش تحلیلی آمار عملکرد نه‌ماهه ۱۴۰۳ بازار بیمه کشور

    دنیای اقتصاد: گزارش آمار عملکرد نه‌ماهه بازار بیمه بر اساس ارقام خود اظهاری توسط شرکت‌های بیمه که در سامانه سنهاب بارگذاری شده، توسط اداره مدل‌سازی آماری، بهره‌وری و ارزیابی عملکرد بیمه مرکزی منتشر شد.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    تکذیب ادعای کاهش ذخایر خارجی و عدم تکافو برای واردات

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر کاهش ذخایر ارزی کشور تاکید کرد: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا در داخل کشور کاملا مطمئن و قابل استفاده است و مشکلی در تامین ارز واردات کالا به کشور وجود ندارد.
  • بازار ارز در سطوح قیمتی جدید رنج شده است؟

    هفته توافق بر سر دلار ۸۰

    در هفته‌ای که گذشت نرخ دلار آزاد در معاملات غیررسمی بازار تهران نوسانات رفت و برگشتی در کانال‌های ۸۰ و ۸۱ هزارتومانی را تجربه کرد. به عقیده تحلیلگران دو نیروی عرضه و تقاضای بازار دلار بر سر این بازه قیمتی به توافق رسیده‌اند. در این صورت احتمال افت نرخ به کانال‌هایی پایین‌تر کم‌رنگ خواهد شد.
  • مزایا و نحوه استفاده از توثیق آنلاین بررسی شد

    کلید دریافت وام بدون دردسر

    سامانه توثیق الکترونیکی دارایی با ارائه یک روش جدید و کاربردی ضمن آسان شدن وثیقه‌‌‌گذاری و از طرفی وصول مطالبات، به بهبود کارآیی نظام بانکی کشور کمک می‌کند. مشکلات سنتی وثیقه‌‌‌گذاری در نظام بانکی کشور، شامل دشواری بانک‌ها در پذیرش وثایق مردم و برعکس، به دلیل عدم‌پذیرش برخی دارایی‌‌‌ها توسط بانک‌ها و سخت‌‌‌گیری‌‌‌های آنها در دریافت وثیقه، همواره وجود داشته است. بانک‌ها به دلیل مشکلات نقدشوندگی و از طرفی کارشناسی ارزش دارایی، تمایلی به پذیرش برخی دارایی‌‌‌ها نداشتند و مردم نیز دارایی‌‌‌های راکد بسیاری داشتند که نمی‌توانستند از آنها به عنوان وثیقه استفاده کنند.
  • افتتاح مجدد شعبه بازار بیمه ایران در قلب تجاری پایتخت

    مدیرعامل بیمه ایران از بازگشایی شعبه بازار بیمه ایران طی روزهای آتی خبر داد و گفت: انتظار می‌رود باراه‌‌‌اندازی مجدد این شعبه، واحدهای صنفی و تجار بازار بزرگ تهران، خدماتی کارآمدتر و تخصصی‌‌‌تر در حوزه بیمه دریافت کنند.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • شاخص ارزی به کانال ۷۹ بازگشت؛

    شروع کاهشی دلار در هفته جدید

    بازار ارز غیررسمی فعالیت خود در هفته جدید را با افت ارزش شاخص‌ها آغاز کرد. قیمت دلار آزاد که در بازار روزهای پایانی هفته گذشته به نیمه دوم کانال ۸۰هزار تومانی بازگشته بود در بازار روز شنبه حوالی مرز کانال‌های ۷۹ و ۸۰ به فروش رسید. این درحالی است که نرخ دلار رسمی در روز گذشته افزایشی بود. تحلیلگران معتقدند که بازار غیررسمی از پیک تقاضا گذر کرده است.
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ناهماهنگی اعطای وام مسکن دردسرساز شد؛

    مجلس رئیس کل بانک مرکزی را فراخواند

    دنیای اقتصاد: رئیس‌کل بانک مرکزی برای پاسخگویی درباره اعطای وام مسکن، به کمیسیون عمران مجلس فراخوانده شد.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی به شایعات مجازی درباره بانک مهر واکنش نشان داد

    دنیای اقتصاد: مدیر روابط عمومی بانک مرکزی ادعاهای فضای مجازی درباره بانک مهر ایران را تکذیب کرد و اعلام کرد: گسترس فعالیت های این بانک در دستور کار است.
  • تالار ارز تجاری به تقاضای غیررسمی پاسخ نمی‏‏‌دهد؛

    چالش تغییر مرجعیت بازار ارز

    بانک‌مرکزی درتلاش است تا مرجعیت نرخ ارز را در کشور تغییر دهد. این نخستین‌بار نیست که مقامات اقتصادی کشور تلاش می‌کنند از اعتبار نرخ‌های غیررسمی کاسته و به اعتبار نرخ‌های رسمی ارز بیفزایند.
  • چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های تحول بانکداری دیجیتال در ایران بررسی شد

    پیشتازان حذف شعب بانکی

    حذف شعب فیزیکی به عنوان نخستین گام در دیجیتالی‌‌‌سازی بانک‌ها، تحولی استراتژیک است که نظام بانکی را به سمت بهره‌‌‌وری بیشتر و کاهش هزینه‌‌‌ها سوق می‌دهد. با رشد فناوری و تغییر رفتار مشتریان، مراجعه به شعب فیزیکی کاهش یافته و بانک‌ها به جای تمرکز بر حضور فیزیکی، به توسعه خدمات دیجیتال پرداخته‌‌‌اند. این تغییر نه تنها هزینه‌‌‌های عملیاتی بانک‌ها مانند اجاره، انرژی و نیروی انسانی را کاهش می‌دهد، بلکه به بهبود تجربه مشتریان نیز منجر شده است. اکنون خدمات بانکی از طریق اپلیکیشن‌‌‌های موبایل و پلتفرم‌‌‌های آنلاین در دسترس مشتریان قرار دارد، که این امر به صرفه‌‌‌جویی در زمان و هزینه آنها کمک شایانی می‌کند.
  • بانک مرکزی به توسعه لیزینگ‏‌ها کمک می‌کند

    مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی در نشست تحلیلی «جایگاه صنعت لیزینگ در اقتصاد ایران » با اشاره به لزوم بورسی شدن شرکت‌های لیزینگ گفت: بانک مرکزی با ایجاد قوانین به توسعه لیزینگ‌‌ها کمک می‌کند. به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی؛ نشست تحلیلی «جایگاه صنعت لیزینگ در اقتصاد ایران» با حضور دکتر روح الله جراحی رئیس هیات‌مدیره انجمن ملی لیزینگ ایران، سید جلال سیدی؛ مدیر اداره مجوز‌‌های بانکی بانک مرکزی، دکتر علی رحمانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، دکتر احمد جاویدی مدیرعامل لیزینگ پارسیان، دکتر کورش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، صاحب‌نظران اقتصادی و فعالان حوزه لیزینگ سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ در پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد.
  • بنگاه‌دانی به جای بنگاه سازی

    قبل از تصویب قانون رفع موانع تولید در سال ۱۳۹۴، مقررات سخت‌‌گیرانه‌‌ای در خصوص سهامداری بانک‌ها در شرکت‌ها وجود نداشت. تنها در بند ۳ ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور (سال ۱۳۵۱)، خرید سهام و مشارکت در سرمایه یک یا چند شرکت بیشتر از سقفی که بانک مرکزی تعیین می‌‌کرد، ممنوع اعلام شده بود که این مقرره به‌‌طور صحیح و بجا محسوب می‌شود و به بانک مرکزی این اختیار را می‌دهد تا هر زمان که نیاز باشد، میزان مجاز آن را متناسب با سیاست‌‌های خود مشخص کند. جالب است که در فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا (سال ۱۳۶۲)، حتی مشارکت بانک‌ها در بخشی از سرمایه شرکت‌های مختلف تولیدی و بازرگانی و نیز سرمایه‌گذاری مستقیم آنها در طرح‌‌های تولیدی و عمرانی پیش‌بینی شده بود! در دیگر مواد همین قانون، که به گفته برخی کارشناسان، ممکن است زمینه‌‌ساز ناترازی بانک‌ها باشد، حتی ساخت مسکن هم جزو وظایف بانک‌ها شمرده شده بود. ضمن اینکه بانک‌ها مسوول خرید مواد اولیه و پیش‌‌خرید محصولات واحدهای تولیدی بودند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • دریافت کنندگان چک کاغذی بخوانند؛

    وضعیت اعتباری صادرکننده را بررسی کنید

    دنیای اقتصاد: گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد» عواقب تثبیت نرخ ارز ترجیحی در بودجه سال آینده را بررسی می‌کند

    حکم تشدید شکاف ارزی

    درحالی‌که بسیاری از نهادهای پژوهشی نظیر مرکز پژوهش‌های مجلس، پژوهشکده پولی و بانکی و اقتصاددانان تاکید می‌کنند که تداوم تزریق ارز ترجیحی با نرخ ثابت ۲۸هزار و ۵۰۰تومان، نتوانسته اهداف حمایتی و کنترل نرخ کالاهای اساسی را برآورده کند، برخی سیاستگذاران بر تداوم آن تاکید دارند. به تازگی مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزایش نرخ ارز ترجیحی را مغایر با سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه دانسته است که با این تصمیم در سال آینده شکاف نرخ ارز ترجیحی و نرخ بازار ارز تجاری تشدید خواهد شد. این در حالی است که مسوولان دولت چهاردهم با توجه به عواقب و خسارت‌ها به دنبال کاهش شکاف نرخ‌های ارزی بودند و قصد داشتند نرخ ارز ترجیحی را به ۳۸هزار و ۵۰۰تومان برسانند که با آن مخالفت شد. به نظر می‌رسد که اعمال نظرهای متفاوت درخصوص سیاست‌های ارزی، یکی از موضوعاتی است که باعث شده است سیاست چندنرخی شدن ارز تداوم یابد.
  • بانک مرکزی جزئیات آمارهای پولی و بانکی مهرماه و آبان‌ماه را منتشر کرد؛

    برگشت رشد پول از کف

    بانک مرکزی جزئیات آمارهای نقدینگی مهر و آبان۱۴۰۳ را منتشر کرد. رشد ماهانه نقدینگی ۱.۷درصد و رشد نقطه‌به‌نقطه آن ۲۸.۲درصد بوده است. رشد پول که به‌نوعی نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود، از کف ۷۵ماه اخیر در فروردین با رقم ۱۵.۷درصد به ۲۷.۶درصد در آبان ماه امسال افزایش یافته است.
  • بازار ارز به آرامش می‌رسد؟

    عدم توقف دلار آزاد

    نرخ دلار آزاد در بازار روز گذشته مجددا افزایش یافت. این درحالی است که عمده تزریق‌های بانک‌مرکزی در بازار تجاری صورت می‌گیرد. نهاد بازارساز قصد دارد با افزایش حجم معاملات رسمی مرجعیت نرخ ارز را از نرخ‌های غیررسمی به نرخ‌های تجاری تغییر دهد. اما همچنان مشاهده می‌شود که انتظارات تورمی از بازار آزاد جهت می‌گیرد.