شماره روزنامه ۶۱۹۲
|

تالار ارز تجاری به تقاضای غیررسمی پاسخ نمی‏‏‌دهد؛

بانک‌مرکزی درتلاش است تا مرجعیت نرخ ارز را در کشور تغییر دهد. این نخستین‌بار نیست که مقامات اقتصادی کشور تلاش می‌کنند از اعتبار نرخ‌های غیررسمی کاسته و به اعتبار نرخ‌های رسمی ارز بیفزایند.

دریافت کنندگان چک کاغذی بخوانند؛

دنیای اقتصاد: گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند.

    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • تالار ارز تجاری به تقاضای غیررسمی پاسخ نمی‏‏‌دهد؛

    چالش تغییر مرجعیت بازار ارز

    بانک‌مرکزی درتلاش است تا مرجعیت نرخ ارز را در کشور تغییر دهد. این نخستین‌بار نیست که مقامات اقتصادی کشور تلاش می‌کنند از اعتبار نرخ‌های غیررسمی کاسته و به اعتبار نرخ‌های رسمی ارز بیفزایند.
  • چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های تحول بانکداری دیجیتال در ایران بررسی شد

    پیشتازان حذف شعب بانکی

    حذف شعب فیزیکی به عنوان نخستین گام در دیجیتالی‌‌‌سازی بانک‌ها، تحولی استراتژیک است که نظام بانکی را به سمت بهره‌‌‌وری بیشتر و کاهش هزینه‌‌‌ها سوق می‌دهد. با رشد فناوری و تغییر رفتار مشتریان، مراجعه به شعب فیزیکی کاهش یافته و بانک‌ها به جای تمرکز بر حضور فیزیکی، به توسعه خدمات دیجیتال پرداخته‌‌‌اند. این تغییر نه تنها هزینه‌‌‌های عملیاتی بانک‌ها مانند اجاره، انرژی و نیروی انسانی را کاهش می‌دهد، بلکه به بهبود تجربه مشتریان نیز منجر شده است. اکنون خدمات بانکی از طریق اپلیکیشن‌‌‌های موبایل و پلتفرم‌‌‌های آنلاین در دسترس مشتریان قرار دارد، که این امر به صرفه‌‌‌جویی در زمان و هزینه آنها کمک شایانی می‌کند.
  • بانک مرکزی به توسعه لیزینگ‏‌ها کمک می‌کند

    مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی در نشست تحلیلی «جایگاه صنعت لیزینگ در اقتصاد ایران » با اشاره به لزوم بورسی شدن شرکت‌های لیزینگ گفت: بانک مرکزی با ایجاد قوانین به توسعه لیزینگ‌‌ها کمک می‌کند. به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی؛ نشست تحلیلی «جایگاه صنعت لیزینگ در اقتصاد ایران» با حضور دکتر روح الله جراحی رئیس هیات‌مدیره انجمن ملی لیزینگ ایران، سید جلال سیدی؛ مدیر اداره مجوز‌‌های بانکی بانک مرکزی، دکتر علی رحمانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، دکتر احمد جاویدی مدیرعامل لیزینگ پارسیان، دکتر کورش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، صاحب‌نظران اقتصادی و فعالان حوزه لیزینگ سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ در پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد.
  • بنگاه‌دانی به جای بنگاه سازی

    قبل از تصویب قانون رفع موانع تولید در سال ۱۳۹۴، مقررات سخت‌‌گیرانه‌‌ای در خصوص سهامداری بانک‌ها در شرکت‌ها وجود نداشت. تنها در بند ۳ ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور (سال ۱۳۵۱)، خرید سهام و مشارکت در سرمایه یک یا چند شرکت بیشتر از سقفی که بانک مرکزی تعیین می‌‌کرد، ممنوع اعلام شده بود که این مقرره به‌‌طور صحیح و بجا محسوب می‌شود و به بانک مرکزی این اختیار را می‌دهد تا هر زمان که نیاز باشد، میزان مجاز آن را متناسب با سیاست‌‌های خود مشخص کند. جالب است که در فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا (سال ۱۳۶۲)، حتی مشارکت بانک‌ها در بخشی از سرمایه شرکت‌های مختلف تولیدی و بازرگانی و نیز سرمایه‌گذاری مستقیم آنها در طرح‌‌های تولیدی و عمرانی پیش‌بینی شده بود! در دیگر مواد همین قانون، که به گفته برخی کارشناسان، ممکن است زمینه‌‌ساز ناترازی بانک‌ها باشد، حتی ساخت مسکن هم جزو وظایف بانک‌ها شمرده شده بود. ضمن اینکه بانک‌ها مسوول خرید مواد اولیه و پیش‌‌خرید محصولات واحدهای تولیدی بودند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • دریافت کنندگان چک کاغذی بخوانند؛

    وضعیت اعتباری صادرکننده را بررسی کنید

    دنیای اقتصاد: گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد» عواقب تثبیت نرخ ارز ترجیحی در بودجه سال آینده را بررسی می‌کند

    حکم تشدید شکاف ارزی

    درحالی‌که بسیاری از نهادهای پژوهشی نظیر مرکز پژوهش‌های مجلس، پژوهشکده پولی و بانکی و اقتصاددانان تاکید می‌کنند که تداوم تزریق ارز ترجیحی با نرخ ثابت ۲۸هزار و ۵۰۰تومان، نتوانسته اهداف حمایتی و کنترل نرخ کالاهای اساسی را برآورده کند، برخی سیاستگذاران بر تداوم آن تاکید دارند. به تازگی مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزایش نرخ ارز ترجیحی را مغایر با سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه دانسته است که با این تصمیم در سال آینده شکاف نرخ ارز ترجیحی و نرخ بازار ارز تجاری تشدید خواهد شد. این در حالی است که مسوولان دولت چهاردهم با توجه به عواقب و خسارت‌ها به دنبال کاهش شکاف نرخ‌های ارزی بودند و قصد داشتند نرخ ارز ترجیحی را به ۳۸هزار و ۵۰۰تومان برسانند که با آن مخالفت شد. به نظر می‌رسد که اعمال نظرهای متفاوت درخصوص سیاست‌های ارزی، یکی از موضوعاتی است که باعث شده است سیاست چندنرخی شدن ارز تداوم یابد.
  • بانک مرکزی جزئیات آمارهای پولی و بانکی مهرماه و آبان‌ماه را منتشر کرد؛

    برگشت رشد پول از کف

    بانک مرکزی جزئیات آمارهای نقدینگی مهر و آبان۱۴۰۳ را منتشر کرد. رشد ماهانه نقدینگی ۱.۷درصد و رشد نقطه‌به‌نقطه آن ۲۸.۲درصد بوده است. رشد پول که به‌نوعی نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود، از کف ۷۵ماه اخیر در فروردین با رقم ۱۵.۷درصد به ۲۷.۶درصد در آبان ماه امسال افزایش یافته است.
  • بازار ارز به آرامش می‌رسد؟

    عدم توقف دلار آزاد

    نرخ دلار آزاد در بازار روز گذشته مجددا افزایش یافت. این درحالی است که عمده تزریق‌های بانک‌مرکزی در بازار تجاری صورت می‌گیرد. نهاد بازارساز قصد دارد با افزایش حجم معاملات رسمی مرجعیت نرخ ارز را از نرخ‌های غیررسمی به نرخ‌های تجاری تغییر دهد. اما همچنان مشاهده می‌شود که انتظارات تورمی از بازار آزاد جهت می‌گیرد.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    نقدینگی آبان ۱۴۰۳ از مرز ۹۳۰۰ هزار میلیارد تومان گذشت

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام بانک مرکزی، حجم نقدینگی در آبان ۱۴۰۳ به رقم ۹۳۹۲۲.۱ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۱۹.۲ درصد رشد داشته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    قفل شدن وام‌ها با تعطیلی بانک‌ها

    آلودگی هوا و کمبود انرژی؛ دو واژه‌ای هستند که بحث‌های پیرامون را به خود اختصاص داده و روند خدمات مالی را تحت‌تاثیر قرار داده است. تعطیلی بانک‌ها و ادارات دولتی در برخی از روز‌های ماه سر و صدای زیادی میان خانوارها به پا کرده و موجب اعتراض آنها به این بی‌نظمی‌ها شده است. در همین راستا، «دنیای‌اقتصاد» با تهیه گزارشی میدانی، ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کرده و به تاثیرات تعطیلی بی‏‌برنامه بانک‌ها بر زندگی شهروندان پرداخته است. این گزارش تلاش می‌کند تصویری شفاف از مشکلات ایجادشده ارائه دهد و اهمیت بازنگری در سیاستگذاری‏‌ها و مدیریت این بحران را برجسته سازد.
  • ضرب‌الاجل برای مدیران هفت بانک درباره تسهیلات فرزندآوری

    بازرس کل بانک‌ها و بیمه سازمان بازرسی به هفت بانک در رابطه با عملکرد ضعیف در انجام تکالیف قانونی در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هشدار داد و تاکید کرد که تا پایان دی ماه مطابق سهمیه ابلاغی عمل شود.
  • محصول مشترک بیمه و بانک برای بازنشستگان تامین‌‌‌اجتماعی

    مدیرعامل و رئیس هیات‌‌‌مدیره بیمه ایران در دیدار با مدیرعامل بانک رفاه کارگران با اشاره به پوشش بیمه زندگی ۵ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی از سوی بیمه ایران از امکان تعریف محصول مشترک بیمه و بانک برای این قشر خبر داد.
  • سه‏‏‌گانه بانک‏‏‌ملی برای ‌گذار به آینده

    جذب نیروهای تازه‌‌‌نفس و انتقال دانش و تجربه بازرسان سه رکن کلیدی در‌ گذار بانک ملی ایران به آینده‌‌‌ای الهام‌‌‌بخش است. بیست و دومین همایش سراسری بازرسان بانک ملی ایران در دو روز با حضور مدیران ارشد، بازرسان بانک در سراسر کشور، مدیران استانی و دیگر روسا و مسوولان به‌‌‌صورت وبیناری و حضوری در مرکز رفاهی و آموزشی بابلسر برگزار می‌شود.
  • افزایش تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه معلم

    مدیر بیمه‌‌‌های درمان و حادثه بیمه معلم اعلام کرد تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد طی دو سال اخیر از ۲هزار مرکز به ۱۰‌هزار مرکز افزایش یافته است.
  • نتیجه عبور از حاشیه‌‌‌های بیرونی و بلندشدن دود سفید

    درآمد بیمه تجارت‌‌‌نو از ایستگاه ۵ همت عبور کرد

    درآمد بیمه تجارت‌‌‌نو در ادامه روند رو به صعود خود در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۰۶درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از مرز ۵‌هزار میلیارد تومان عبور کرد و با بهبود نسبت خسارت به میزان ۳۱ واحد درصد، تراز مثبت ۱۳۶درصدی را ثبت کرد. به گزارش روابط‌ عمومی بیمه تجارت‌‌‌نو، شرکت بیمه تجارت‌‌‌نو از نیمه دوم سال گذشته با حضور دکتر مهران رضوانی به عنوان مدیرعامل روند متمایزی را در بازار بیمه تجربه کرده که باعث بهبود پرتفو‌، ارتقای شاخص‌‌‌های عملکردی و البته تغییر از زیان به سمت سودسازی شده است، به نحوی که در بین ۱۶ شرکت بیمه‌‌‌گر که هر ماه گزارش عملکرد خود را منتشر می‌کنند، یکی از بالاترین رشدها را در فروش بیمه‌‌‌نامه ثبت کرده است.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • بیت‌کوین مورد استقبال مدیران وال‌استریت قرار گرفت

    تقاضای جدید در بازار رمزارز

    افزایش چشمگیر قیمت بیت‌کوین در سال جاری، وال‌استریت را با چالش مهمی به نام سرمایه‌گذاری بانک‌ها در حوزه تامین مالی ارزهای دیجیتال مواجه کرده است. این موضوع، تغییری اساسی در نگرش بانک‌های بزرگ ایجاد کرده است. در عین حال، افزایش تورم و کاهش ارزش دلار آمریکا نیز باعث تقویت بیت‌کوین، آلت‌کوین‌ها و طلا شده است.
  • دلار غیررسمی به رشد قیمت ادامه می‌دهد؛

    الزام حضور بازارساز در معاملات آزاد

    روز گذشته روند شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی افزایشی بود. به تبعیت از رشد نرخ دلار آزاد، قیمت قطعات مختلف سکه ‌طلا رشد کرد. به عقیده تحلیلگران شرایط حال حاضر به دلیل افزایش تقاضا و متناسب نبودن حجم عرضه در بازار آزاد است. این افراد معتقدند در شرایط این‌چنینی بازار رسمی به دنبال بازار غیررسمی حرکت خواهد کرد، چرا که انتظارات تورمی افراد از نرخ‌های غیررسمی نشات می‌گیرد.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • شورای هماهنگی بانک ها اعلام کرد؛

    ساعات کاری بانک‌های کشور تا پایان بهمن ماه تغییر کرد

    دنیای اقتصاد: شورای هماهنگی بانک‌ها پیرو بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور به منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی و حفظ پایداری شبکه سراسری برق و گاز، ساعت کاری بانک‌ها تا پایان بهمن ماه را اعلام کرد.
  • طهماسب مظاهری در واکنش به حذف صفر از پول ملی؛

    باید حداقل شش صفر حذف شود

    دنیای اقتصاد: طهماسب مظاهری رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره حذف چهار صفر از پول ملی گفت: حذف چهار صفر با تورم‌ بالایی که وجود دارد کارساز نیست و اگر دولت بخواهد کار مفیدی انجام دهد حداقل باید شش صفر را حذف کند.
  • نرخ سود بین بانکی به سقف رسید؛ چرا این ابزار قطب‌نمای بازار پول نشد؟

    سیاست پولی خاموش

    نرخ بهره بین بانکی که متاثر از عملیات بازار باز است به تازگی با ثبت رقم ۲۳.۹۴درصد به سقف تاریخی خود رسید. عملیات بازار باز که از سال۱۳۹۸ توسط بانک مرکزی استفاده می‌شود در آغاز قرار بود ابزار اثرگذاری در حوزه سیاست پولی باشد و هدف‌گذاری مربوط به رشد نقدینگی و تورم را برای این نهاد سیاستگذار تسهیل کند. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ سود بازار بین بانکی به هدف اصلی خود برای تبدیل شدن به ابزار اصلی تنظیم جریان پولی کشور نرسیده است و به نظر می‌رسد که رویکردهای دستوری، در کارکرد این ابزار اثرگذار بوده است. در حال حاضر نیز شکاف مابین نرخ سود بین بانکی و نرخ سود تامین مالی در بازار آزاد به‌شدت افزایش یافته و انتظار بر این است که سقف کریدور نرخ سود بازار بین بانکی افزایش یابد. ترکیه با استفاده از سیاست‌های انقباضی و افزایش نرخ بهره توانسته است در مسیر مهار تورم گام بردارد و پس از کاهش نرخ تورم، سیاست‌های انبساطی را پس از ۲۲ماه آغاز کرده است.
  • تخلیه حباب قطعات طلایی باموفقیت انجام شد؛

    بازگشت نرخ سکه به قله

    درروزهای پایانی هفته گذشته نرخ سکه طلا طرح جدید با عبور از مرز ۵۶ میلیون تومانی برای دومین بار در سه ماه گذشته در قله تاریخی قرار گرفت. بررسی‏‏‌های محاسباتی حاکی از آن است که دومین حضور نرخ سکه در قله با ۵۰‌درصد حباب کوچک‌تر صورت گرفته است. درنتیجه می‌توان گفت سیاست‏‏‌های نهاد بازارساز در راستای کوچک‏‏‌کردن حباب قطعات طلایی موفق بوده است.
  • نرخ بهره ترکیه کاهش یافت؛

    ثمره سیاست پولی فعال همسایه

    بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را ۲.۵واحد درصد کاهش داد و به ۴۷.۵درصد رساند. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شد که از ماه مه ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۴، نرخ بهره از ۸.۵درصد به ۵۰درصد افزایش یافته بود. این افزایش با هدف مهار تورم‌های بالا اتخاذ شد. تحت‌تاثیر این سیاست، تورم سالانه ترکیه از ماه ژوئن سال ۲۰۲۴ در مسیر نزولی قرار گرفت و در نهایت در ماه نوامبر به ۴۷.۰۹درصد رسید. با‌این‌حال تداوم سیاست‌های انقباضی رشد اقتصادی این کشور را تحت‌تاثیر قرار داد و موجب شد در ۳ماهه دوم و سوم سال جاری اقتصاد ترکیه کوچک‌تر شود.
  • شاخص سلامت بانک خصوصی در ۶ماه نخست ۱۴۰۳ بررسی شد

    کفایت سرمایه بانک صادرات ایران در مدار مثبت

    نسبت کفایت سرمایه بانک صادرات ایران در پایان سال ۱۴۰۲ به ۱.۸۷‌درصد ارتقا یافت و با وجود فاصله از استاندارد ۸ درصدی بازل، از محدوده منفی عبور کرده و در نیمه نخست ۱۴۰۳ به ۱.۶۲‌درصد رسید. همچنین مدیرعامل بانک از جهش ۳۴۷ درصدی سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌‌‌ها تا پایان سال و بهبود ۳۳۸ درصدی کفایت سرمایه نسبت به سال گذشته خبر داد. عملکرد بانک در ۶‌‌‌ماه نخست ۱۴۰۳ با جهش ۱۴۷۵ درصدی سود عملیاتی و تقویت سایر شاخص‌‌‌های مالی، مسیر رشد را دنبال کرده است.
  • اثر تغییرات اقلیمی بر صنعت بیمه

    تغییرات اقلیمی به‌‌‌‌طور قابل‌‌‌‌توجهی در حال شکل‌‌‌‌دهی به نحوه تعامل شرکت‌های بیمه با بازار و مشتریان خود هستند. وقوع بلایای طبیعی شدیدتر و مکررتر به دلیل تغییرات اقلیمی موجب افزایش هزینه‌‌‌‌ها برای شرکت‌های بیمه شده است. این امر باعث می‌شود که بیمه‌‌‌‌گران مجبور شوند سیاست‌‌‌‌های جدیدی برای قیمت‌گذاری محصولات بیمه‌‌‌‌ای اتخاذ کنند. اما سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که چگونه تغییرات اقلیمی باعث تغییرات در فرآیند قیمت‌گذاری بیمه‌‌‌‌ها و استراتژی‌‌‌‌های مدیریت ریسک می‌شود و چه چالش‌‌‌‌هایی در این زمینه وجود دارد؟
  • نقش نرخ بهره در عملکرد بانک‌ها

    در اقتصادهایی که سالم‌‌‌تر هستند (مانند آمریکا، کانادا، انگلیس و آلمان)، نرخ بهره و نرخ تورم به‌‌‌طور معمول در محدوده‌‌‌ای تک‌‌‌رقمی (۳ تا ۵ درصد) قرار دارند. در این کشورها، بانک مرکزی معمولا زمانی سیاست انقباضی را اعمال می‌کند که نرخ تورم به اوج خود رسیده باشد و نیاز به کنترل آن احساس شود. ابزارهای مورد استفاده شامل افزایش نرخ بهره و سیاست‌‌‌های پولی و مالی هستند.
  • مجمع عمومی عادی بانک دی برگزار شد

    صورت‌های مالی سال ۱۴۰۲ بانک دی در مجمع عمومی عادی به طور فوق‌‌‌العاده این بانک به تصویب سهامداران رسید. به گزارش روابط عمومی بانک دی، در این مجمع که روز سه‌‌‌شنبه ۲۷ آذر ماه، با حضور ۶۵.۶درصد سهامداران یا نمایندگان قانونی آنها، نمایندگان سازمان بورس و اوراق بهادار و حسابرس مستقل و بازرس قانونی برگزار شد، صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ بانک به تصویب سهامداران رسید. همچنین دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی انتخاب شد. در این جلسه اسماعیل جلیلی، سرپرست و رئیس هیات‌‌‌مدیره بانک دی، به عنوان رئیس مجمع ضمن قدردانی از سهامداران بانک در تصویب صورت‌های مالی گفت: با مهر تایید بانک مرکزی به برنامه تحول بانک دی با چشم‌‌‌انداز اصلاح ساختار مالی و بهبود کفایت سرمایه بانک، در دو گام زمانی، تا پایان سال ۱۴۰۵ و پایان سال ۱۴۰۷ علاوه بر ایجاد اطمینان خاطر در سهامداران این بانک، زمینه پایداری بانک نیز تضمین شده است.
    جمعه، ۰۷ دی ۱۴۰۳
  • پیامد انسداد حساب صرافی های ارز دیجیتال تشریح شد؛

    پاس گل به بازار غیررسمی رمز ارز

    دنیای اقتصاد: مسدودسازی درگاههای پرداخت پلت‌فرم‌های رمزارز در ششم دی‌ماه از سوی بانک مرکزی با واکنش شدید فعالان این حوزه مواجه شده؛ به نحوی که انجمن‌های تخصصی حوزه ارزهای دیجیتال،‌ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که حذف یا محدودسازی پلت‌فرم‌های داخلی این صنعت، ایران را از یک فرصت اسراتژیک برای رشد اقتصادی محروم کرده و از رییس‌جمهور در این حوزه تقاضای ورود و توقف اجرای چنین تصمیم مخربی را دارند.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • روند بازار ارز در ۵ روز ابتدایی دی‌ماه بررسی شد؛

    هفته پر‌نوسان دلار

    با نزدیک شدن به روزهای پایانی هفته نخست دی ماه، روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی همچنان مثبت است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که به غیر از دو روز ابتدایی هفته که روند شاخص‌ها کاهشی بود، در بازار روز‌های دوشنبه تا چهارشنبه، فعالان ارزی شاهد رشد سطح تقاضا بودند. دلار در ۳ روز معاملاتی اخیر سقف تاریخی خود را تغییر داد.
  • نقش بازارهای ثانویه در مدیریت رمزارز؛

    راهکارهای مدیریت بازار تتر و دلار در ایران

    بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا بازار ارز و تقاضای دلار کاغذی را کنترل کند، اما در مواجهه با رشد بازار رمز‌ارزها، به ویژه خرید و فروش تتر (USDT)، با چالش‌‌‌های جدی روبه‌رو است. تتر به عنوان یک استیبل‌کوین که معادل دلار آمریکا است، به دلیل سهولت در معامله، عدم نیاز به حمل فیزیکی و استفاده گسترده در معاملات رمز‌ارز، به یکی از ابزارهای اصلی برای حفظ ارزش دارایی‌‌‌ها تبدیل شده است. این موضوع باعث شده تا بانک مرکزی خرید و فروش تتر را به عنوان یکی از عوامل افزایش قیمت دلار شناسایی(یا فرض) کند. اما آیا محدودیت یا ممنوعیت در این بازار، راه‌‌‌حل مناسبی است؟ برای بررسی دقیق‌‌‌تر موضوع باید چند نکته اساسی را تحلیل کرد:
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    نرخ دلار حواله ۶۴ هزار و ۳۴۰ تومان شد

    دنیای اقتصاد: نرخ بازار توافقی نیما در روز چهارشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۴ هزار و ۳۴۰ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۶ هزار و ۸۳۹ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۵۱۹ تومان بود.