گروه بازار پول: در اولین روز هفته، دلار سومین رشد متوالی خود را تجربه کرد و به سطح ۳ هزار و ۶۵۰ تومانی رسید. روز شنبه، شاخص بازار ارز با ۲۰تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. به گفته فعالان بازار، افزایش نرخ حواله‌های ارزی مهم‌ترین عاملی بود که به رشد قیمت در بازار داخلی کمک کرد. به گفته حاضران در بازار، بالا رفتن نرخ حواله درهم در امارات و نرخ حواله دلار در ترکیه دو نیرویی بودند که زمینه افزایش قیمت دلار در بازار تهران را فراهم کردند. هم‌جهت با دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر افزایشی قرار گرفت و با ۶ هزار تومان رشد به قیمت ۹۳۹ هزار تومان رسید. ماندن اونس در نزدیکی مرز هزار و ۱۰۰ دلار در کنار افزایش قیمت شاخص بازار ارز از جمله عواملی بودند که قیمت سکه را تحریک کردند.

جابه‌جایی دلالان

در اولین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت بالاتری نسبت به قیمت بسته شده روز پنج‌شنبه آغاز کرد تا هیجان معامله‌گران ارزی مقداری افزایش یابد. شنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۳۸ تومان آغاز کرد که افزایشی ۸ تومانی نسبت به قیمت روز پنج‌شنبه داشت. تا پیش از ساعت ۱۲ بعدازظهر، دلارتا ۳ هزار و ۶۴۷ تومان نیز بالا رفت ولی در نهایت با قیمت ۳ هزار و ۶۵۰تومان به‌کار خود پایان داد. تحرکات دلالان ارزی یکی از عواملی بود که در رشد قیمتی روز شنبه تاثیر داشت. دلالان روز شنبه تغییر موقعیت داده و مکان معاملات خود را به میدان رو به روی پاساژ افشار منتقل کردند. آنها معاملات خود را در اولین ماه زمستان، به‌دلیل برخورد نیروهای انتظامی بیشتر در حاشیه بازار و به آرامی انجام می‌دادند؛ ولی روز شنبه تحرکات آنها بالا رفت و نرخ‌های خرید و فروش بلندتر از همیشه به گوش رسید.

یکی از دلایلی که به افزایش تحرکات دلالان دامن زده بود، بالا بودن نرخ حواله درهم در بازار دبی بود. شنبه، نرخ حواله درهم تا نزدیکی هزار تومان بالا رفت. نرخ درهم به‌طور سنتی یکی از عوامل روانی اثرگذار در بازار ارز داخلی است؛ چراکه میخکوب بودن قیمت درهم به دلار، این امکان را به معامله‌گران می‌دهد تا در صورت بالا بودن قیمت درهم، دلار ارزان‌تر را از بازار داخلی تهیه کنند و با فروش و تبدیل آن در کشور همسایه به کسب سود بپردازند. دیگر عاملی که در افزایش تحرکات دلالان تاثیرگذار بود، بالا بودن نرخ حواله دلار در بازار ترکیه نسبت به بازار داخلی بود. براساس گفته‌های حاضران در بازار، معامله‌گران با ایجاد جو روانی پیرامون بالا بودن نرخ حواله‌های ارزی، توانستند قیمت دلار را در مسیر افزایشی قرار دهند تا سومین رشد متوالی این ارز به ثبت برسد.

درحالی‌که انتظارات افزایشی برخی معامله‌گران تحت تاثیر سه رشد متوالی دلار بالا رفته است، گروه دیگری در بازار اعتقاد دارند که این ارز کشش رشد بیشتر را ندارد. به اعتقاد آنها با اجرایی شدن برجام، ‌تقاضای سفته‌بازی از بازار رخت بربسته و معامله‌گران تنها به نوسانات جزئی دل خوش خواهند کرد. این در حالی است که گروه اول اعتقاد دارند بازار تا پیش از یکسان‌سازی ارزی به افزایش خود ادامه خواهد داد. این دسته اعتقاد دارند کاهش قیمت نفت بازار ارز را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

شارژ دلار با حواله‌های ارزی

شارژ دلار با حواله‌های ارزی