گروه بازار پول: روز سه‌شنبه، دلار به کاهش خود ادامه داد تا یک رکورد کاهشی ۴ ماهه برای این ارز به ثبت برسد. در چهارمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۱۵تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۶۸۰ تومان رسید.کاهش روز سه‌شنبه موجب شد که میزان افت دلار در ۲ روز گذشته به ۴۰ تومان برسد،‌ مقداری که بالاترین میزان افت آن از اواخر شهریورماه سال جاری بود. به گفته فعالان بازار، «اثرات روانی نزدیک شدن به اجرایی شدن برجام، «افزایش معاملات خالی فروشی» و «کاهش قیمت درهم» از جمله عواملی بودند که به کاهش قیمت کمک کردند. با وجود این، برخی از حاضران در بازار اعتقاد دارند کاهش روز سه‌شنبه ناشی از تلاش برخی نوسان‌گیران ارزی است که سعی دارند با خرید ارز در قیمت پایین‌تر کسب سود کنند. همسو با کاهش قیمتی دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز از کانال ۹۵۰ هزار تومان پایین آمد و با ۹ هزار تومان کاهش به قیمت ۹۴۳ هزار تومان رسید. این فلز گرانبها روز دوشنبه نیز از کانال ۹۶۰هزارتومانی پایین آمده بود.

شروع کم‌رمق

سه‌شنبه شاخص بازار ارز از ابتدای روز از انتهای کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان فاصله گرفت. در چهارمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۸۰ تومان آغاز کرد که کاهشی ۱۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز دوشنبه داشت. این شروع کاهشی، معامله‌گرانی را که در روز پیشین به خرید ارز روی آورده بودند، ناامید کرد. این دسته احساس می‌کردند، دلار به سرعت به کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی بازمی‌گردد،‌ اما برخلاف انتظار آنها چنین اتفاقی رخ نداد. دلار که معاملات خود را با قیمت ۳ هزارو ۶۸۰ تومان آغاز کرده بود،‌ در ادامه روز افت بیشتری را تجربه کرد و تا ساعت ۲ بعدازظهر به قیمت ۳ هزار و ۶۷۰ تومان نیز رسید،‌ هرچند که در نهایت مقداری از کف روزانه بالا آمد و با همان قیمت ابتدای روز،‌ یعنی ۳ هزار و ۶۸۰ تومان به کار خود پایان داد.


سومین افت دلار

این سومین کاهش پیاپی دلار نسبت به روز قبل بود و موجب شد که این ارز بیشترین کاهش خود در 2 روز پیاپی را از اواخر شهریور تجربه کند. به گفته‌های فعالان، نزدیک شدن به اجرایی شدن برجام و اثرات روانی آن در بازار مهم‌ترین عاملی بود که این ارز را در جهت کاهشی قرار داد. نزدیک شدن به اجرای «برنامه جامع اقدام مشترک» انتظارات معامله بازار را کاهشی کرده و آنها را در موقعیت فروش قرار داده است. در این شرایط، برخی معامله‌گران نیز به «خالی فروشی» یعنی فروش صوری ارز روی آورده‌اند و سعی دارند از این راه کسب سود کنند. آنها دلار را با قیمت روز به فروش می‌رسانند و در صورت کاهش این ارز در روز بعد، از این تفاوت قیمتی استفاده می‌کنند. به‌عبارت دیگر،‌ اگر آنها سه‌شنبه ارز را با قیمت 3700 تومان فروخته باشند ‌و روز بعد این ارز به قیمت 3 هزار و 680 تومان رسیده باشد، آنها به سود رسیده‌اند، ‌چرا که به جای تحویل ارز به خریدار، تفاوت ریالی آن را از او می‌گیرند. نکته اینجاست که زمانی که جهت قیمتی بازار معکوس شود، خالی فروش ارزی مجبور خواهد شد، برای تهیه ارز فروخته شده به بازار مراجعه کند و خریدهای او این بار بازار را در حالت افزایشی قرار خواهد داد.

بیشترین افت دلار در 4 ماه

بیشترین افت دلار در 4 ماه