گروه بازار پول: در آخرین هفته آبان ماه، دلار نسبت به هفته پیش از آن، افزایش قیمت کمتری را ثبت کرد تا بتوان از کند شدن موتور افزایشی این ارز سخن گفت. شاخص بازار ارز که در سومین هفته آبان ماه بالاترین میزان رشد هفتگی خود از اوایل مهرماه را تجربه کرده بود، در آخرین هفته این ماه تنها 4 دهم درصد رشد قیمت را ثبت کرد.


بخش زیادی از این افزایش قیمت نیز مربوط به رشد 10 تومانی این ارز در روز پنج‌شنبه و رسیدن به قیمت 3 هزار و 580 تومان بود. به گفته فعالان، پنج‌شنبه، برخی معامله‌گران ارزی پس از چند روز غیبت، وارد بازار ارز شدند و با تحرکات خود زمینه افزایش قیمت را فراهم کردند. بازگشت زیرپوستی و محدود این عده، برخی از معامله‌گران را به ادامه رشد قیمت در ابتدای هفته جاری امیدوار کرده است، حال آنکه بخش سنتی بازار اعتقاد دارد که دلار در روزهای انتهایی ماه معمولا به‌دلیل کاهش نقدینگی، توانایی رشد قیمت را ندارد. به گفته فعالان، در بازار ارز به‌طور سنتی در روزهای انتهایی ماه حجم معاملات به واسطه کاهش ریال موجود در آن کاهش یافته و قیمت نوسان کمتری را تجربه می‌کند؛ حال باید دید سوخت رشد دلار در انتهای آبان نیز به پایان رسیده است‌ یا این ارز به لطف بازگشت نوسان‌گیران به افزایش قیمت خود ادامه خواهد داد؟ برخلاف رشد هفتگی دلار، سکه تمام در آخرین هفته آبان ماه، سومین کاهش هفتگی خود را ثبت کرد و 4/ 0 درصد از ارزش خود از دست داد. این کاهش هفتگی در حالی رخ داد که روز پنج‌شنبه به لطف افزایش دلار، سکه توانست 3 هزار تومان افزایش را ثبت کند و به قیمت 909 هزار تومان برسد. هفته گذشته، دلار معاملات خود را بالای سطح 3 هزار و 550 تومان و در یک دامنه مشخص انجام داد. در آخرین هفته آبان ماه، قیمت دلار در بازه 3 هزار و 560 تومان تا 3 هزار و 590 تومان نوسان کرد. این دامنه نوسانی در حالی ثبت شد که با رشد 25 تومانی دلار در ابتدای هفته گذشته و رسیدن به قیمت 3 هزار و 590 تومان، تعداد زیادی از معامله گران به عبور این ارز از مرز 3 هزار و 600 تومانی امیدوار شده بودند.


با این حال، برخلاف انتظار این گروه، دلار یکشنبه با پنج تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۵۸۵ تومان رسید و در ادامه این روند نزولی، روز دوشنبه ۲۵ تومان دیگر از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۵۶۵ تومان رسید. به گفته فعالان، گفته‌های مدیر اداره صادرات بانک مرکزی، مبنی بر دقت فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در بازار و همچنین افزایش عرضه ارز، عمده‌ترین عاملی بود که معامله‌گران ارزی را در صف فروش قرار داد و موجب افت دلار شد. در کنار این فشار درونی و روانی، عرضه حواله درهم در بازار دبی دومین عاملی بود که به افت قیمت کمک کرد. پس از ۲روز کاهش، سه‌شنبه شاخص بازار ارز از فاز کاهشی خارج شد و با ۱۰تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۵۷۰تومان رسید. افزایش قیمت دلار در این روز بیشتر به تحرکات معامله‌گران فردایی و مقاومت بازیگران غیررسمی در نقطه ۳ هزار و ۵۶۰ تومان نسبت داده شده است. چهارشنبه روز احتیاط معامله گران ارزی و سکون دلار بود، ‌حال آنکه، ‌آخرین روز هفته صحنه تلاش معامله گران فردایی و برخی بازیگران سکه برای افزایش قیمت دلار بود. به گفته فعالان، برخی معامله گران دلار که از روز یکشنبه فعالیت چندانی در بازار نداشتند، روز پنج‌شنبه وارد بازار ارز شدند و با خریدهای خود زمینه رشد قیمت را فراهم کردند؛ البته ورود آنها با احتیاط همراه بود و منجر به نوسانی شدن قیمت‌ها نشد. شاخص بازار ارز چنان‌که اشاره شد روز پنج‌شنبه با ۱۰ تومان افزایش به قیمت ۳هزار و ۵۸۰ تومان رسید.

سوخت رشد دلار تمام شد؟

سوخت رشد دلار تمام شد؟