مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی از عدم تمدید مجوز ۲۵۰ صرافی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۱۰ صرافی از سوی بانک مرکزی مجوز گرفته‌اند که اسامی آنها روی سایت بانک مرکزی موجود است. آذرگون، مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی اظهار کرد: مدت یک‌ساله‌ای از سوی شورای پول و اعتبار به صرافی‌ها داده شده بود که طبق مقررات خود را با شرایط موجود تطبیق دهند. شورای پول و اعتبار مدت یکساله‌ای را به صرافی‌ها داده بود تا خود را با دستورالعمل جدید تطبیق دهد. وی تصریح کرد: بحث پلمب شدن صرافی‌ها یک بحث انتظامی و انضباط قضایی است. براساس آنچه در بانک مرکزی اقدام می‌شود، صرافان مجاز از نظر بانک کسانی هستند که اسم‌شان در سایت بانک مرکزی قرار دارد. مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی ادامه داد: قطعا فعالان حوزه صرافی بیش از آن تعدادی هستند که اسامی آنها در سایت بانک مرکزی است، ولی آنهایی که اسم‌شان وجود دارد یا اقدامات لازم را برای تطبیق انجام داده و مجوزهای جدید خود را گرفته‌اند یا اینکه اقدامات لازم را در حد کفایت انجام داده‌اند، در شرف اخذ مجوز فعالیت هستند. آذرگون ادامه داد: فرآیند ثبت افزایش سرمایه در مراجع مختلف زمان‌بر است مثلا اخذ تاییدیه مکانی نیروی انتظامی برای صرافی‌ها مستلزم مراجعه حضوری نیروی انتظامی و صدور تاییدیه مکتوب است؛ بنابراین آن دسته از صرافی‌ها و در زمان خود اقدامات لازم را صورت داده‌اند نسبت به افزایش سرمایه با ارائه مدارک مثبته اقدام لازم را انجام داده‌اند که در بانک مرکزی هم رسیدگی‌ها صورت گرفته است. وی تصریح کرد: اگر مجوز جدیدی برای صرافی صادر نشده در شرف گرفتن آن است.


مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی در عین حال به صرافی‌های فاقد مجوز اشاره کرد و گفت: این صرافی‌ها دو دسته هستند یک دسته تاکنون به بانک مرکزی مراجعه نکرده‌اند و به شکل زیرزمینی یا در انظار مشغول به کارند و مجوزی ندارند. دسته دوم آنهایی هستند که سال‌های گذشته مجوز گرفته‌اند، ولی از آنجا که مجوز‌های ما مدت‌دار است چون مدت اعتبارشان منقضی شده و خود را با شرایط روز تطبیق نداده‌اند، بنابراین مجوز جدید، به‌روز هم نگرفته‌اند.


به گفته آذرگون، در حال حاضر ۴۱۰ صرافی از سوی بانک مرکزی مجوز دارند و نزدیک به ۲۵۰ صرافی نیز از سنوات قبل مجوز داشته، اما مجوز خود را به دلیل عدم تطبیق تمدید نکرده‌اند. مهلت صرافی‌ها برای انطباق با دستورالعمل شورای پول و اعتبار چهارشنبه ۲۸ مرداد به پایان رسید؛ اما گویی نارضایتی این دسته نسبت به ابعادی از این دستورالعمل ادامه دارد. اعتراض‌های این گروه عمدتا در ۲ بخش جای می‌گیرد: ۱- مسائل مربوط به افزایش سرمایه، ۲- ضمانت‌نامه بانکی بدون قید و شرط حسن انجام تعهد صرافی‌ها. بر اساس دستورالعمل مصوب شورای پول و اعتبار،‌ حداقل سرمایه اولیه تاسیس صرافی متعلق به موسسات اعتباری(بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی) و نیز صرافی‌های هفت شهر تهران، کرج،‌ اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز و تبریز مبلغ چهار میلیارد تومان و در سایر شهرها مبلغ دو میلیارد تومان است. بر اساس ماده ۲۱ دستورالعمل شورای پول و اعتبار، کلیه صرافی‌های تضامنی، موظف به ارائه ضمانت‌نامه بانکی بدون قید و شرط حسن انجام تعهد به نفع بانک مرکزی به میزان ۵۰ درصد آخرین سرمایه ثبتی هستند. همچنین آنها (صرافی‌ها) می‌توانند معادل این مبلغ را وثیقه ملکی نزد بانک مرکزی بگذارند که البته ۱۰ درصد آن یعنی ۲۰۰ میلیون باید سپرده نقدی باشد.