دلار سومین افزایش پیاپی خود را تجربه کرد
نوسانگیری با تقاضای همسایه
گروه بازار پول: سهشنبه، شاخص بازار ارز تحتتاثیر بالا رفتن تقاضای معاملهگران کشورهای همسایه و جوسازی بازیگران فردایی در مسیر افزایشی قرار گرفت تا نهایتا با ۱۰تومان افزایش به قیمت ۳۴۸۵ تومان برسد. به گفته فعالان بازار، در چهارمین روز هفته ارزش دلار بازار داخلی پایینتر از بازار ترکیه و سلیمانیه عراق بود تا پاساژ افشار پس از مدتها یکبار دیگر شاهد نوسانگیری جغرافیایی معاملهگران باشد. در کنار این عامل، بازیگران فردایی نیز با جوسازی و برخی رفتارهای هیجانی از جمله بالا بردن پیش خریدهای ارزی، سعی کردند که قیمت را با افزایش بیشتری مواجه کنند.
گروه بازار پول: سهشنبه، شاخص بازار ارز تحتتاثیر بالا رفتن تقاضای معاملهگران کشورهای همسایه و جوسازی بازیگران فردایی در مسیر افزایشی قرار گرفت تا نهایتا با ۱۰تومان افزایش به قیمت ۳۴۸۵ تومان برسد. به گفته فعالان بازار، در چهارمین روز هفته ارزش دلار بازار داخلی پایینتر از بازار ترکیه و سلیمانیه عراق بود تا پاساژ افشار پس از مدتها یکبار دیگر شاهد نوسانگیری جغرافیایی معاملهگران باشد. در کنار این عامل، بازیگران فردایی نیز با جوسازی و برخی رفتارهای هیجانی از جمله بالا بردن پیش خریدهای ارزی، سعی کردند که قیمت را با افزایش بیشتری مواجه کنند. روز گذشته همسو با افزایش نرخ دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز راه رشد را در پیش گرفت و با ۴ هزار تومان افزایش به قیمت ۹۴۵ هزار تومان رسید.
فراز و فرود سهشنبه
در چهارمین روز هفته، شاخص بازار ارز نوسانات بیشتری را نسبت به روزهای گذشته تجربه کرد. سهشنبه، دلار تا آستانه قیمت ۳۴۹۵ تومان بالا رفت، ولی در ادامه روز، از اوج روزانه پایین آمد و نهایتا به قیمت ۳۴۸۵ تومان رسید. روز گذشته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳۴۷۸ تومان آغاز کرد که افزایشی ۳ تومانی نسبت به نرخ بسته شده روز دوشنبه داشت. در ادامه روز، این ارز به افزایش خود ادامه داد و تا ساعت یک ظهر قیمت ۳۴۹۳ تومان را نیز لمس کرد. با این حال، از این ساعت مسیر قیمتی دلار تغییر کرد و تا ساعت ۳ ظهر این ارز به قیمت ۳۴۸۵ تومان رسید. ثبت این نرخ موجب ادامه روند رو به رشد این ارز و افزایش انتظارات معاملهگران برای ورود قیمت به کانال بالاتر شد. در ۳ روز ابتدایی اولین هفته کاری آبان ماه، دلار ۲۵ تومان رشد قیمت را تجربه کرده است تا تنها ۱۵ تومان با سطح ۳۵۰۰تومانی فاصله داشته باشد.
هیجان معاملهگران
سهشنبه، هیجان و تحرک معاملهگران ارزی به واسطه افزایش تقاضا بیشتر از روزهای پیش بود. به گفته فعالان، تقاضای آربیتراژی در کنار ورود برخی معاملهگران سکه به بازار ارز موجب شده بود که دلار در روز سهشنبه برای حرکت خود مسیر صعودی را انتخاب کند. با این حال، مدیریت بازارساز و عرضه ارز توسط بازیگران او موجب شد که دلار در سقف قیمتی روزانه پایدار نماند و در نیمه دوم روز در مسیر کاهشی قرار بگیرد.
مشاهدات میدانی نشاندهنده آن بود که ورود تقاضا پس از دهه ابتدایی محرم موجب شده که برخی معاملهگران هیجانزده از آغاز حرکت دلار به سوی کانال بالاتر سخن بگویند، حال آنکه پیش از این اثرات روانی صدور فرمان لغو تحریمها موجب شده بود که انتظار افت قیمتها میان این گروه بیشتر باشد. جدا از قابل پیشبینی نبودن بازار، این مساله اشاره به این موضوع دارد که بازار ارز داخلی در مقاطعی بیشتر از عوامل بنیادی، از عوامل روانی تاثیر میگیرد.
جهت آینده بازار
اکثر معاملهگران ارزی با رشد روزهای اخیر، انتظار افزایش بیشتر قیمت را دارند. حال آنکه با توجه به تاثیر عوامل روانی، انتشار هرگونه خبری مبنی بر پیشرفت در اجرایی شدن برجام میتواند انتظارات این دسته را معکوس کند. در این میان، از جهت سنتی انتظار بازار این است که پس از پایان ماه محرم و نزدیک شدن به انتهای پاییز، تقاضا در بازار ارز بالا رود، در نتیجه باید دید واکنش عرضهکننده رسمی بازار به ورود این بخش از تقاضا چه خواهد بود و در نهایت تقابل عرضه و تقاضا این ارز را به کدامسو هدایت خواهد کرد؟
افزایش معاملات سکه
در چهارمین روز هفته جاری، حجم معاملات سکه بالا رفت تا این فلز گرانبها از سکون نسبی قیمتی چند روز اخیر دل بکند و نهایتا در میانه کانال ۹۴۰ هزار تومان آرام بگیرد. سهشنبه ثبات نسبی اونس در بازارهای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر موجب شد که سکه تمام بیشتر از نوسانات شاخص بازار ارز تاثیر بگیرد. افزایش دلار و بالا رفتن حجم معاملات، رشد ۴ هزار تومانی سکه و رسیدن آن به قیمت ۹۴۵هزار تومان را رقم زد. این افزایش موجب شد که سرانجام این فلز گرانبها از ابتدای کانال ۹۴۰هزار تومان فاصله بگیرد. سکه از تاریخ ۳۰مهر قیمت بالای ۹۴۲هزار تومان را تجربه نکرده بود و روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری روی قیمت ۹۴۱ هزار تومان بهکار خود پایان داده بود.
ارسال نظر