ریشه آمار بد اقتصادی کشورها
اریک لیو، رئیس بخش تحقیقات شرکت «واندا سکیوریتیز»، با حضور در شبکه تلویزیونی «بلومبرگ» به بررسی و تحلیل آمارهای رشد اقتصادی چین در سهماه سوم سال ۲۰۱۵ و دورنمای اقتصاد این کشور در ارتباط با اقتصاد جهان پرداخت.
به گزارش اقتصادنیوز، اریک لیو اشاره کرد که مردم بیش از اندازه به دادههای اقتصادی کشورهای مختلف فکر میکنند و گفت: اگر به وضعیت صادرات و تجارت جهانی نگاه کنیم، اکنون در قلمرو منفی قرار داریم. در نتیجه وقتی دادههای اقتصادی چین یا گزارش صادرات ژاپن منفی میشود، بیش از آنکه به اقتصاد خود کشور مربوط باشد، به اقتصاد جهان مرتبط است.
اریک لیو، رئیس بخش تحقیقات شرکت «واندا سکیوریتیز»، با حضور در شبکه تلویزیونی «بلومبرگ» به بررسی و تحلیل آمارهای رشد اقتصادی چین در سهماه سوم سال ۲۰۱۵ و دورنمای اقتصاد این کشور در ارتباط با اقتصاد جهان پرداخت.
به گزارش اقتصادنیوز، اریک لیو اشاره کرد که مردم بیش از اندازه به دادههای اقتصادی کشورهای مختلف فکر میکنند و گفت: اگر به وضعیت صادرات و تجارت جهانی نگاه کنیم، اکنون در قلمرو منفی قرار داریم. در نتیجه وقتی دادههای اقتصادی چین یا گزارش صادرات ژاپن منفی میشود، بیش از آنکه به اقتصاد خود کشور مربوط باشد، به اقتصاد جهان مرتبط است. مجری«بلومبرگ» با رجوع به اظهارات برخی اقتصاددانان از جمله جیمی دایمن (رئیس فعلی جیپی مورگان) که ادعا کردهاند هر هفت سال یک بار رکود اقتصادی رخ میدهد، از لیو پرسید:آیا اکنون پس از گذشت هفت سال از رکود اقتصادی بزرگ جهانی، به پایان این چرخه و رسیدن یک رکود دیگر نزدیک میشویم؟ اریک لیو پاسخ داد:به نظرم خیلی مسائل باعث تأخیر در فرآیند بهبود اقتصاد آمریکا شد و یکی از آن عوامل قطعا اروپا بود و دیگر اینکه رشد چین هرگز نمیتوانست در سطح دو رقمی دوام بیاورد و به همین ترتیب رشد بازارهای نوظهور. بنابراین داریم به یک استاندارد جدید میرسیم و در این محیط نرخ رشد به اندازه ۱۰-۱۵ سال پیش نخواهد بود. مجری «بلومبرگ» اظهار کرد که از بانک مرکزی چین و سیاستگذارها توقع میرود برای نجات اقتصاد کشور،موضعگیری تهاجمیتری داشته باشند. لیو در این خصوص اظهار کرد: به عقیده من حداقل سیاستگذاران مالی چین به این درک رسیدهاند که مدت زیادی به یک ریسمان چنگ زده بودند و نتیجهای که گرفتهاند، به اندازه هزینهشان نبوده است. من پیشبینی میکنم تاکید بیشتری بر سیاستهای مالی خواهیم دید. قطعا در چین توقع میرود از محرکهای مالی استفاده شود که قبلا این اتفاق افتاده است. تنها تفاوت این دفعه این است که مثل سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ انفجار بزرگ رخ نخواهد داد. رئیس بخش تحقیقات شرکت «واندا سکیوریتیز»،در این خصوص که آیا بهبود نسبی در اقتصاد چین دیده شده و این بهبود به منزله کارکرد سیاستها است، گفت: به نظر من اینطور بوده و سیاستگذاریها تا حدی نتیجهبخش بودهاند. اما وقتی رشد کاهش مییابد، راحتترین دستاویز برای حمله به سیاستگذاری است. در واقع برای ارزشگذاری دادهها هیچ فرقی ندارد که اقتصاد چین با نرخ ۵ درصد رشد کند یا ۷ درصد.
ارسال نظر