رئیس‌کل بانک مرکزی در دومین‌ روز حضور خود در اجلاس پاییزه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در لیما، پایتخت پرو با مدیر اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این ملاقات لزوم آماده‌سازی کشور برای شرایط پس از تحریم مورد تاکید قرار گرفت. دکترسیف همچنین‌در ادامه ملاقات‌های روز قبل با همتایان خود از کشورهای اسپانیا و ایتالیا دیدار کرد.در این نشست‌ها طرفین بر لزوم گسترش همکاری‌های بانکی به‌منظور پشتیبانی از روابط اقتصادی وتجاری که انتظار می‌رود با رفع تحریم‌ها به مسیر عادی خود بازگردد، تاکید کردند. علاوه‌بر آن، در چگونگی فراهم کردن شرایط و مقدمات لازم برای احیا و ارتقای روابط بانکی در دوره بعد از تحریم به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.دکتر سیف ملاقاتی نیز با رئیس‌کل بانک مرکزی افغانستان به عمل آورد و از پیشنهاد رئیس‌کل بانک مرکزی افغانستان مبنی‌بر استفاده از تجربیات بانکداری در ایران و توسعه روابط بانکی استقبال کرد.رئیس‌کل بانک مرکزی در این روز همچنین نشستی با مدیران ارشد یکی از بانک‌های سرمایه‌گذاری کشور آلمان داشت. این بانک آلمانی با دارا بودن رتبه AAA، یکی از سه بانک بزرگ سرمایه‌گذاری دنیا قلمداد می‌شود. فعالیت بانک مذکور در حوزه برون‌مرزی بیشتر متمرکز بر تامین مالی صادرات و تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای در کشورهای مختلف است. طی مذاکرات مقرر شد تفاهم‌نامه لازم برای هماهنگی‌های آتی تنظیم و به اجرا درآید.


معاون ارزی بانک مرکزی نیز که به همراه دکتر سیف به لیما سفر کرده است، با مدیران پنج بانک اروپایی و چهار بانک آسیایی ملاقات کرد. در این ملاقات‌ها، کامیاب در مورد فرآیند پیش‌رو به‌منظور اجرایی شدن برجام توضیح داد و اقدامات لازم برای از سرگیری روابط کارگزاری و فعال کردن حساب‌های فی مابین پس از برداشتن تحریم‌ها مورد بررسی قرار گرفت و قرار شد ارتباط و تعامل بین طرفین در این رابطه ادامه یابد.دیگر خبر منتشر شده از لیما در روز دوشنبه این بود که صندوق بین‌المللی پول در پایان نشست سالانه خود به بانک‌های مرکزی هشدار داد که اقتصاد جهانی با ریسک یک سقوط دیگر مواجه است، مگر اینکه آنها به حمایت از رشد اقتصادی از طریق نرخ‌های بهره پایین ادامه دهند.صندوق بین‌المللی پول در پایان نشست سالانه خود در لیما به بانک‌های مرکزی هشدار داد که اقتصاد جهانی با ریسک یک سقوط دیگر مواجه است، مگر اینکه آنها به حمایت از رشد اقتصادی از طریق نرخ‌های بهره پایین ادامه دهند. این نهاد پولی بین‌المللی در بیانیه پایانی خود تصریح کرده که بلاتکلیفی و شکنندگی بازارهای مالی افزایش یافته و چشم اندازهای رشد در میان مدت تضعیف شده است.در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: «در بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته، ریسک اصلی همچنان کاهش بیشتر رشد اقتصادی ضعیف قبلی است» و باید از طریق «ادامه سیاست‌های پولی تطبیقی و افزایش ثبات مالی» از اقتصاد حمایت شود.»کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول گفت: ریسک «سرریز شدن» تبعات ناشی از اقدامات بانک‌های مرکزی در آمریکا و انگلیس به بازارهای مالی شکننده، در حال افزایش هزینه اعتبارات است.