دلیل ایجاد بانک بریکس به روایت آمریکا
دولت آمریکا اذعان کرد که ایجاد نهادهای مالی چندجانبه نظیر بانک بریکس، نتیجه کوتاهی در اصلاح ساختار صندوق بینالمللی پول بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری ایندیا تایمز، دولت آمریکا اذعان کرد ایجاد نهادهای مالی چندجانبه نظیر بانک بریکس، نتیجه کوتاهی در اصلاح ساختار صندوق بینالمللی پول است که اقتصادهای نوظهوری نظیر هند، چین و برزیل حق اظهارنظر چندانی در آن ندارند. ناتان شیتس، معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور بینالمللی گفت، به دلیل حق وتوی آمریکا، اصلاحات صندوق بینالمللی پول که به سال ۲۰۱۰ برمیگردد و موجب افزایش نقش بازارهای نوظهور در اقتصاد جهانی میشود، محقق نشده است.
دولت آمریکا اذعان کرد که ایجاد نهادهای مالی چندجانبه نظیر بانک بریکس، نتیجه کوتاهی در اصلاح ساختار صندوق بینالمللی پول بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری ایندیا تایمز، دولت آمریکا اذعان کرد ایجاد نهادهای مالی چندجانبه نظیر بانک بریکس، نتیجه کوتاهی در اصلاح ساختار صندوق بینالمللی پول است که اقتصادهای نوظهوری نظیر هند، چین و برزیل حق اظهارنظر چندانی در آن ندارند.ناتان شیتس، معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور بینالمللی گفت، به دلیل حق وتوی آمریکا، اصلاحات صندوق بینالمللی پول که به سال 2010 برمیگردد و موجب افزایش نقش بازارهای نوظهور در اقتصاد جهانی میشود، محقق نشده است.صندوق بینالمللی پول در سال 2010 با مجموعهای از اصلاحات موافقت کرد که براساس آن حق اظهارنظر و مشارکت بیشتری به کشورهایی نظیر چین، هند و برزیل اعطا میشد. اما به دلیل عدم تصویب این اصلاحات از سوی کنگره آمریکا، این تغییرات هنوز عملی نشده است.شیتس در جریان نشست استماع کنگره گفت: «تاخیر طولانی ما در تصویب اصلاحات سال 2010 صندوق بینالمللی پول، بهعنوان بزرگترین سهامدار و تنها عضو دارنده حق وتو در تصمیمگیریها، منجر به این شده که شرکایمان تعهد ما به سیستم چندجانبه را زیر سوال ببرند.»برخی کشورها از راههای دیگر نظیر ایجاد نهادهای جدیدی که آمریکا در آنها حق رای ندارد، منافع خود را به پیش میبرند. از جمله میتوان به ایجاد بانک توسعه جدید (مشهور به بانک بریکس) و بانک سرمایهگذاری زیرساختهای آسیایی اشاره کرد.
ارسال نظر