دلار در انتهای کانال ۳۳۰۰ تومان ماند
یک هفته جدال در مرز روانی
گروه بازار پول: دومین هفته شهریورماه، صحنه جدال بازیگران بازارساز و معاملهگران غیررسمی در مرز روانی ۳۴۰۰ تومان بود. نتیجه این تقابل، ماندن دلار در انتهای کانال ۳۳۰۰ تومان و صفر شدن تغییرات هفتگی این ارز بود.
پنجشنبه گذشته، دلار مانند روز چهارشنبه روی قیمت ۳۳۹۵ تومان قرار گرفت و نوسانی را تجربه نکرد. ماندن روی قیمت ۳۳۹۵ تومان موجب شد که شاخص بازار ارز نسبت به نرخ بسته شده انتهای هفته پیش از آن نیز نوسانی را تجربه نکرده باشد. فعالان، کاهش حجم معاملات و عرضه بازارساز را از عوامل سکون دلار در روز پنجشنبه دانستند؛ اما برخلاف روند کم نوسان دلار، پنجشنبه، سکه تمام بهار آزادی، بیشترین کاهش روزانه خود در هفته را تجربه کرد و با ۶ هزار تومان نزول از کانال ۹۲۰ هزار تومان خارج شد و به قیمت ۹۱۷هزار تومان رسید.
گروه بازار پول: دومین هفته شهریورماه، صحنه جدال بازیگران بازارساز و معاملهگران غیررسمی در مرز روانی ۳۴۰۰ تومان بود. نتیجه این تقابل، ماندن دلار در انتهای کانال ۳۳۰۰ تومان و صفر شدن تغییرات هفتگی این ارز بود.
پنجشنبه گذشته، دلار مانند روز چهارشنبه روی قیمت ۳۳۹۵ تومان قرار گرفت و نوسانی را تجربه نکرد. ماندن روی قیمت ۳۳۹۵ تومان موجب شد که شاخص بازار ارز نسبت به نرخ بسته شده انتهای هفته پیش از آن نیز نوسانی را تجربه نکرده باشد. فعالان، کاهش حجم معاملات و عرضه بازارساز را از عوامل سکون دلار در روز پنجشنبه دانستند؛ اما برخلاف روند کم نوسان دلار، پنجشنبه، سکه تمام بهار آزادی، بیشترین کاهش روزانه خود در هفته را تجربه کرد و با ۶ هزار تومان نزول از کانال ۹۲۰ هزار تومان خارج شد و به قیمت ۹۱۷هزار تومان رسید. البته با وجود این افت، این فلز گرانبها رشدی ۷/ ۰ درصدی را در طول هفته برای خود رقم زد.
سطح بالاتر، نوسان کمتر
شاخص بازار ارز که در سه روز ابتدایی سومین ماه تابستان در محدوده ۳۳۵۰ تا ۳۳۶۵ تومان قرار داشت، به یکباره در تاریخ ۴ شهریور با ۳۵تومان رشد وارد کانال ۳۴۰۰ تومان شد. پس از این تاریخ قیمت بسته شده این ارز از سطح ۳۴۰۰ تومان عبور نکرد، ولی نوسانات آن عمدتا در انتهای کانال ۳۳۰۰ تومان با تغییرات روزانه کمتر ادامه یافت. بهعنوان مثال، بیشترین تغییر قیمتی دلار در هفته گذشته در روزهای شنبه و یکشنبه رخ داد که این ارز تحتتاثیر اخبار هیجانی مربوط به بازار نفت، یک رفت و برگشت ۱۵ تومانی را تجربه کرد. شنبه، شاخص بازار ارز تحتتاثیر رشد طلای سیاه با ۱۵ تومان کاهش به قیمت ۳۳۸۰ تومان رسید، اما با خالی شدن اثر این هیجان، یکشنبه دلار با ۱۵ تومان افزایش به قیمت ۳۳۹۵ تومان بازگشت. پس از این دو روز، تغییرات قیمتی دلار تا حدی کاهش یافت؛ دوشنبه، دلار با ۳ تومان افزایش به قیمت ۳۳۹۸تومان رسید. سهشنبه نیز این ارز با یک تومان افزایش دیگر به قیمت ۳۳۹۹ تومان رسید. فشار تقاضای آربیتراژی و تحرکات معاملهگران آتی دو عاملی بودند که به افزایش قیمتی کمک کردند؛ در مقابل عرضه بازارساز نیروی کاهشی بود که مانع رشد بیشتر نرخ شد.
چهارشنبه، دلار کمی از نزدیکی سطح ۳۴۰۰ تومان فاصله گرفت و به قیمت ۳۳۹۵ تومان رسید. نهایتا روز پنجشنبه دلار نوسانی را نسبت به روز قبل تجربه نکرد و روی همان قیمت ۳۳۹۵ تومان به کار خود پایان داد. با وجود آرامش قیمتی دلار در روز پنجشنبه، تعدادی از فعالان اعتقاد دارند که امروز شنبه این ارز از مرز ۳۴۰۰ تومان عبور خواهد کرد. به گفته آنها، فشار تقاضا در حدی بالاست که قیمت در همان هفته گذشته هم ظرفیت عبور از مرز روانی را داشت، اما بازارساز ارزی با عرضه خود مانع عبور دلار شد.
این دسته اعتقاد دارند که بازار نهایتا به راه خود ادامه خواهد داد و بازیگران بازارساز توان مقابله در برابر این روند را نخواهند داشت. افزایش سفرهای تابستانی در اواسط و انتهای شهریورماه، در کنار تقاضای آربیتراژی دو دلیل عمده افزایشی هستند. این در حالی است که گروه دیگری از فعالان اعتقاد دارند عرضه بازارساز به اندازهای هست که حرکات هیجانی مقطعی را مدیریت و اثرات تحرکات معاملهگران غیررسمی را خنثی کند.
2 روز بد سکه
سکه تمام بهار آزادی که در ۴ روز ابتدایی هفته گذشته ۳ افزایش پیاپی را تجربه کرده بود، در ۲دو روز انتهایی هفته در مسیر کاهشی قرار گرفت تا چهارشنبه و پنجشنبه دو روز بد این فلز گرانبها باشند. شنبه گذشته، سکه تمام نوسانی را نسبت به پنجشنبه دو هفته پیش تجربه نکرد و روی همان قیمت ۹۱۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. نوسانهای افزایشی سکه از روز یکشنبه آغاز شد. در دومین روز هفته، قیمت سکه با ۸ هزار تومان رشد به ۹۱۸ هزار تومان رسید. جدا از افزایش تقاضا، رشد دلار دیگر عامل بالا رفتن سکه بود. دوشنبه، سکه به کانال ۹۲۰ هزار تومان وارد شد و سهشنبه تحتتاثیر رشد اونس تا قیمت ۹۲۵ هزار تومان بالا رفت، اما روند رو به رشد این فلز در دو روز انتهایی آخر هفته پیش متوقف شد. چهارشنبه سکه با ۲ هزار تومان کاهش به قیمت ۹۲۳ هزار تومان رسید و بیشترین افت نیز مربوط به روز پنجشنبه بود که این دارایی گرانبها با ۶ هزار تومان افت به قیمت ۹۱۷ هزار تومان رسید.
ارسال نظر