گروه بازار پول: ورشکستگی یونان هم نتوانست باعث تقویت ارزش فلز زرد شود تا هر اونس طلا که هفته کاری گذشته را با قیمت ۱۱۷۴ دلار آغاز کرده بود، در پایان فعالیت بازارها در روز جمعه روی قیمت ۱۱۶۸ دلار بایستد. به این ترتیب اونس طلا در ۵ روز کاری گذشته ۵/ ۰ درصد از ارزش خود را از دست داد تا پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت سرمایه‌گذاران خرد همچنان کاهشی بماند. البته برخی از کارشناسان انتظار رشد طلا پس از تجربه نوسان‌ها در محدوده ۱۱۶۰ دلار را دارند. اونس در ابتدا و انتهای هفته گذشته با رشد روبه‌رو بود. اونس طلا روز دوشنبه با تشدید نگرانی‌ها درباره اوضاع مالی یونان به قیمت ۱۱۸۰ دلار رسید. شکست مذاکرات یونان و اعتباردهندگان بین‌المللی پس از اعلام برگزاری قریب‌الوقوع همه‌پرسی در یونان، باعث تشدید تقاضای طلا به‌عنوان سرمایه امن در روز دوشنبه شد. بازارهای سهام جهان نیز در این روز شاهد افت شدید شاخص‌ها شدند تا جریان ورودی سرمایه به بازار فلزهای گرانبها تقویت شود. البته وضعیت بازارهای جهان به حالت وحشت نرسید. اما جالب‌ترین اتفاق هفته در روز سه‌شنبه افتاد، روزی که ‌پرداخت نشدن قسط ۵/ ۱ میلیارد یورویی یونان باعث تشدید خرید طلا به عنوان سرمایه امن نشد.

در حالی که این کشور در انتظار برگزاری همه‌پرسی در مورد سیاست‌های ریاضتی مورد درخواست اعتباردهندگان بین‌المللی بود، هر اونس طلا روز سه‌شنبه روی قیمت ۱۱۷۲ دلار ایستاد که پایین‌ترین قیمت در سه هفته پیش از آن بود.

هر اونس فلز زرد روز چهارشنبه روی قیمت ۱۱۶۸ دلار ایستاد. افت طلا در سومین روز کاری هفته به دلیل افزایش ریسک‌پذیری در بازارهای سهام و افزایش شاخص دلار بود. در این روز رشد شاخص‌های سهام، خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن را کاهش داد و تقویت ارزش دلار نیز فشار روی فلز زرد را تشدید کرد. این روند با توجه به عدم‌رشد طلا در روز ورشکستگی یونان جای تعجب نداشت. روز چهارشنبه گزارش ADP آمریکا از بازار کار نشان داد که در ماه ژوئن ۲۳۷ هزار شغل در این کشور ایجاد شده است.

این خبر به ضرر طلا بود. البته گزارش مهم‌تر، گزارش اشتغال‌زایی وزارت کار آمریکا در روز پنج‌شنبه بود. اونس روز پنج‌شنبه روی قیمت ۱۱۶۵ دلار ایستاد تا با رسیدن قیمت به کمترین سطح در سه ماه و نیم ماه گذشته، کاهشی‌ها کنترل کامل بازار را در دست بگیرند. عواملی که روز پنج‌شنبه بازار را تحت‌تاثیر قرار دادند، عمدتا همان عوامل روز چهارشنبه بودند. همزمان با ادامه تاثیرگذاری عوامل بنیادین، چهره فنی اونس نیز ضعیف ماند. گزارش‌های اشتغال‌زایی آمریکا در جمعه اول هر ماه منتشر می‌شود، اما به دلیل تعطیلات روز استقلال آمریکا، گزارش ماه ژوئن در روز پنج‌شنبه منتشر شد. براساس این گزارش اقتصاد آمریکا در ماه گذشته میلادی ۲۲۳ هزار شغل ایجاد کرده است. این گزارش اندکی بدتر از انتظارها بود، اما هر رقمی بالای ۲۲۰ هزار داده خوبی حساب می‌شود و از این رو این گزارش نیز به حفظ فشار روی قیمت طلا کمک کرد. البته شاخص دلار پس از انتشار این گزارش تضعیف شد، تا اونس در مقطعی از این وضعیت نفع ببرد. بازارها روز پنج‌شنبه نیز به تحولات یونان توجه داشتند، اما با توقف مذاکرات تا معلوم شدن نتیجه همه‌پرسی روز یکشنبه، واکنش بازارها به اوضاع مالی یونان را باید از روز دوشنبه به بعد انتظار کشید.

دیگر خبر مهم روز ادامه سقوط بازارهای سهام چین بود که تا آخر هفته ادامه پیدا کرد. سیاست‌های تحریکی در چین ادامه دارد و برخی از کارشناسان این امر را بسیار مهم‌تر از تحولات یونان می‌دانند. با این همه به‌رغم سیاست‌های انبساطی بانک مرکزی چین، بازارهای سهام این کشور وضعیت چندان خوبی ندارند. برخی معتقدند حباب بازارهای سهام چین ترکیده است. درنهایت اونس روز جمعه توانست از کف ۵/ ۳ ماهه خود بالاتر بایستد، اما این اتفاق هم که ناشی از ادامه تضعیف شاخص دلار بود نتوانست فلز زرد را از محدوده ۱۱۶۰ دلار خارج کند. اونس در یک ماه گذشته، حدود ۱۷ دلار از بهای خود را ازدست داده که معادل از دست رفتن ۴۱/ ۱ درصد از ارزش آن بوده است. این ارقام برای یک سال گذشته ۱۵۱ دلار و ۴۷/ ۱۱ درصد هستند.

اونس نیم درصد افتاد