تاجگردون
انتظار اتفاق قابلتوجه در پساتحریم را نداشته باشیم
ایسنا: رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: دولت توانست مملکت را از خطر بزرگ اقتصادی نجات دهد و بعد از شیب بسیار خطرناک سقوط، بالاخره توقف خوبی را ایجاد کرد. البته برخی سیاستهای اقتصادی هم در دست دولت نیست.
غلامرضا تاجگردون با بیان اینکه بهنظر من دولت بیش از حد خوشبین بود و هنوز هم خوشبین است؛ درحالیکه از همپاشیدگی اقتصاد ما چیزی نیست که بشود آن را ظرف یکی دو سال حل کرد، گفت: دولت توقعات و انتظارات خاصی را به جامعه القا کرد که از نظر روانی و فرهنگی خوب بود، ولی از نظر نتیجهگرایی متناسب با قولهایش نبود؛ بنابراین ورود دولت خیلی خوب بود و کنترل کرد و ایست جدی داد، اما خیلی از امور را به مسائل بیرونی بستند درحالیکه باید دولت فعالتر باشد و در عرصه اقتصادی چابکتر عمل کند و واکنش سریع نشان دهد.ایسنا: رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: دولت توانست مملکت را از خطر بزرگ اقتصادی نجات دهد و بعد از شیب بسیار خطرناک سقوط، بالاخره توقف خوبی را ایجاد کرد. البته برخی سیاستهای اقتصادی هم در دست دولت نیست.
غلامرضا تاجگردون با بیان اینکه بهنظر من دولت بیش از حد خوشبین بود و هنوز هم خوشبین است؛ درحالیکه از همپاشیدگی اقتصاد ما چیزی نیست که بشود آن را ظرف یکی دو سال حل کرد، گفت: دولت توقعات و انتظارات خاصی را به جامعه القا کرد که از نظر روانی و فرهنگی خوب بود، ولی از نظر نتیجهگرایی متناسب با قولهایش نبود؛ بنابراین ورود دولت خیلی خوب بود و کنترل کرد و ایست جدی داد، اما خیلی از امور را به مسائل بیرونی بستند درحالیکه باید دولت فعالتر باشد و در عرصه اقتصادی چابکتر عمل کند و واکنش سریع نشان دهد. وی با بیان اینکه هدفمندی یک تحلیل سیاسی - اقتصادی دارد، گفت: دولت زیاد اطمینان ندارد که اگر بخواهد رفتاری کند کل جامعه مخصوصا مجلس با او همصدا شوند. البته بهنظرم اشتباه میکنند. بودجه سال 94 بهترین فرصت بود که دولت این کار را انجام دهد؛ زیرا مجلس همگرایی خوبی با دولت داشت، اما بیشتر تحلیل سیاسی پشت قضیه وجود دارد. مجلس هم به همین تحلیل سیاسی نگاه میکند. دولت در این قضیه خیلی محتاط جلو میرود و رفتار محتاطانه دولت موجب شده سهم قابلتوجهی از منابع کشور به هدر برود. البته این کار را شروع کردهاند و اگر در همین آغاز مجلس و رسانهها و جریانات سیاسی و اجتماعی با دولت همکاری کنند و کمک کنند میتواند موفق شود وگرنه دولت خیلی محتاط است. وی افزود: ما در بودجه 94 انواع سناریوها را در این زمینه با دولت مطرح کردیم، اما احساس دو طرف این بود که هر کس میخواهد طرف مقابل هزینهاش را بدهد. شاید اگر قائل بودند که هر دو هزینه متناسب بدهند این اتفاق بهتر میافتاد. در هر صورت دولت از آثار اجتماعی این موضوع میترسد که با او همراهی نکنند، اما بهنظرم بهترین فرصت در همین مجلس بود؛ زیرا اگر مجلس عوض شود، سال آینده اینطور نیست که بشود تصمیم جدیتری گرفت زیرا سال آینده دولت نزدیک به رای بعدیاش است و قاعدتا به رفتارهای اجتماعی بیشتر توجه خواهد کرد. تاجگردون تاکید کرد: اینکه بعد از تحریم و توافق چه اتفاقی میافتد بهنظرم میرسد با توجه به اینکه خیلی از مسائل داخلی ما ربطی به تحریم ندارد حتی اگر تحریم هم برداشته شود خیلی نباید انتظار داشته باشیم اتفاق قابلتوجهی بیفتد، بلکه این اتفاق بیشتر فرآیندی خواهد بود. از نظر فضاسازی اتفاقات قابلتوجهی در کوتاهمدت شکل خواهد گرفت و در بلندمدت نیز جریان سرمایهگذاری اصلاح میشود. رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: بهنظر میرسد اگر توافق انجام شود باید طبقهبندی مشخصی صورت گیرد و دولت در تصمیماتش رعایت احتیاط را داشته باشد. ما در بحث بودجه و استفاده از منابع درآمدی دولت تقریبا احتیاطهای لازم را انجام داده و بودجه سال 94 یک بودجه سه سطحی است؛ یعنی در آن نفت 40 دلاری، 54 دلاری و 72 دلاری و حتی بیشتر هم دیده شده است و طوری طبقهبندی شده که بشود متناسب با افزایش قیمت کاری انجام داد.
ارسال نظر