حباب سکه تکرقمی شد
«شاه قلعه» سکه با دلار
گروه بازار پول: روز گذشته قیمت دلار در بازار داخلی دومین افزایش پیاپی را تجربه کرد تا با ۵ تومان رشد به قیمت ۳۳۲۰ تومان برسد. جالب اینجا است که فعالان بازار ارز کاهش نرخ طلای جهانی به زیر ۱۲۰۰ دلار را عامل اصلی این افزایش دانستهاند. به گفته آنها با ریزش صبح سهشنبه اونس، معاملهگران سکه سعی کردند با افزایش تقاضا برای ارز و بالا بردن قیمت دلار اثر کاهشی اونس بر سکه را خنثی کنند. در واقع در بازار روز سهشنبه سکه با «قلعه رفتن» با دلار، دژ دفاعی به خود گرفت و از خود در برابر کاهش بیشتر محافظت کرد.
گروه بازار پول: روز گذشته قیمت دلار در بازار داخلی دومین افزایش پیاپی را تجربه کرد تا با ۵ تومان رشد به قیمت ۳۳۲۰ تومان برسد. جالب اینجا است که فعالان بازار ارز کاهش نرخ طلای جهانی به زیر ۱۲۰۰ دلار را عامل اصلی این افزایش دانستهاند. به گفته آنها با ریزش صبح سهشنبه اونس، معاملهگران سکه سعی کردند با افزایش تقاضا برای ارز و بالا بردن قیمت دلار اثر کاهشی اونس بر سکه را خنثی کنند. در واقع در بازار روز سهشنبه سکه با «قلعه رفتن» با دلار، دژ دفاعی به خود گرفت و از خود در برابر کاهش بیشتر محافظت کرد. در بازی شطرنج قلعه رفتن یک مانور دفاعی است که با استفاده از شاه و یکی از رخها انجام میشود. با این حال در پنجمین روز خردادماه، افزایش قیمت دلار تنها توانست از شدت افت سکه بکاهد تا در چهارمین روز هفته بهای این کالای گرانبها با ۲ هزار تومان افت به ۹۳۳ هزار تومان برسد. البته با توجه به ادامه افت اونس در بعدازظهر روز سهشنبه احتمال دارد امروز سکه با کاهش بیشتری مواجه شود. همچنین روز سهشنبه همسو با افزایش دلار در بازار آزاد، نرخ رسمی دلار در مرکز مبادلات ارزی ۴ تومان بالا رفت و به قیمت ۲۸۷۸ تومان رسید.
شروع افزایشی دلار
در پنجمین روز خردادماه، قیمت دلار در ساعات ابتدایی روز در مسیر افزایشی قرار گرفت. به گفته فعالان، روز دوشنبه پس از پایان کار بازیگران بازارساز رسمی، معاملهگران آتی سعی کردند با معاملات محدودی قیمت را به سطح بالاتری برسانند؛ تحرکات آنها در نهایت موجب شد دلار در بازار غیررسمی تا قیمت ۳۳۱۴ تومان بالا بیاید و این عامل قیمت ابتدایی روز سهشنبه را تحتتاثیر قرار دهد. روز سهشنبه دلار معاملات خود را با قیمت ۳۳۲۰ تومان آغاز کرد که افزایشی۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز دوشنبه داشت. پس از این رشد ابتدایی، بازیگران بازارساز رسمی وارد بازار شدند و با عرضه ارز از رشد بیشتر قیمت جلوگیری کردند. به این ترتیب دلار تا نرخ ۳۳۱۷ تومان پایین آمد، اما هنوز ساعت به ۱۲ ظهر نرسیده بود که قیمت اونس در بازارهای جهانی به زیر ۱۲۰۰ دلار ریزش کرد، عاملی که به گفته فعالان منجر به افزایش تقاضا برای دلار شد و قیمت بار دیگر روی نرخ ۳۳۲۰ تومان قرار گرفت. به گفته فعالان به طور سنتی با ریزش طلای جهانی تقاضای معاملهگران سکه برای خرید دلار بالا میرود تا با اهرم شاخص بازار ارز از ریزش قیمتی سکه تحتتاثیر اونس جلوگیری کنند. البته به اعتقاد فعالان، این معاملهگران زمانی وارد بازار ارز میشوند که قیمت در مسیر کاهشی قرار نداشته باشد و آنها توانایی جابهجایی قیمت را داشته باشند. روز سهشنبه قیمت سکه از سوی بهای اونس جهانی تحتفشار قرار گرفت، اما افزایش دلار در بازار داخلی مانع از اثرگذاری زیاد ریزش طلای جهانی شد. در چهارمین روز هفته بهای سکه ۲ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۹۳۳ هزار تومان رسید. بهای سکه که در دو روز ابتدایی هفته با دو کاهش ۴ و ۳ هزار تومانی به قیمت ۹۳۳ هزار تومان رسیده بود، روز دوشنبه تحتتاثیر رشد محدود دلار ۲ هزار تومان رشد کرد و به قیمت ۹۳۵ هزار تومان رسید. با این حال سقوط اونس و رسیدن به قیمت ۱۱۹۵ دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر موجب شد که قیمت سکه در روز سهشنبه بار دیگر در مسیر کاهشی قرار بگیرد، هر چند که این افت متناسب با ریزش طلای جهانی نبود. این عدم تناسب در کاهش قیمت منجر به کاهش حباب سکه شد. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز سهشنبه ارزش ذاتی سکه ۹۳۸ هزار تومان بود و اختلافی ۵ هزار تومانی با قیمت بازار داشت. این در حالی است که در روز دوشنبه فاصله این دو نزدیک به ۱۱ هزار تومان بود.
ارسال نظر