دنیای اقتصاد: سردرگمی قیمتی ویژگی مشترک این روزهای بازار ارز است. قیمت دلار به عنوان شاخص بازار ارز که در روزهای عادی در اکثر صرافی‌ها یکسان و نزدیک به هم بود، این روزها با فاصله معناداری در تابلوها انعکاس پیدا می‌کند. عمده فعالان معتقدند چشم‌انتظاری بازار به تحولات بیرونی تحرکات معامله‌گران بزرگ و ازسرگیری داد و ستدهای آتی از دلایل این سردرگمی و نوسان قیمتی است. با این وجود آنچه ناپایداری وضعیت کنونی را خبر می‌دهد، فاصله بالای قیمت خرید و فروش ارز است.

افزایش ابهام در بازار با تشدید نوسان دلار

اختلال در شبکه عصبی بازار

گروه بازار پول: دامنه نوسانات شاخص بازار ارز روز سه‌شنبه نیز مانند روزهای یکشنبه و دوشنبه بالا بود. تا ساعت یک بعدازظهر روز گذشته، بهای دلار تا نرخ ۳۴۰۰ تومان بالا رفت، اما در ادامه بخشی از ارزش خود را از دست داد و به نرخ ۳۳۶۰ تومان رسید، رقمی که ۳۵ تومان بالاتر از روز دوشنبه بود.

به این ترتیب افزایش دامنه نوسانات دلار در هفته انتهایی سال، نااطمینانی به قیمت‌های بازار را افزایش داده است، امری که موجب کناره‌گیری برخی از فعالان از انجام معامله و فاصله گرفتن نرخ‌های خرید و فروش صرافی‌ها شده است. این روند بهتر از هرجایی در متفاوت بودن نرخ‌های تابلوهای صرافی‌ها دیده می‌شد.

لمس کانال ۳۴۰۰ پس از یک هفته

دلار در ساعات ابتدایی روز سه‌شنبه راه افزایشی در پیش گرفت. شاخص بازار ارز روز گذشته معاملات خود را با قیمت ۳۳۲۰ تومان آغاز کرد که افزایشی ۱۰ تومانی نسبت به نرخ بسته شده روز دوشنبه داشت. این روند افزایشی تا ساعت یک بعدازظهر ادامه پیدا کرد و در این ساعت برخی از مراکز رسمی نرخ فروش خود را تا ۳۴۰۰ تومان بالا بردند. پس از این ساعت، دلار بخشی از ارزش خود را از دست داد و قیمت‌ها تا حدی کاهش یافت، روندی که مشابه روز دوشنبه بود.در رابطه با افزایش نرخ ارز در روز سه‌شنبه سه دیدگاه در بازار وجود داشت. برخی فعالان عامل افزایش را عدم انتشار اخبار جدید از مذاکرات هسته‌ای می‌دانستند. این در حالی است که در ابتدای هفته جاری خوشبینی نسبت به نتایج مذاکرات هسته‌ای در بازار ارز بالا رفته بود و به دنبال آن فروش‌های هیجانی افزایش یافته بود. عامل دومی که دامنه نوسان در روز سه‌شنبه را مانند دو روز گذشته بالا برد، به تحرکات بازیگران آتی و انجام معاملات فردایی مربوط بود. عامل سوم هم افزایش تقاضا برای خرید دلار بود. در دو روز گذشته تقاضای معامله‌گران بزرگ افزایش پیدا کرده و این مساله زمینه نوسانات افزایشی نرخ ارز را فراهم کرده است. البته تقاضا برای ارز مسافرتی نیز در روزهای انتهایی سال فشار تقاضا را تشدید کرده است. این فشار تقاضا موجب شد دلار برای دومین روز متوالی افزایش قیمت را تجربه کند. این رشد در حالی رخ داد که پیش از آن نرخ ارز در ۵ روز متوالی و تا روز یکشنبه کاهش یافته بود. نکته‌ دیگری که این روزها در بازار بیشتر به چشم می‌آید، اختلاف قیمتی خرید و فروش مراکز رسمی است. از طرف دیگر فاصله نرخ‌های صرافی‌های مختلف نیز در مقاطعی از روز فاصله بیشتری پیدا کرده است، امری که از نااطمینانی بازار به قیمت‌ها و نوسانات روزهای اخیر مربوط است. روز سه‌شنبه تنها دلار نبود که مسیر افزایشی را انتخاب کرد، بلکه قیمت یورو نیز در این راه دلار را همراهی کرد. روز سه‌شنبه یورو با ۱۰۰ تومان افزایش به قیمت ۳۷۰۰ تومان رسید.

سومین افزایش پیاپی سکه

روز سه‌شنبه سکه بهار آزادی سومین افزایش پیاپی خود را پشت سر گذاشت و با ۱۰ هزار تومان رشد به قیمت ۹۴۰ هزار تومان رسید. افزایش قیمت سکه در روزهای اخیر در حالی صورت می‌گیرد که بهای این کالای گران‌بها در روز ۱۶ اسفند، ۱۸ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و تا قیمت ۹۶۲ هزار تومان پایین آمد، کاهشی که ناشی از سقوط اونس در بازارهای جهانی در روز جمعه ۱۵ اسفند بود. کاهش دلار در روزهای بعد از این تاریخ موجب شد که قیمت سکه تا نرخ ۹۱۹ هزار تومان نیز پایین بیاید، اما از یکشنبه جاری روند سکه معکوس شد و این دارایی در مسیر افزایشی قرار گرفت.

سردرگمی سفته‌بازاندلار

سردرگمی سفته‌بازاندلار