تشریح شرایط حاکم بر فضای حوزه پرداخت الکترونیکی در سال ۹۳
گروه بنگاهها، فاطمه بهادری: مدیرعامل شرکت فنآواکارت گفت: اصلاح نظام کارمزد خدمات، تسریع در فراهم آوردن بسترهای قانونی استفاده از ابزارهای جدید و بهبود فضای کسبوکار از جمله اقداماتی است که برای رشد و ارتقای نقش بخش خصوصی در حوزه پرداخت الکترونیکی باید در سال آینده انجام شود. امیرحسین فتاحی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: سال ۹۳ برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیکی سال ویژهای بود. تلاشها برای اصلاح نظام کارمزد به نتیجه مطلوب نرسید و از طرف دیگر شاپرک به دلایل گوناگون تغییراتی در ساز و کار و مبلغ پرداختی به شرکتهای پیاسپی ایجاد کرد.
گروه بنگاهها، فاطمه بهادری: مدیرعامل شرکت فنآواکارت گفت: اصلاح نظام کارمزد خدمات، تسریع در فراهم آوردن بسترهای قانونی استفاده از ابزارهای جدید و بهبود فضای کسبوکار از جمله اقداماتی است که برای رشد و ارتقای نقش بخش خصوصی در حوزه پرداخت الکترونیکی باید در سال آینده انجام شود. امیرحسین فتاحی در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: سال ۹۳ برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیکی سال ویژهای بود. تلاشها برای اصلاح نظام کارمزد به نتیجه مطلوب نرسید و از طرف دیگر شاپرک به دلایل گوناگون تغییراتی در ساز و کار و مبلغ پرداختی به شرکتهای پیاسپی ایجاد کرد. وی افزود: در پی این دو اتفاق درآمد شرکتهای پیاسپی کاهش یافت و کانال درآمدی جدیدی هم تعریف نشد؛ همین مساله فعالان حوزه پرداخت را دچار چالشهایی کرد. مشکلات بهوجود آمده انگیزه مجددی برای برخی شرکتها ایجاد کرد تا به روشهای جایگزین برای کسب درآمد فکر کنند؛ روشهایی که بتوانند از طریق آنها بدون اتکا به کارمزدها و کمکهای بانک مرکزی و شاپرک، هزینههایشان را تامین کنند و سود هم بهدست آورند. وی با اشاره به برنامههای بانک مرکزی در این زمینه گفت: خوشبختانه مدیران بانک مرکزی هم به صورت همزمان برنامههایی را در همین راستا تدارک دیدهاند. ایجاد تغییراتی در عقود کارت اعتباری برای گسترش استفاده از این ابزار و تعریف ارائه خدمات مربوط به این کارتها در حوزه پیاسپیها یکی از این برنامهها است که امیدواریم درسال آینده عملیاتی شود.
این فعال حوزه پرداخت الکترونیکی در تشریح اقدامات لازم برای استقلال شرکتهای پیاسپی گفت: درهمین راستا هم برخی شرکتها از جمله فنآواکارت، برنامهریزیهای دقیقی برای ترویج استفاده از تلفن همراه بهعنوان ابزار پرداخت انجام دادهاند. مدیرعامل فنآواکارت ادامه داد: تسریع در تدوین و ابلاغ دستورالعملها و مقررات لازم برای ارائه خدمات جدیدی مانند کیف پول الکترونیکی؛ از اقداماتی است که اگر از سوی نهادهای ناظر بر حوزه پرداخت انجام شود، کمک قابلتوجهی به گسترش نفوذ خدمات پرداخت الکترونیکی در جامعه میکند. در حال حاضر بر اساس تازهترین گزارش بانک مرکزی مجموع اسکناس و مسکوک در دست اشخاص تا پایان اسفندماه امسال با ۵/ ۱۷ درصد رشد به ۳۹ هزار میلیارد تومان میرسد. با در نظر گرفتن هزینههای نوسازی و امحای این مقدار اسکناس و مسکوک منطقی است که اقدامات لازم را برای ارائه خدمات متناسب با نیاز جامعه برای پرداختهای خرد انجام دهیم. وی افزود: بر اساس همین نیازسنجی دو اقدام مهم را انجام دادهایم؛ خدمات شارژ کارتهای شهروندی را روی دستگاههای کارتخوان فروشگاهی دایر کردهایم و شهروندان میتوانند برای شارژ کارتهای مترو، اتوبوس و.... از دستگاههای کارتخوان فنآواکارت استفاده کنند. علاوهبر این برنامهریزیها و اقدامات فراوانی نیز برای تشویق مشتریان خود نسبت به استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی انجام دادهایم که بسیار هم موفق بوده است.
ارسال نظر