چرا چکهای رمزدار از ساعت ۱۳ به بعد وصول نمیشوند؟
در چند روز گذشته خبری مبنی بر عدم وصول چکهای رمزدار بعد از ساعت ۱۳ از سوی برخی رسانهها مطرح شد، آنطور که گفته شده در این بخشنامه بانک مرکزی بانکها را موظف کرده تا قبل از ساعت ۱۳ فعالیتهای مرتبط با چکهای رمزدار را انجام دهند. به گزارش اقتصادنیوز، چکهای رمزدار از سوی بانک مبدا به تقاضای مشتری در وجه حساب شخص مشخص به بانک مقصد صادر شود و تنها قابلیت واریز به حساب نامبرده دارد. افراد بیشتر از این چکها برای سرعت عمل در انتقال وجه تا قبل از تولد عابربانکها و اینترنت بانک به شدت استفاده میکردند که در حال حاضر از این چکها در معاملات سنگین که افراد آشنایی با یکدیگر ندارند همچون معاملات خانه و خودرو استفاده میشود.
در چند روز گذشته خبری مبنی بر عدم وصول چکهای رمزدار بعد از ساعت ۱۳ از سوی برخی رسانهها مطرح شد، آنطور که گفته شده در این بخشنامه بانک مرکزی بانکها را موظف کرده تا قبل از ساعت ۱۳ فعالیتهای مرتبط با چکهای رمزدار را انجام دهند. به گزارش اقتصادنیوز، چکهای رمزدار از سوی بانک مبدا به تقاضای مشتری در وجه حساب شخص مشخص به بانک مقصد صادر شود و تنها قابلیت واریز به حساب نامبرده دارد. افراد بیشتر از این چکها برای سرعت عمل در انتقال وجه تا قبل از تولد عابربانکها و اینترنت بانک به شدت استفاده میکردند که در حال حاضر از این چکها در معاملات سنگین که افراد آشنایی با یکدیگر ندارند همچون معاملات خانه و خودرو استفاده میشود. یک فعال بازار در رابطه با چک رمزدار و بخشنامه اخیر بانک مرکزی به اقتصادنیوز، گفت: با فراگیر شدن اینترنت بانک، سیستم ساتنا و ... چکهای رمزدار در موارد خاص همچون معامله زمین و خانه استفاده میشود. او ادامه داد: با وجود ساعت کار بانکها که تا ساعت حدود ۲ بعد از ظهر است بخشنامه دریافت چک رمزدار تا قبل از ساعت ۱۳ چیز عجیب و غریبی نیست. در همین رابطه یک کارشناس پولی و بانکی بیان کرد: احتمال میرود بخشنامه اخیر بانک مرکزی در پی آن باشد تا بانکها در ساعت اداری حسابهای مابین خود را از طریق حساب پایاپای تسویه کنند. سیدبهاالدین حسینیهاشمی در گفتوگو با اقتصادنیوز، بیان کرد: با توجه به تجربه شخصی احتمال میرود بخشنامه اخیر در راستای تسویه حسابهای بین بانکی در ساعت اداری باشد و این فعالیت از باز ماندن حساب در بین بانکها جلوگیری میکند. او با تاکید بر اینکه بانک مرکزی مسوولیت تسویه حسابهای پایاپای را بر عهده دارد، ادامه داد: با این بخشنامه از برداشت بیش از حساب مشترک بین بانکها جلوگیری خواهد شد و این در حالی است که بانکها تا حدود ساعت ۱۴ فعال هستند.
این کارشناس پولی و بانکی افزود: احتمالا این موضوع یک دستورالعمل باشد و در سیستم نظارتی بانک مرکزی جایگاهی نداشته باشد و احتمال میرود بانکها به این توافق دست یافتهاند.
ارسال نظر