دلار یک هفته بالاتر از سطح مقاومتی پیشین ایستاد
کانال جدید بازار ارز
گروه بازار پول: دلار در آغازین روز هفته گذشته از سطح مقاومتی دو ماهه خود (۳۱۵۰ تومان) گذشت. پس از آن نیز این ارز در تمام طول هفته گذشته بالاتر از این سطح ایستاده بود. بنابراین به نظر میرسد دلار از هفته دوم شهریورماه وارد یک کانال قیمتی جدید و بالاتر نسبت به محدوده نرخهای دوماه پیش از آن شده است. با وجود این برای تعیین سطح حمایتی و مقاومتی جدید بازار نیاز به زمان بیشتری است. تا پیش از این، دلار بین سطح ۳۱۰۰ تومان و ۳۱۵۰ تومان نوسان میکرد و با توجه به شرایط جدید، باید دید محدوده جدید نوسان قیمتها و سطوح جدید حمایتی (کف) و مقاومتی (سقف)، چه نرخهایی خواهد بود؟ بهعبارت دیگر، بازار از کدام سطح قیمتی حمایت کرده و مانع از شکسته شدن و کاهش نرخ به زیر آن سطح میشود (سطح حمایتی) و در برابر افزایش قیمت از کدام سطح، مقاومت خواهد کرد (سطح مقاومتی)؟ برخی از فعالان بازار، با توجه به قیمتهای چند روز گذشته، سطح جدید حمایتی بازار ارز را نرخ ۳۱۵۰ تومان و سطح جدید مقاومتی دلار را نرخ ۳۲۰۰تومان میدانند.
گروه بازار پول: دلار در آغازین روز هفته گذشته از سطح مقاومتی دو ماهه خود (۳۱۵۰ تومان) گذشت. پس از آن نیز این ارز در تمام طول هفته گذشته بالاتر از این سطح ایستاده بود. بنابراین به نظر میرسد دلار از هفته دوم شهریورماه وارد یک کانال قیمتی جدید و بالاتر نسبت به محدوده نرخهای دوماه پیش از آن شده است. با وجود این برای تعیین سطح حمایتی و مقاومتی جدید بازار نیاز به زمان بیشتری است. تا پیش از این، دلار بین سطح ۳۱۰۰ تومان و ۳۱۵۰ تومان نوسان میکرد و با توجه به شرایط جدید، باید دید محدوده جدید نوسان قیمتها و سطوح جدید حمایتی (کف) و مقاومتی (سقف)، چه نرخهایی خواهد بود؟ بهعبارت دیگر، بازار از کدام سطح قیمتی حمایت کرده و مانع از شکسته شدن و کاهش نرخ به زیر آن سطح میشود (سطح حمایتی) و در برابر افزایش قیمت از کدام سطح، مقاومت خواهد کرد (سطح مقاومتی)؟ برخی از فعالان بازار، با توجه به قیمتهای چند روز گذشته، سطح جدید حمایتی بازار ارز را نرخ ۳۱۵۰ تومان و سطح جدید مقاومتی دلار را نرخ ۳۲۰۰تومان میدانند. هرچند برخی دیگر معتقدند برای پاسخ به این پرسشها، باید تا پایان هفته جاری صبر کنیم. عبور از ۳۱۵۰ تومان در ابتدای هفته
دلار روز ابتدایی هفته گذشته با افزایشی ۳۰ تومانی نسبت به پنجشنبه هفته پیش از آن (۶شهریورماه) از سطح مقاومتی پیشین عبور کرد و به ۳۱۶۵ تومان رسید. این در حالی بود که پیش از آن، دلار دو ماه در بازه قیمتی ۳۱۰۰ تومان تا ۳۱۵۰ تومان در حال نوسان بود. در این روز به اعتقاد عدهای از تحلیلگران بازار، تحریمهای جدید آمریکا ﻣﻮﺟﺐ ﻧﮕﺮﺍﻧﻰ ﺗﻌﺪﺍدی از فعالان ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺁﻳﻨﺪﻩ ﻣﺬﺍﻛﺮﺍﺕ ﻫﺴﺘﻪﺍﻯ ﺷﺪ و برخی از آنها از هراس افزایش قیمت بیشتر، خریدهایی در سطوح بالا انجام دادند. با وجود این بعضی دیگر از فعالان این افزایش قیمت را موقتی و هیجانی میدانستند و انتظار داشتند در ادامه هفته دلار به بازه پیشین خود بازگردد. با کاهش قیمت دلار در روزهای یکشنبه و دوشنبه و رسیدن آن به ترتیب به بهای ۳۱۶۰تومان و ۳۱۵۰ تومان این عده انتظار کاهش قیمت بیشتری در روز سهشنبه و بازگشت به زیر سطح مقاومتی را داشتند؛ ولی نرخ دلار در این روز دوباره در مسیر افزایشی قرار گرفت و با ۱۰ تومان افزایش به ۳۱۶۰ تومان رسید. دلار در روز چهارشنبه نیز با افزایشی ۳۰ تومانی نسبت به روز سهشنبه و رسیدن به نرخ۳۱۹۰ تومان، از سطح پیشین فاصله بیشتری گرفت. این در حالی است که آخرین باری که شاخص بازار ارز به این قیمت رسیده بود، به یک تیرماه سالجاری بازمیگشت.
روز پنجشنبه هر سکه بهار آزادی در بازار آزاد با قیمت ۹۴۷ هزار تومان معامله شد که افزایشی هزار تومانی نسبت به روز پیش از آن (چهارشنبه) داشت. این در حالی است که قیمت سکه در هفته گذشته، مجموعا افتی ۴/۰ درصدی را در کل هفته را ثبت کرد. فروشندگان سکه و طلا افت سکه در این هفته را ناشی از سقوط ۲۸ دلاری طلای جهانی از شنبه تا پنجشنبه هفته گذشته میدانستند. این هفته سکه تحت تاثیر دو عامل متضاد قرار داشت: افزایش قیمت دلار و کاهش قیمت اونس جهانی. در نتیجه این دو عامل که دو فشار ناهمسو را به قیمت سکه وارد میکرد، بازار طلای داخلی نیز دچار قیمتهای نوسانی شد؛ اما در کل در مسیر صعودی یا نزولی خاصی قرار نگرفت و سطح قیمت، مشابه هفته گذشته نزدیک به ۹۵۰هزار تومان بود.
ارسال نظر