فلز زرد باز هم خلاف پیشبینیها عمل کرد
حبس طلا در کانال ۱۲۸۰ دلاری
گروه بازار پول: اونس طلا ۲ هفته پیش، ۲۴دلار سقوط کرد تا پیشبینی کارشناسان برای هفته کاری گذشته افت بیشتر قیمتها باشد، اما طلا با افت و خیز ظرف پنج روز کاری ۸ دلار رشد کرد، گرچه نتوانست از کانال ۱۲۸۰ دلاری خارج شود. هفته گذشته آخرین هفته کاری ماه آگوست بود. طلا این هفته را با قیمت ۱۲۸۰ دلار آغاز کرد و در نخستین روز کاری، با ۴ دلار افت به کمترین سطح قیمتی در ۲ ماه پیش از آن رسید. در این روز رویدادهای ژئوپلیتیک همچنان مورد توجه بازار بودند، اما قدرت کافی برای تکان دادن بازار را نداشتند.
گروه بازار پول: اونس طلا ۲ هفته پیش، ۲۴دلار سقوط کرد تا پیشبینی کارشناسان برای هفته کاری گذشته افت بیشتر قیمتها باشد، اما طلا با افت و خیز ظرف پنج روز کاری ۸ دلار رشد کرد، گرچه نتوانست از کانال ۱۲۸۰ دلاری خارج شود. هفته گذشته آخرین هفته کاری ماه آگوست بود. طلا این هفته را با قیمت ۱۲۸۰ دلار آغاز کرد و در نخستین روز کاری، با ۴ دلار افت به کمترین سطح قیمتی در ۲ ماه پیش از آن رسید. در این روز رویدادهای ژئوپلیتیک همچنان مورد توجه بازار بودند، اما قدرت کافی برای تکان دادن بازار را نداشتند. ادامه احیای اقتصاد آمریکا و در نتیجه رشد ارزش دلار فشار روی فلز زرد را افزایش داده تا اونس طلا روز دوشنبه، قیمت ۱۲۷۶ دلار را ثبت کند.
ولی سهشنبه روز بازگشت به قیمت ۱۲۸۰ دلار بود. مهمترین عوامل افزایش قیمت طلا در دومین روز کاری هفته، «پوشش کوتاهمدت» و «نوسانگیری» معاملهگران بود. ادامه تقویت دلار آمریکا قطعا در این روز نیز در بازار اثرگذار بود. این در حالی است که یورو هفته گذشته مقابل دلار به کمترین ارزش خود در یک سال گذشته رسید. تقویت ارزش دلار و ادامه احیای اقتصادی آمریکا باعث فشار روی قیمت فلزات گرانبها میشود، اما رکود در اقتصاد اروپا میتواند باعث افزایش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن شود. نکته دیگری که بر وضعیت بازار طلا اثرگذار است، عملکرد بازارهای سهام است. بازارهای سهام آمریکا همچنان در حال رکوردزنی هستند و این باعث خروج سرمایه از بازار طلا به سوی این بازارها شده است.
چهارشنبه اونس طلا تنها با ۲ دلار رشد مواجه شد. در این روز بازار تحتتاثیر دو عامل افزایشی بود، اما چشمانداز فنی ضعیف از قدرت این دو عامل کاست. در سومین روز کاری هفته نیز پوشش کوتاهمدت معاملهگران ادامه داشت و همچنین خریدهای اندک طلا بهعنوان سرمایه امن هم مشهود بود، اما پیشبینی آینده ضعیف برای این فلز ماندگار جلوی رشد زیاد قیمتی را گرفت. عملکرد بسیار خوب بازارهای سهام روز چهارشنبه نیز ادامه داشت. این در حالی است که ماههای سپتامبر و اکتبر بهلحاظ تاریخی ماههای خوبی برای بازارهای سهام نیستند. چهارشنبه خبر رسیدن بازدهی اوراق بهادار آلمان به کمترین میزان در ۱۰ سال گذشته نیز جلب توجه کرد. وضعیت اوراق قرضه فرانسه، ایتالیا، اسپانیا نیز در این روز بد گزارش شد. این آمار و دیگر آمار بدی که هفتههای گذشته از اقتصاد اروپا منتشر شده احتمال اتخاذ سیاستهای «تسهیل کمی» در اروپا را افزایش داده است.
پنجشنبه روز نزدیک شدن طلا به کانال ۱۳۹۰ دلاری بود. اونس طلا در این روز با افزایش نسبتا قابلتوجه هفت دلاری مواجه شد و بهای ۱۲۸۹ دلار را رقم زد. مهمترین دلایل این رشد افزایش تمایل به خرید طلا بهعنوان سرمایه امن و همچنین ادامه پوشش کوتاهمدت و نوسانگیری ازسوی معاملهگران بود. خرید طلا بهعنوان سرمایه امن گرچه از تحولات عراق و سوریه نیز تاثیر میگیرد، اما مهمترین دلیل آن در روز پنجشنبه خبر تشدید درگیریها در شرق اوکراین بود. با این حال در این روز دادههای خوبی نیز از اقتصاد آمریکا منتشر شد که بخشی از اثر اخبار ژئوپلیتیک را خنثی کرد. پنجشنبه ازسویی رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که ارتش روسیه وارد خاک این کشور شده و از سوی دیگر آمار اولیه تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماه دوم سال ۲۰۱۴ منتشر شد که بهتر از انتظارها بود و رقم اولیه ۲/۴ درصد را نشان میداد.
ادامه احیای بزرگترین اقتصاد جهان در حال حاضر مهمترین عامل فشار روی قیمت فلز زرد است. این عامل کاهشی چندی است که قیمت طلا را زیر مرز روانی ۱۳۰۰ دلار نگه داشته است. با این همه چنان که میدانیم در تمام ماههای سپری شده از سال جاری میلادی این عامل با اخبار بحرانهای ژئوپلیتیک به گونه متضادی عمل کرده است. خبرهای رسیده از مرزهای شرقی اوکراین که درگیری نیروهای روسیه و اوکراین را نشان میداد و همچنین خبر احتمال پیوستن این کشور به ناتو روز جمعه نگرانیهای سیاسی را افزایش داد تا قیمت اونس طلا کمتر تحت فشار احیای اقتصاد ایالات متحده باشد و قیمت نهایی هفته ۱۲۸۸ دلار شود. این تناقاضات را بیتردید در روزهای هفته کاری جدید نیز تجربه خواهیم کرد. پیشبینی کارشناسان از روند طلا در روزهای آینده را در گزارش فردای «دنیای اقتصاد» بخوانید.
ارسال نظر